Reviews, Stiri

Nokia 3 review, pret si disponibilitate pentru un smartphone de buget interesant

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Nokia 3 review →pret→disponibilitate→Nokia 3 va fi lansat in scurt timp de catre HMD Global, la scurt timp iata, dupa ce in ianuarie compania a anuntat lansarea terminalului Nokia 6. al carui review il puteti citi si pe blogul nostru. Nokia 3 va fi in item entry-level cu ecran 720p si cel mai probabil cu Android 7.0 Nougat preinstalat (varianta neconfirmata inca). Destul de bine echipat, elegant si cu un procesor care se incadreaza in peisajul vizat de Nokia pentru aceasta gama, noul Nokia 3 pare o alternativa interesanta de buget si pentru piata din Romania

Nokia 3 specificatii complete

Inainte de a face pasul spre Nokia 3 review si pretul posibil al acestui telefon entry-level, sa aruncam o scurta privire peste posibilele specificatii ale terminalului.

  • Model: Nokia 3 Dual SIM
  • Display: IPS LCD capacitive touchscreen 5.2 ” rezolutie 1280×720
  • CPU: Quad-Core 1.4 Ghz pe Cortex A53
  • Chispet: Qualcomm MSM8917 Snapdragon 425
  • GPU: Adreno 308
  • Camera foto principala: 13 megapixeli cu autofocus si LED Flash
  • Camera foto secundara: 5 megapixeli
  • USB: microUSB v2.0
  • Sistem de operare: posibil Android 7.0 Nougat

Nokia 3 review

Este clar ca finlandezii incearca sa acopere cam toate ramurile de activitate de pe piata smartphone prin gama pe care o vor prezenta in acest an. Nokia 3 poate aduce aminte aparent de o categorie dintre terminalele vechi Lumia, dar pare mai bine echipat mai ales daca se va confirma varianta Android 7.0 Nougat.

Nokia 3 review

Nokia 3 review

Nokia 3 va fi un smartphone de buget cu display IPS LCD capacitive touchscreen format HD rezolutie 1280×720 pixeli. Neconfirmata este inca si marimea diagonalei telefonului, dar cel mai probabil acesta va aveca 5.2 inch. Procesorul ales de compania finlandeza pentru acest dispozitiv este un Qualcomm Snapdragon 425 tactat la 1.4 Ghz pe ARM Cortex A53. In sprijinul acestuia, Nokia aduce placa video Adreno 308, care desigur, nu este cea mai fericita alternativa, dar pare una inspirata pentru un smartphone entry-level. Sistemul de operare (anumite surse vehiculeaza varianta Android 6.0 Marshmallow cu posibilitate de update la Nougat, alte surse vorbesc direct despre Nougat) va putea fi stocat in memoria flash a telefonului care „se ridica” la 16 GB. In ceea ce priveste memoria RAM, aproape sigur smartphone-ul de buget Nokia 3 va beneficia de 2GB RAM.

Sistemul dual de camere nu pare unul deosebit, dar anticipam ca nu va fi o dezmagire pentru un smartphone din aceasta categorie. Camera principala se va baza pe un senzor de imagine de 13 megapixeli si va fi insotita de tehnologii precum flash LED sau autofocus. In acelasi timp, camera frontala destinata amatorilor de selfie-uri va fi sustinuta de un senzor de imagine de 5 megapixeli. Asupra topicului Nokia 3 review va asteptam in sectiunea de comentarii cu orice fel de completari din surse credibile. Vom reveni si cu alte detalii asupra acestui subiect in curand.

Nokia 3 lansare si pret posibil

Este foarte posibil ca acest terminal sa fie lansat cu ocazia Mobile World Congress 2017 de la Barcelona. Si nu va fi singura propunere a companiei finlandeze la aceasta expozitie de proportii, sursele nokiapoweruser.com anuntat si prezenta unor alte dispozitive dintr-o gama ceva mai variata, unul dintre ele fiind Nokia 5. Desi nu se cunosc inca detalii suficiente despre pretul de achizitie al noului smartphone entry-level al Nokia, este foarte posibil ca pretul acestuia sa fie 150 de euro, se arata intr-un articol al aceleiasi surse, nokiapoweruser.com. Acest lucru ar insemna ca in Romania, Nokia 3 ar putea costa undeva in jurul sumei de 700 de lei pret la liber. Cititi pe blogul nostru amanunte si despre legendarul Nokia 3310, o alta surpriza pe care compania finlandeza o pregateste fanilor sai in 2017 prin relansarea celui mai „durabil” telefon mobil al anilor 2000.

UPDATE: Pret si disponibilitate Nokia 3

Asa cum anticipam, pretul Nokia 3 in Romania atinge suma de 700 de lei. Cel mai bun pret „la liber” pentru acest device l-am gasit pe site-ul cel.ro, acolo unde, la data redactarii acestui scurt update, Nokia 3 beneficiaza de o reducere de 13%. Pretul de achizitie este 699 lei cu RVA inclus.

La Orange Romania, Nokia trei costa 145 de euro fara abonament, insa clientii companiei pot beneficia de unul dintre contractele de date si voce si automat diminua considerabil pretul de achizitie „la liber”. Cu Orange Me 11, pretul telefonului ajunge la 85 de euro.

La Vodafone, Nokia 3 poate fi achizitionat la precomanda incepand cu data de 19 iunie. Pretul final este de 149 de euro.

Pentru protectia telefonului va recomandam huse Nokia 3.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 4 votes
Brand Name
Nokia
Product Name
Nokia 3
Price
RON (Estimativ) 700