Reviews, Stiri

Nokia 2 lansat oficial: costa 99 de euro » specificatii tehnice, pareri si imagini

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

HMD Global a lansat device-ul entry level pe care il astepta foarte multa lume. Cu toate ca era asteptat pe 2 noiembrie Nokia 2 a primit unda verde din partea companiei finlandeze si ca avea un pret de achizitie excelent. Toate detaliile oficiale despre noul Nokia 2 le gasiti mai jos.

Nokia 2 este oficial: ce specificatii tehnice aduce

Pentru zona entry-level, noul device lansat de HMD Global s-ar putea sa fie o mare lovitura. Imbracat intr-o carcasa foarte eleganta, cu design rotunjit la colturi si certificare IP, noul Nokia 2 aduce atat specificatii tehnice bune, cat si un pret foarte, foarte bun.

Nokia 2(1)

Inainte de toate, nu e foarte obisnuit ca pe sectorul entry level sa descoperim telefoane cu certificare IP. Nokia 2 vine cu certificare IP52, care sigur, nu este una impresionanta, dar carcasa sa este astfel rezistenta la contactul cu apa. Acesta este unul dintre argumentele importante ale constructiei sale, dincolo de capitolul estetic, acolo unde smartphone-ul nu sta deloc rau.

Dar, fara indoiala, principalul punct de atractie al dispozitivului este autonomia. Sunt de altfel doua dintre criteriile de baza prin care Nokia se remarca de multi ani, aduse iata pe un telefon foarte accesibil: constructia rezistenta si autonomia buna. Nokia 2 are o autonomie chiar foarte buna, pentru ca prin bateria de 4100 de miliamperi poate asigura pana la 2 zile de utilizare. Nu suna rau nu? Deloc! Mai ales ca in discutie este un device care costa 99 de euro!!

Nokia 2 (3)

In materie de specificatii tehnice, ne asteptam insa ca telefonul sa nu fie unul foarte potent. Apreciem insa ca Nokia a mers pe un procesor Snapdragon de la Qualcomm. Este vorbna despre quad-core-ul Snapdragon 212 care mi se pare optim pentru performanta pe care o urmareste producatorul. Acest chipset este asociat cu 1 GB memorie RAM si cu 8 GB stocare de date, o capacitate extensibila prin slotul microSD pentru carduri externe. Procesorul este tactat la frecventa de 1.3 Ghz si cuplat cu placa video Adreno 304.

Pe Nokia 2 avem un ecran LCD In-Cell Touch de 5 inch cu rezolutie HD, adica 1280 x 720 pixeli. Nu lipseste protectia Corning Gorilla Glass 3, o veste destul de buna, de altfel. Nokia 2 ruleaza Android 7.1.1 Nougat, dar producatorul asigura actualizarea catre Android 8.0 Oreo. In ceea ce priveste compartimentul foto, device-ul vine cu o camera principala de 8 megapixeli (cu autofocus si flash LED) si cu o camera secundara (frontala) de 5 megapixeli (cu fiex focus).

Nokia 2

 

Smartphone-ul entry level Nokia 2 are o grosime de 9.30 de milimetri si poate fi achizitionat pe culori precum negru simplu, negru cu auriu si alb. Device-ul este 4G single SIM sau dual SIM, are port de incarcare micro USB si tehnologie bluetooth 4.1. Conform site-ului Fonearena.com, telefonul va fi disponibil la achizitie la nivel global incepand cu mijlocul lunii noiembrie.

UPDATE: Nokia 2 poate fi achizitionat acum si in Romania prin intermediul site-ului emag.ro. Pret Nokia 2 la eMag: 499 lei.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
Nokia
Product Name
Nokia 2
Price
Euro 99