Stiri

Nextbit, capat de drum: Razer a cumparat compania care a lansat Nextbit Robin

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Nextbit, compania care a lansat pe piata revolutionarul smartphone, Nextbit Robin, va intra sub tutela Razer din acest an. Compania subsidiara a concernului THX (achizitionat si el in 2016 de acelasi gigant nord-american) va trece din acest an in subordinea Razer Inc, una dintre cele mai puternice companii americane pentru produse electronice.

Nexbit a facut senzatie cu smartphone-ul Nextbit Robin

Nextbit Robin

Nextbit Robin

Nextbit este compania care a lansat anul trecut in februarie revolutionarul smartphone ancorat in Cloud. Cei 100 de GB disponibili in Cloud pe care Nextbit ii punea la dispozitie prin terminalul Robin au atras foarte mult piata. Nexbit Robin a fost un item cu sistem Android modificat in asa fel incat sa poata functiona cu memoria cloud ca memorie interna. O memorie interna gratuita de care te puteai folosi ca si cum ai avea un card de memorie la dispozitie. Imaginea de ansamblu lasata de acest device a fost una foarte puternica, mai ales ca Nextbit reusise printr-o companie de crowfunding prin care s-au facut donatii ori s-a achizitionat respectivul model de telefon, sa stranga o suma care depasea 1 milion de dolari, adica mai mult decat dublu fata de cat avea Nexbit nevoie pentru a propune pietei produsul sau. Designul sau extrem de placut, calitatea foarte buna a device-ului si super oferta cloud oferita pietei au facut istorie in Statele Unite prin reusitele din 2016. Pentru compania care promitea proiecte si mai interesante in 2017, drumul a ajuns insa la sfarsit.

Cine este Razer Inc si de ce cumpara compania americana, subsidiara Nextbit

Nextbit, capat de drum: Razer a cumparat compania care a lansat Nextbit Robin

Nextbit, capat de drum: Razer a cumparat compania care a lansat Nextbit Robin

Razer Inc este de fapt Razer USA Ltd., adica o companie fondata de Min-Liang Tan si Robert Krakoff in San Francisco, California. Specializata in constructia de componente hardware pentru computere si dedicata pana nu de mult, in exclusivitate aproape gamerilor, Razer si-a schimbat putin planurile intre timp. Constructia si vanzarea de echipamente pentru PC si gaming nu mai este proportionala cu succesul pe care si l-a propus Razer. Infiintata in 1998, Razer si-a extins aria de activitate gandind si construind in ultima vreme tot felul de aplicatii din tehnologii diferite, inclusiv realitate virtuala. Grupul nord-american si-a anuntat recent intentia de a patrunde si pe aceasta piata smartphone, iar achizitionarea Nextbit, pare doar un prim pas in acest sens.

In afara de productia de periferice, mouse, casti si tastaturi de toate felurile, Razer a produs in ultimii ani inclusiv laptopuri de calitate dedicate aproape in exclusivitate gamerilor. Dispozitive precum Razer Blade Stealth, Razer Blade sau Razer Blade Pro au impresionat in 2014, 2015 si 2016 aducand un profit greu de anticipat companiei in momentul lansarii lor. Debutul pe piata smartphone nu este intamplator, sustine presa din Statele Unite, care considera ca Razer va perfecta in 2017 si o serie de parteneriate spectaculoase pentru productia de jocuri pe noile smartphone creatie proprie.

Momentan, este greu de anticipat daca Razer va asigura pietei smartphone-ul Robin in aceeasi formula sau, de ce nu, intr-o formula noua. Multe indicii conduc catre o consola portabila sau catre varianta de gaming prin intermediul Cloud, adica o veste incredibila pentru pasionatii domeniului. Pentru ca pana la urma suna extrem de tentant sa poti juca diferse jocuri cu specificatii top pe un dispozitiv portabil, atat timp cat ai parte de o conexiune buna si stabila la internet.

Cert este ca frumoasa experienta pe care fanii Nextbit au trait-o in 2016 s-ar putea incheia aici. Sau, ar putea continua sub o alta forma. Pentru start-up-ul din spatele Robin, americanii sustin ca suma frumusica pe care au incasat-o de la Razer este doar expresia auto-multumirii, pentru ca proiectul companiei parea mai mult decat interesant. Alte surse cred insa ca oamenii importanti ai Nextbit care au refuzat asocierea cu Razer, au incasat aceasta suma tocmai pentru a pregati un proiect de amploare si macar la fel de spectaculos. Ramane un subiect de urmarit, iar atunci cand vom afla noi detalii, vom reveni si noi cu amanunte.

Summary
Nextbit, capat de drum: Razer a cumparat compania care a lansat Nextbit Robin
Article Name
Nextbit, capat de drum: Razer a cumparat compania care a lansat Nextbit Robin
Description
Nextbit, compania care a lansat pe piata revolutionarul smartphone, Nextbit Robin, va intra sub tutela Razer din acest an.
Author
Publisher Name
CATMOBILE