Reviews, Stiri

Moto E4 Plus review: design elegant, pret bun si specificatii entry-level

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Moto E4 Plus review, detalii despre pret si o scurta comparatie cu modelul standard Moto E4 in cele ce urmeaza: Moto E4 Plus este un smartphone care vede lumina zilei la capatul unei lungi perioade de speculatii. Terminalul care beneficiaza de un design elegant si de cateva specificatii entry-level se remarca prin excelenta sa baterie cu o capacitate de 5000 mAh, dar si prin prezenta celui mai nou sistem de operare al Google, Android 7.1 Nougat.

Gama E4 de la Moto: cui se adreseaza Moto E4 si cui se adreseaza Moto E4 Plus

Noul Moto E4 PlusIncet, incet, Lenovo isi prezinta cam toate gamele importante din acest an. Cu ocazia Mobile World Congress de la Barcelona am descoperit gama Moto G, in timp ce recent, producatorul a lansat noile telefoane de buget, printre care si Moto E4 sau Moto E4 Plus. Versiunea standard Moto E4 se adreseaza celor cu buget ceva mai restrans, dar care vor avea dreptul sa viseze frumos pentru ca terminalul este echipat cu un procesor Qualcomm Snapdragon 425, are in spate 2GB RAM si 16 GB memorie nativa, vine cu un display de 5 inch in rezolutie HD si cu o baterie buna de 2800 mAh. Pentru 130 de dolari (adica, putin peste 500 de lei), viitorul proprietar isi poate cumpara un smartphone decent, cu specificatii bune si design atractiv.

Cei care dispun insa de un buget ceva mai mare si pot sacrifica mai putin de 250 de lei in plus, pot achizitiona noul Moto E4 Plus, un smartphone la fel de potent, dar cu diagonala mai mare. Terminalul ar trebui sa coste putin peste 750 de lei si respecta in mare speculatiile dinaintea lansarii sale, zvonuri despre care am discutat si noi pe blogul catmobile.ro in trecut.

Moto E4 Plus review imagini si prima impresie

Moto E4 Plus review – display: Noul smartphone Moto E4 Plus, devenit oficial in aceste zile, nu surprinde la foarte multe capitole, completand peisajul tehnologic asteptat de la el. Datorita dimensiunilor ecranului sau, Moto E4 Plus poate fi considerat un phablet, care din pacate se opreste la nivel de rezolutie HD, in speta 1280×720 pixeli. Display-ul dispozitivului beneficiaza de protectie Corning Gorilla Glass 3 si de o densitate a pixelilor calibrata la 267 pixeli per inch. Cu siguranta, la acest capitol, Motorola putea „scoate” mai mult, insa la fel de sigur este ca device-ul iesea din pretul sau prestabilit pentru segmentul low-cost. Ecranul in 16 milioane de culori, capacitiv si multitouch, are o diagonala de 5.5 inch si sticla curbata 2.5D. Cei interesati de un device care sa puna indeosebi accentul pe acest capitol nu vor gasi un aliat de nadejde in Moto E4 Plus, terminalul adresandu-se din acest punct de vedere celor care cauta un telefon ieftin, cu diagonala mare si eventual sunt familiarizati cu designul celor de la Motorola. Display-ul acopera totusi o paleta larga de specificatii moderne, optimizate la un nivel decent. Contrastul este bun, unghiurile de vizualizare decente, iar maniera in care device-ul se descurca indiferent de conditiile de iluminat va fi una satisfacatoare.

Moto E4 Plus review (3)

Moto E4 Plus review – procesor si memorie:  Sub capota sa, Moto E4 Plus gazduieste un procesor quad-core, produs de cei de la Qualcomm. Superior modelului incorporat de Moto E4, Snapdragon 427 este setat la frecventa de 1.4 Ghz si functioneaza in tandem cu placa video Adreno 308, una, asa cum intuiti, de buget. Producatorul pune la dispozitia viitorilor utilizatori 2GB pentru memoria RAM si 16 sau 32 GB pentru memoria interna. La Moto E4 Plus gasim si slotul pentru carduri microSD, cel prin care utilizatorul va putea extinde capacitatea nativa a telefonului pana la 128 GB spatiu necesar stocarii datelor.

Moto E4 Plus review – dotari foto:  Eleganta dispozitivului si constructia de tip Motorola sunt subliniate de materialele bune folosite de catre producator. Avem o carcasa din plastic ferm si destul de stabil plus metal de buna calitate, acestea contribuind la securitatea unei carcase nu doar elegante ci si rezistente la eventualele stropiri cu apa. Nu va asteptati la o calitate impresionanta in ceea ce priveste fotografiile sau clipurile video. Insa cu siguranta nu cred ca veti fi dezamagiti de camera principala a device-ului. Pentru un terminal entry-level cu usoare influente mid-range, Moto E4 Plus vine cu o camera foto principala destul de puternica. Aceasta pune la dispozitia utilizatorilor un senzor de imagine de 13 megapixeli cu flash LED, are o diafragma F/2.0, dar si lentile cu unghi de filmare la 78 de grade. Nu lipsesc functiile panorama, autofocus sau HDR, precum nici posibilitatea de a captura imagini video in rezolutie Full HD. Amatorii de selfie-uri nu vor avea probleme in a efectua poze in conditii normale de utilizat, insa camera frontala cu rezolutie de 5 megapixeli s-ar putea sa nasca probleme pe timp de noapte. Ea beneficiaza totusi de flash LED si lentile cu unghi de filmare la 74 de grade, performanta sa fiind argumentata si de functii precum fixed focus sau HDR.

>> Sticla Securizata Motorola Moto E (2015) acum la reducere 38% >> verifica oferta

Moto E4 Plus review – autonomie si conectivitate:  Moto E4 Plus este un smartphone compatibil cu tehnologia 4G LTE si se poate conecta la internet prin WiFi 802.11 a/b/g/n. Producatorul n-a renunta la mufa pentru casti de 3.5 milimetri si nici la functia radio FM, destul de populara pentru utilizatorii Motorola conform celor mai recente rapoarte de statistica interna. Senzorul de amprenta al device-ului este pozitionat pe partea din fata a telefonului in butonul capacitiv Home, insa nu este singurul senzor pe care viitorul utilizator il va avea la dispozitie. Accelerometrul, senzorul de proximitate si cel de lumina sau Compass nu lipsesc nici ele din configuratia Moto E4 Plus. Asa cum explicam inca de la debutul acestui articol, principalul argument al acestui item este fara indoiala, bateria din lithium-ion cu o capacitate foarte generoasa. 5000 mAh are aceasta din urma, acumulatorul avand si posibilitatea de a se incarca foarte rapid printr-o tehnologie fast charging cu ajutorul incarcatorului de 10W.

Moto E4 Plus review (2)

Moto E4 Plus review – pret, verdict si alte detalii:  Moto E4 Plus cantareste 181 de grame, prin urmare, nu este un device usor. Chiar daca beneficiaza de un design placut, phabletul are o grosime de 9.55 milimetri, ceea ce nu vine totusi ca o surpriza tinand cont de caracteristicile telefoanelor produse de Motorola. Culorile pe care noul Moto E4 Plus va putea fi achizitionat sunt albastru, gri si auriu. Reamintim ca device-ul ruleaza din fabrica cel mai nou sistem de operare al Google, Android 7.1 Nougat. Argumentele sale sunt: baterie cu capacitate mare, diagonala mai mare si ecran mai bun decat al Moto E4, pret destul de echilibrat si o camera foto principala buna pentru acest nivel. Versiunea mai scumpa a device-ului va fi cea cu 32 GB memorie nativa la bord, pentru care cei interesati vor fi nevoiti sa scoata din buzunar aproximativ 200 de dolari.

Motorola Moto E4 Plus specificatii

  • Dimensiuni: 155 x 77.5 x 9.55 mm
  • Greutate: 181 de grame
  • 4G LTE Cat4 150/50 Mbps, slot Single Nano sau slot Dual Nano SIM, GPRS, EDGE
  • Benzi 4G: TDD 38/41; FDD 1/2/4/5/7/8/12/13/17/25/26/66
  • Benzi 3G: HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100
  • Benzi 2G: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
  • Display: IPS LCD cu diagonala de 5.5 inch si rezolutie HD (1280×720 pixeli)
  • Protectie: Corning Gorilla Glass 3
  • Procesor: quad-core de la Qualcomm, Snapdragon 427 de 1.4 Ghz
  • Acumulator: Li-Ion de 5000 mAh
  • Memorie RAM: 2GB
  • Memorie ROM: 16GB/32GB
  • Sistem de operare: Android 7.1 Nougat
  • Senzor de amprenta: Da (in butonul Home)
  • Camere foto: principala (13 megapixeli cu flash LED, autofocus si lentile cu unghi de filmare 78 grade); secundara (5 megapixeli cu flash LED, lentile cu unghi de filmare 74 grade)
  • Slot MicroSD: Da (pana la 128 GB)
Summary
product image
Author Rating
1star1star1stargraygray
Aggregate Rating
5 based on 3 votes
Brand Name
Lenovo - Motorola
Product Name
Moto E4 Plus
Price
$ 180