Stiri

Meizu va folosi procesoare de la toate cele trei mari companii producatoare

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Ca parte a schimbarii de strategie a Meizu, compania a anuntat recent ca va folosi in viitor procesoare construite de toti cei trei mai producatori din domeniu.

Meizu, parteneriate cu MediaTek, Qualcomm si Samsung

MeizuNe aducem bine aminte ca cei de la Qualcomm i-au actionat in judecata pe cei de la Meizu anul trecut, acuzandu-i ca si pe Apple de insusirea ilegala a unor patente importante.

Daca razboiul dintre Apple si Qualcomm continua sa fie unul de actualitate, compania infiintata de Jack Wong a scapat de acuzatii si a ajuns la intelegere cu producatorul numarul 1 de chip-uri din lume.

In acest moment, relatia dintre compania Meizu si marele producator de procesoare american este una foarte buna, iar pe recent lansatul Meizu M6 Note putem gasi deja un procesor Snapdragon.

Cum intre cele doua companii a avut loc o reglare de conturi amicala, iar intre producatorul chinez si MediaTek exista un parteneriat in vigoare, probabil ca va intrebati ce procesoare va folosi de aici incolo Meizu.

Conform lui Li Nan, senior vice-presedinte al companiei, raspunsul este urmatorul: „Blue Charm va folosi in mod sigur platforme de la toti cei trei mari producatori, adica Samsung, Qualcomm si MediaTek„. Asadar, Li Nan n-a folosit denumirea Meizu ci denumirea „Blue Charm” si nu, nu s-a strecurat la mijloc nicio greseala. Este doar o confirmare (inca una daca mai aveam nevoie) a faptului ca Meizu isi schimba strategia si va imparti compania in doua. Dar, daca citim printre randuri, aflam si o alta mare noutate: producatorul chinez va folosi de aici incolo si chipset-uri marca Samsung, sau celebrele Exynos SoC.

Pe de alta parte, Li Nan a mai dezvaluit in cadrul recentului interviu faptul ca in curand, producatorul va lansa telefoane din ce in ce mai scumpe, toate sub gama Blue Charm. Aceste device-uri vor fi lansate din cate se pare in primele doua trimestre din 2018 si cel mai probabil, compania chineza va renunta la includerea procesoarelor de tip MediaTek si va face trecerea spre Qualcomm si Samsung. Pentru alte telefoane mai putin scumpe, producatorul va pastra chipset-urile de la MediaTek in prim plan.

Summary
 Meizu va folosi procesoare de la toate cele trei mari companii producatoare
Article Name
Meizu va folosi procesoare de la toate cele trei mari companii producatoare
Description
Producatorul chinez Meizu se va baza in viitor pe procesoare construite de toti cei trei mari producatori din domeniu