Reviews, Stiri

Meizu PRO 7 review: pret, specificatii tehnice, opinii

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Compania chineza Meizu a lansat oficial flagshipul Meizu PRO 7, un handset cu doua display-uri si specificatii foarte atractive. Terminalul va avea un pret destul de accesibil si va fi disponibil in versiuni diferite cu doua tipuri de procesoare, marca MediaTek.

Meizu PRO 7 specificatii

  • Dimensiuni: 147.62 x 70.72 x 7.3 mm
  • Display principal: 5.2 inch, Full HD, Super AMOLED, 424 ppi, Corning Gorilla Glass
  • Display secundar: AMOLED, 535×240 pixeli, 1.9 inch, capacitiv
  • Dotari foto: Camera foto duala 12MP + 12MP, senzori foto Sony IMX386; flash LED dual-tone, apertura F2.0, captura video in rezolutie Ultra HD (4K) la 30 fps
  • Acumulator: 3000 mAh, tehnologie de incarcare rapida
  • Procesor:
    – MediaTek Helio X30 MT6799 Deca-core, 2.6 Ghz Cortex-A73 and ARM Cortex-A53, 64-bit, 10 nm
    – MediaTek Helio P25 2.5GHz Octa Core, 2.5 Ghz
  • Altele: Accelerometer, Gyroscope, Compass,GPS, A-GPS, Glonass
  • Sistem de operare: Flyme OS pe Android 7.0 Nougat

Meizu PRO 7 review: display, aspect si sistem de operare

Flagshipul companiei Meizu este reprezentat printr-o constructie splendida, metalica, impunatoare prin gramaj (telefonul cantareste 163 de grame), dar suficient de subtire (7.3 milimetri grosime masoara noul PRO 7).

Item-ul are un design foarte reusit, asa cum ne asteptam. Finisajele sale sunt sofisticate, iar unul dintre elementele cele mai atractive se leaga de cele doua ecrane ale sale.

Meizu Pro 7

Fara doar si poate, ecranul principal este unul de top. Are o diagonala de 5.2 inch si rezolutie 1920×1080 pixeli. Super AMOLED-ul cu care vine Meizu PRO 7 are o rata de constrast excelenta (10000:1) si o densitate a pixelilor de 424 pixeli per inch. De remarcat ca ecranul principal al device-ului este protejat de sticla Corning Gorilla Glass 5.

Ecranul secundar al dispozitivului are o diagonala de 1.9 inch cu rezolutie 535×240 pixeli. Impresionant este faptul ca si acest al doilea ecran are proprietatea Super AMOLED si vine cu o rata de contrast de 1000:1 plus o densitate a pixelilor cifrata la 307 ppi. Acest al doilea ecran are un rol cat se poate de simplu: afiseaza informatii utile precum data, ora, numeroase notificari, si asa mai departe. Remarcabila configuratia aleasa de Meizu pentru acest sector

Sistemul de operare pe care il foloseste Meizu PRO 7 este Flyme OS 6, cea mai noua versiune a interfatei proprietare Meizu. Evident, aceasta interfata este dezvoltata pe baza Android 7.0 Nougat.

Meizu PRO 7 review: telefonul va avea doua versiuni de procesor

Flagship-ul companiei Meizu va fi disponibil in doua versiuni. Cel mai important de remarcat insa este faptul ca Meizu PRO 7 este primul terminal care va folosi chip-ul Helio X30 al celor de la MediaTek.

Meizu Pro 7 (3)

Cele doua versiuni vor avea preturi usor diferite si vor fi disponibile in diferite zone geografice.

Prima versiune va fi echipata cu procesor octa-core Helio P25 de la MediaTek, procesor tactat la frecventa de 2.5 Ghz care va fi ajutat de placa video Mali T880.

A doua versiune va fi echipata cu procesor deca-core Helio X30 de la MediaTek, procesor tactat la frecventa de 2.6 Ghz care va fi ajutat de placa video PowerVR 7XTP-MP4.

Meizu PRO 7 review: memorie RAM , memorie nativa si sunet

Noul varf de gama al companiei Meizu se va baza pe o memorie RAM de 4GB LPDDR3. Smartphone-ul iese din cutie cu 64 GB pentru stocarea de date, o capacitate care din pacate nu va putea fi extinsa, intrucat Meizu PRO 7 nu vine cu slot pentru carduri microSD.

Conform producatorului, Meizu PRO 7 va avea un sunet excelent, atat prin utilizarea telefonului in aer liber, cat si prin alaturarea unor casti compatibile. Meizu ne anunta ca PRO 7 vine cu amplificator audio Cirrus Logic CS43130 Smart PA. Senzorul de amprente al terminalului este plasat pe partea din fata.

Meizu PRO 7 review

Meizu PRO 7 review: dotari foto si autonomie

PRO 7 de la Meizu are dotari foto aproape de nivelul scontat. Ba chiar, poate putin peste asteptarile specialistilor. Noul terminal de top al companiei chineze vine cu o camera duala in spate, camera care detine doi senzori de imagine de 12 megapixeli fiecare. Cel putin unul dintre senzori este marca Sony (cel mai probabil IMX 386). Camera principala va fi sensibila la lumina, urmand a avea o apertura F2.0. Aceasta va captura imagini in format video cu 30 de cadre pe secunda chiar si in cazul rezolutiei Ultra HD.

In ceea ce priveste camera secundara, in mod surprinzator (dar fericit), aceasta vine cu un senzor de imagine de 16 megapixeli! De asemenea, la fel ca si camera principala a handset-ului, camera selfie are o deschidere F2.0.

Meizu Pro 7 (2)

Meizu PRO 7 se bazeaza pe o autonomie buna, datorita bateriei sale de 3000 miliamperi. Aceasta baterie nu este lipsita de tehnologie rapida. Smartphone-ul Meizu PRO 7 este unul dual sim, iar bateria sa va putea fi incarcata prin USB de tip C.

Meizu PRO 7 review: pret si concluzie

Noul flagship al companiei Meizu va avea un pret diferit in functie de versiunea pe care o dorim:

  1. Meizu PRO 7 cu procesor Helio P25 de 2.5 Ghz, 4 GB RAM, 64 GB ROM, 12 + 12 MP camera duala si 16 MP camera selfie, va costa 426 de dolari. Un pret excelent, chiar daca in discutie este un procesor ceva mai putin potent ca noul deca-core Mediatek.
  2. Meizu PRO 7 cu procesor Helio X30 de 2.6 Ghz, 4 GB RAM, 64 GB ROM, 12 + 12 MP camera duala si 16 MP camera selfie, va costa 500 de dolari. Si acest pret este unul bun, daca tinem cont de premiera deca-core Helio X30.
Summary
Author Rating
1star1star1star1stargray
Aggregate Rating
5 based on 4 votes
Brand Name
Meizu
Product Name
Meizu PRO 7
Price
$ 426