Reviews

Meizu Pro 5 review, pret, specificatii tehnice

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

Meizu Pro 5 – Pursuit of the ultimate and perfection

Meizu este un nume putin cunoscut pe pietele occidentale, insa pe piata asiatica este un producator de top. Debutand cu productia de mp3 playere, Meizu a intrat pe piata smartphone-urilor, oferind performante bune la sfert din pretul marilor producatori. Meizu Pro 5 a fost lansat anul trecut in octombrie, fiind disponibil din aceeasi luna.

Designul lui Pro 5 este unibody, carcasa fiind realizata din metal slefuit, ce da un feel placut si nu permite alunecarea. Marginile sunt rotunjite, iar dimensiunile sunt apropiate de ale lui Iphone 6. Pentru ca este flagshipul companiei, acest device a primit ce era mai bun. Ecranul are o dimensiune de 5.7 inci cu o rexolutie de 1080×1920 pixeli si este de tip Super AMOLED, oferind luminozitate superioara, unghiuri largi de vizualizare si culori mult mai puternice comparativ cu LCD-urile. Protectia acestuia este asigurata de Gorilla Glass 3.

Hardware-ul care il anima pe Pro 5 are la baza un chipset Exynos 7420 Octa, cu un quad-core Cortex A-53 de 1.5 GHZ si un quad-core Cortex A-57 de 2.1 GHZ. Memoria RAM este de 3 sau 4 GB, in functie de varianta telefonului, iar procesorul grafic este Mali T-760. Memoria poate fi extinsa pana la 128 GB prin introducerea in slotul celui de-al doilea SIM a unui card micro SD. Astfel avem o configuratie ce permite rularea celor mai pretentioase aplicatii.

? Cauta husa si accesorii Meizu Pro 5 pe catmobile.ro »

Camera nu se lasa nici ea mai prejos, producatorul asiatic integrand un senzor de 21 megapixeli, cu apertura f/2.2 si lentile de 31 milimetri, ce este sustinuta de autofocus laser, phase detection si un blit LED in doua tonuri. Aceasta are la baza un senzor Sony, similar cu cel de pe Xperia Z5, care permite luarea de cadre excelente. Modul video permite inregistrarea la 2160p si 30 fps. Totusi, aplicatia de editare camerei nu reuseste sa puna in valoare performantele acesteia, lipsindu-i destule feature-uri si avand bug-uri.

Camera de selfie are o rezolutie de 5 megapixeli, o apertura f/2.0, si poate filma 1080p la 30 de cadre pe secunda. Conectivitatea acestui terminal este asigurata de Bluetooth, Wi-Fi si un port USB-C 1.0 cu conector reversibil. Senzorul de amprente are un timp de raspuns mai mic decat la Iphone 6S. Sistemul de operare cu care acest telefon vine preinstalat este Android 5.0 Lollipop, customizat cu interfata FlyMe OS, care seamana destul de mult cu IOS. O noutate o constituie lansarea Ubuntu Edition, care, dupa cum si numele dezvaluie, ruleaza Linux Ubuntu. Dezavantajul acesteia este insa lipsa disponibilitatii aplicatiilor. Un plus la varianta Ubuntu este prezenta Convergence, care este de fapt un raspuns la Continuum-ul celor de la Microsoft. Convergence permite ca tefefonul sa fie folosit ca un desktop, userul avand posibilitatea de a atasa periferice gen mouse, tastatura sau display. Meizu Pro 5 este un telefon excelent din punct de vedere al performantelor hardware. Totusi, el este tinut pe loc de interfata greoaie FlyMe si Linux Ubuntu, pentru variantele care vin preinstalate cu asa ceva. Asta inseamna ca performantele sale nu sunt folosite la adevarata lor capacitate, ceea ce ar fi fost perfect, avand in vedere pretul cu care acest device se vinde. Un alt dezavantaj pe care il intrevad pe piata occidentala este dat de nume, consumatorii fiind oarecum reticenti la ceva cu nume chinezesc, dar pot exista si exceptii. Tot ce putem sa facem este sa asteptam lansarea acestuia si in tara noastra, pentru a-l putea testa cum trebuie.

Surse: gsmarena.com | mashable.com | makeuseof.com | pcadvisor.co.uk | techradar.com

Meizu PRO 5 » Android smartphone » Aparitie 2015 » Features 3G, 5.7″ AMOLED capacitive touchscreen, 21 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Meizu PRO 5 » Android smartphone » Aparitie 2015 » Features 3G, 5.7″ AMOLED capacitive touchscreen, 21 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Meizu Pro 5
Author Rating
51star1star1star1star1star