Reviews, Stiri

Meizu M5s review, pret si posibile specificatii

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Meizu M5s nu a fost inca oficial anuntat de catre compania chineza, dar primele informatii si detalii concrete despre acest telefon incep sa apara in presa din China. Concernul cu sediul in Zhuhai (Guangdong) anunta un an important pentru existenta companiei, iar Meizu M5s face indiscutabil parte din planurile de viitor ale sale. La un an distanta de la investitia de proportii a celui mai mare site chinezesc de comert electronic (Alibaba) in Meizu, compania infiintata, patronata si condusa de omul de afaceri Jack Wong va incerca sa acapereze piata mid-range din China. Nu-i va fi deloc usor, dar orice incercare oricat de temerara si dificila ar fi ea, trebuie sa aiba un inceput.

Meizu M5s review

Meizu M5s

Meizu M5s

Meizu M5s nu se anunta un smartphone scump. Si nici unul impresionant din punct de vedere al specificatiilor. Dar este un telefon de luat in seama pentru cei care isi doresc un smartphone decent cu o memorie RAM captivanta. Meizu M5s se va baza conform TENAA (arhiva comisiei de certificare din China) pe o memorie de 4 GB RAM, care la un pret al smartphone-ului ce nu va sari de 150 de dolari, reprezinta o varianta cat se poate de interesanta.

Conform informatiilor prezentate de site-ul gsmarena.com, Meizu M5s va propune utilizatorilor un display IPS LCD capacitive touchscreen de 5.2 inch cu un raport ecran-corp de 70%. Rezolutia display-ului va fi 1280×720, iar densitatea pixelilor este evaluata, pe surse, la 282 ppi. Aproape sigur, terminalul va rula pe Android OS v6.0 Marshmallow (plus sprijinul Flyme 6.0), iar chipsetul pe care se va baza Meizu M5s va fi un produs MediaTek MT6753 pe un procesor octa-core tactat la 1.3 Ghz Cortex A-53. In ceea ce priveste acceleratorul grafic, chinezii sustin ca Meizu M5s va functiona cu sprijinul unui GPU Mali-T860MP2.

La capitolul memorie interna, Meizu M5s sta bine, dar se putea sa stea parca si mai bine. In fine, cei 16 GB spatiu de stocare sunt suficienti in principiu, iar daca utilizatorul considera ca nu sunt, atunci are varianta extinderii spatiului pana la 256 GB prin card microSD. Nu exista informatii concrete asupra capacitatii sistemului dual de camere propus de noul Meizu M5s, insa gsmarena sustine ca prima camera a terminalului, cea principala, va fi una dotata cu senzor de 16 megapixeli, deschidere f/2.2 si functii speciale precum phase detection sau Dual LED. Camera secundara, aproape sigur, va fi una cu senzor de imagine de 5 megapixeli, capabila sa filmeze in format 1080p cu 30 de cadre pe secunda.

Meizu M5s imagini din presa Chineza

Meizu M5s imagini din presa Chineza

In ceea ce priveste constructia smartphone-ului, Meizu a optat pentru un design unibody din aluminiu, un design atragator, usor simplist, dar suficient de elegant. Meizu M5s este insa un smartphone usor, pentru ca asa cum explica presa din China, el va cantari doar 138 de grame, in timp ce date exacte despre marimea sa nu exista la aceasta ora. Se speculeaza totusi ca dimensiunile sale vor fi 147.3 x 72.8 x 8.2 mm, deci vom avea parte de un smartphone dual-sim nu neaparat, foarte subtire, dar suficient de usor. Acumulatorul adapostit de carcasa unibody este unul din Li-Ion de 2930 mAh.

Meizu M5s pret si disponibilitate

Item-ul pe care Meizu se pregateste sa-l lanseze in aceasta prima parte a anului va putea fi achizitionat in culori diferite. Se speculeaza pentru moment ca este vorba de cinci culori, care in mod sigur dezvolta o nota de personalitate deosebita. Meizu M5s va putea fi cumparat in culori ca verde-menta, alb-glaciar, auriu de culoarea sampaniei, albastru precum safirul si negru mat. Pretul vehiculat in China nu va depasi 150 de dolari, ceea ce-l transforma intr-o optiune interesanta si serioasa pentru utilizatorii care nu au pretentii deosebite de la smartphone-ul lor, dar care isi doresc un item functional, elegant si util. Nu se cunoaste inca o data la care Meizu M5s va fi disponibil in tara noastra. Vom reveni insa cu amanunte asupra acestui dispozitiv produs de chinezii de la Meizu. Poti arunca pana atunci o privire peste oferta noastra de huse Meizu pentru orice tip de telefon produs la Zhuhai.

Meizu M5s

Meizu M5s

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 4 votes
Brand Name
Meizu
Product Name
Meizu M5s
Price
$ 150