Reviews

Meizu M3 Note Review – un pret mic si specificatii mid-range

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

Meizu M3 Note – un phablet ieftin cu specificatii mid-range

Despre Meizu se stie destul de putin in zona noastra, insa in tara de origine, China acest brand este unul din cele mai cunoscute si apreciate, fiind rival direct cu Xiaomi. In primavara, Xiaomi l-a lansat pe Redmi Note 3, un phablet impresionant si extrem de ieftin. La scurta vreme, Meizu si-a lansat raspunsul prin Meizu M3 Note, un alt telefon despre care vom vorbi in cele ce urmeaza.

Meizu M3 Note - Full phone specifications: catmobile.ro

Meizu M3 Note (cunoscut si ca Meizu Blue Charm Note3) integreaza in designul sau aluminiul, ? site oficial Meizu M3 Note, mai exact un aliaj ce poarta numele 6000 Series Alloy. Acesta este tratat cu un procedeu special, rezultatul fiind o suprafata placut texturata si nealunecoasa. Capacul spate este realizat dintr-un plastic care se zgarie destul de usor. Designul este de tip unibody, atentia data finisajelor si imbinarilor conferind aspectului premium si senzatia de rezistent, durabil. Ecranul de 5.5 inci este protejat de sticla Dinorex T2X1, de tip 2.5D, rezistenta la zgarieturi si socuri. Butonul Home, plasat sub ecran are si rolul de senzor de amprente, senzor care ofera timp de raspuns excelent.

Meizu M3 Note se prezinta destul de bine la capitolul performanta. Pentru un telefon din 2015. El vine cu Android 5.1 Lillipop preinstalat, upgrade-ul la Marshmallow fiind ceva cu termen de implementare necunoscut. Chipsetul Helio P10 are un procesor octa-core format din 4 nuclee Cortex A-53 de 1.8 GHZ si 4 nuclee tot Cortex A-53 de 1.0 GHZ, avand pe partea grafica un Mali T860. Telefonul este oferit in doua variante: de 16 GB cu 2 GB RAM sau 32 GB cu 3 GB RAM. Memoria poate fi extinsa prin intermediul unui card mcroSD pana la 256 GB, el folosind slotul SIM 2. Adoptable storage este deocamdata un vis frumos pentru acest terminal. Datorita designului unibody avem o baterie nedetasabila, de 4100 mAh. Toate bune si frumoase, pana descoperim ca fast charging-ul lipseste iar portul USB este doar 2.0.

Ecranul lui M3 are dimensiunea de 5.5 inci si rezolutia de 1080×1920 pixeli cu o densitate de 403 ppi. Intr-un segment de piata in care AMOLED castiga teren rapid, producatorul a optat pentru IPS LCD cu 16 milioane de culori. Avem culori vii, contrast bun si unghiuri de vizualizare decente. Totusi, ca la orice LCD lumina naturala creeaza unele dificultati.

Camerele device-ului ofera destule. Cea principala are senzorul de 13 megapixeli cu diafragma f/2.2, avand ca dotari phase detection autofocus si blit dual LED. Aplicatia si modul de folosire seamana destul de mult cu ce ofera Apple la Iphone, oferind acces rapid la blit, numaratoare, HDR sau alte optiuni. Desi ofera o multitudine de optiuni si moduri, imaginile luate sunt de calitate medie. Camera frontala are senzorul de 5 megapixeli si apertura f/2.0.

Meizu M3 Note este un telefon average, avand atat puncte bune cat si puncte slabe. El ofera un design bun si placut, autonomie mare a bateriei si o interfata bine optimizata. Nu exceleaza la camere, sistem de operare si anumite optiuni care lipsesc cu desavarsire, cum ar fi radioul. Personal consider o alternativa mai buna Xiaomi Redmi sau Meizu 5X.

Meizu M3 Note » Meizu smartphone » Android smartphone » Display 5.5″ LTPS IPS LCD capacitive touchscreen, 13 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Meizu M3 Note » Android smartphone » Display 5.5″ LTPS IPS LCD capacitive touchscreen, 13 MP camera.

Surse: gsmarena.com | androidauthority.com | meizu.com | gearbest.com

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 10 votes
Brand Name
Meizu
Product Name
Meizu M3 Note