Stiri

MediaTek isi lanseaza noile procesoare pe 29 august

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

MediaTekMediaTek se pregateste sa lanseze doua noi procesoare. Cel mai probabil, conform informatiilor din presa internationala, aceste doua procesoare sunt Helio P23 si Helio P30. Acestea vor fi anuntate si prezentate oficial in China, pe 29 august. Locatia aleasa de MediaTek este chiar Beijingul.

Helio P23 si Helio P30, noile procesoare MediaTek

Producatorul nu a facut inca nicio dezvaluire oficiala cu privire la specificatiile acestor doua procesoare, dar anumite scurgeri de informatii din China ne explica la ce ne putem astepta de la Helio P23 si Helio P30.

Chipset-ul Helio P23 va fi construit pe un proces de 16 nm si va avea un design octa-core. P23 de la MediaTek va suporta afisari la rezolutie 2K si telefoane cu configuratii duale in ceea ce priveste camerele. In plus, acesta va suporta conectivitate Cat 8 si memorie LPDDR4x.

Pe de alta parte, chipset-ul Helio P30 va fi platforma principala a celor de la MediaTek din seria P. Helio P30 va fi fabricat pe un proces de 12 nm al TSMC si va avea patru nuclee CPU Cortex A-72 tactate la frecventa de 1.5 Ghz. Acestea vor fi la randul lor cuplate cu alte patru nuclee CPU Cortex A-53 tactate la aceeasi frecventa de 1.5 Ghz. Se spune ca acest chispet suporta conectivitate Cat 10, iar viteza sa descarcare ajunge pana la 600 Mps.

In alta ordine de idei, un utilizator de pe Weibo a dezvaluit ca o parte importanta dintre principalii producatori chinezi (Xiaomi, Vivo si Oppo) vor adopta noile chipset-uri pana la sfarsitul acestui an. Sursa mai subliniaza ca MediaTek va expedia peste 3 milioane de astfel de chipset-uri pe luna.

Summary
MediaTek isi lanseaza noile procesoare pe 29 august
Article Name
MediaTek isi lanseaza noile procesoare pe 29 august
Description
Compania taiwaneza MediaTek va lansa oficial in data de 29 august, noile sale chipset-uri, Helio P23 si Helio P30