Reviews, Stiri

Maze Alpha, cel mai accesibil smartphone 4G bezel-less

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Maze Alpha cel mai accesibil smartphone bezel-lessMaze Alpha este al doilea smartphone de mari dimensiuni pe care il analizam pe blogul catmobile, dupa ce am trecut in revista si unul dintre cele mai populare telefoane ale micutei companii chineze, Maze Blade (detalii aici). La fel ca si precedentul model analizat pe site-ul nostrul, Maze Alpha impresioneaza prin cateva detalii evidente, poate cel mai la indemana fiind design-ul atragator al handset-ului.

Maze Alpha detalii oficiale, pareri si imagini

Maze Alpha atrage. Cu un display de tip bezel-less pe laturi si o rama metalica aspectuoasa, terminalul fura imediat privirile utilizatorilor. Ascunde insa el si calitate in interior? Sau este doar genul de handset care se bazeaza pe partea exterioara, vizibila si cu impact mai puternic la client?

Ei bine, Maze Alpha are capacitatea de a impresiona si prin caracteristicile sale si asta pentru ca raportul calitate-pret al acestui dispozitiv este unul excelent. Cu ce ne impresioneaza Alpha de la Maze?

In primul rand prin faptul ca include un procesor octa-core de buna calitate. Helio P25 MT6757 de 2.5 Ghz pe 64 de biti beneficiaza de aportul celor 8 nuclee Cortex A53 de la bordul sau si de sprijinul procesorului grafic ARM MAli T880 MP2 tactata la frecventa de 900 Mhz. Includerea unui procesor puternic reprezinta o prima garantie a faptului ca Maze a avut intentii serioase cu acest handset, dar si o confirmare a calitatii produsului.

Maze Alpha (1)

 

4GB memorie RAM LPDDR4x a adaugat Maze pentru modelul Alpha si alti 64 GB destinati spatiului de stocare intern. Pe piata, clientii interesati vor mai avea oportunitatea achizitiei si unei alte versiuni: cu 6GB RAM LPDDR4x plus 128 GB destinati spatiului de stocare intern. In plus, Maze Alpha vine si cu posibilitatea de extindere a acestui spatiu nativ de stocare, pentru ca telefonul beneficiaza de slot pentru carduri micro SD. Pana la 256 GB poate duce acest telefon, daca utilizatorul decide extinderea „internal storage”.

Maze Alpha imbraca o carcasa din sticla si metal, ceea ce nu contribuie decat la partea estetica. Aici am putea face primul repros acestui terminal, tinand cont de faptul ca pare un adevarat magnet pentru amprente. Alpha ruleaza din fabrica Android 7.0 Nougat si primeste o autonomie de calitate datorita bateriei sale Lithium-Polymer de 4000 mAh. Aceasta baterie nu este lipsita de tehnologia fast charge care in mod normal ar putea ajuta terminalul sa se incarce in mai putin de 50 de minute complet.

Dotarile foto ale device-ului depasesc limitele sectorului mid-range. Camera principala este duala si se bazeaza pe doi senzori Samsung cu stabilizatori electronic de imagine, autofocus si flash LED. Acestia au rezolutii de 13, respectiv 5 megapixeli si o deschidere buna, F/2.2. Camera duala a telefonului ofera posibilitatea utilizatorului sa filmeze in format Full HD cu Maze Alpha la 60 de cadre pe secunda. In ceea ce priveste selfie-cam-ul de pe acest device, trebuie sa adaugam faptul ca el beneficiaza de un senzor de imagine de 5 megapixeli si de lentile wide cu unghi de filmare la 84 de grade. Totodata, viitorul posesor de Maze Alpha pasionat de selfie-uri primeste sprijin de la tehnologii fixed focus, auto HDR, PIP sau Face Detection.

Maze Alpha

Smartphone-ul include un difuzor de sunet si doua microfoane, functioneaza in regim 2G, 3G si 4G (FDD – LTE) si are un ecran IPS LCD superb cu diagonala de 6 inch plus rezolutie Full HD. Ecranul este protejat prin Corning Gorilla Glass si imbracat in sticla curbata 2.5 D.

Maze Alpha pret si disponibilitate

Look superb, specificatii bune si un pret foarte mic raportat la ceea ce ofera device-ul. Maze Alpha costa 180 de dolari in versiunea sa cea mai ieftina, adica versiunea bazata pe 4GB memorie RAM si 64 GB stocare de date. Probabil ca dupa finalul perioadei de precomanda, pretul va fi putin mai mare, dar nu cu mult (30-40 de dolari in plus). In cel mai rau caz, pretul de achizitie al Maze Alpha dupa aceasta perioada ar putea fi putin peste 900 de lei, dar, daca excludem faptul ca discutam despre un brand necunoscut in Europa, suma mi se pare destul de buna pentru ceea ce ofera Alpha. Pentru 180 de dolari puteti achizitiona Maze Alpha de pe Gearbest accesand link-ul.

UPDATE: Maze Alpha poate fi achizitionat acum si in Romania prin intermediul site-ului eMag.ro, in versiuni de 4GB RAM, respectiv 6 GB RAM. Iata preturile:

Pret Maze Alpha Romania (4GB RAM): 975 RON

Pret Maze Alpha Romania (6GB RAM): 1.150 RON

Summary
Author Rating
1star1star1star1stargray
Aggregate Rating
4 based on 1 votes
Brand Name
Maze
Product Name
Maze Alpha
Price
$ 180