Stiri

Malware-ul SonicSpy a ajuns in Play Store!

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

SonicSpyMagazin Google Play sau Apple App Store sunt fara indoiala cele mai sigure platforme de pe care putem descarca aplicatii, indiferent ca folosim un telefon cu Android sau cu iOS. Ce ne facem insa atunci cand chiar si in aceste retele sigure se infiltreaza virusi periculosi?

Atat magazinul oficial Android, cat si magazinul oficial Apple monitorizeaza atent fiecare aplicatie noua care intra in randul bogatelor lor oferte. Aceste platforme au reguli stricte si sunt greu spre foarte greu de „incalcat”. Cu toate acestea, din cand in cand, hackerii reusesc sa pacaleasca sistemul bine pazit al acestor doua platforme si atunci incep problemele.

Conform celor mai noi informatii oferite de site-ul Phonearena, exista in acestr moment un malware foarte periculos in magazinul Android, malware denumit SonicSpy. Din cate se pare, mai mult de 1000 de aplicatii au fost infectate cu acest virus, iar unele dintre acestea se regasesc chiar in Magazin Play. Expertii in securitate de la Lookout au postat cele mai recente informatii cu referire la SonicSpy, prezenta sa in Play Store si cum poate acest virus sa va afecteze telefonul.

De ce aplicatii sa va feriti?

In primul rand faptul ca malware-ul este deghizat intr-o aplicatie de chat, perfect functionala. Este vorba despre o aplicatie modificata Telegram, care nu lasa impresia ca ceva rau s-ar putea intampla. Din postarea celor de la Lookout reiese ca exista trei aplicatii de mesagerie virusate: Soniac, Troy Chat si Hulk Messenger. Odata ce ai apasat pe „instalare”, iconita dispare, aplicatia de mesagerie se instaleaza, dar virusul deja s-a instalat si va rula in background.

Ce poate face virusul SonicSpy?

In primul rand, acesta trece aproape neobservabil, ceea ce este fara indoiala foarte periculos. Apoi, preia accesul complet asupra camerei si a microfonului, putand chiar sa apeleze sau sa trimita mesaje de tip sms, dar si sa inregistreze anumite apeluri, sa preia din lista contactelor sau eventuale parole.

Aplicatiile mentionate isi au originile in Irak sustine Lookout, dar pe moment se pare ca ele ar fi disparut din Google Play Store. Informatiile celor de la Lookout arata insa ca „disparitia” este deliberata si ca utilizatorii trebuie sa fie in continuare foarte atentie la ceea ce descarca in aceasta perioada de pe Magazin Play.

Summary
Malware-ul SonicSpy a ajuns in Play Store!
Article Name
Malware-ul SonicSpy a ajuns in Play Store!
Description
Expertii de la Lookout au descoperit virusul SonicSpy chiar si in unele aplicatii existente deja in Magazin Play Android