Reviews, Stiri

LG V30 review, pret, specificatii si pareri dupa lansarea oficiala

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

LG V30 review » 4G VoLTE » ecran OLED 6″ » rezolutie Quad HD+ » Snapdragon 835 » 3300 mAh » camera foto duala 16 + 13 Mp » 4GB RAM » 64 GB ROM 

Asa cum site-ul nostru v-a anuntat, 31 august era data la care asteptam lansarea oficiala a terminalului LG V30. Noul device al producatorului sud-coreean a primit astazi „unda verde” din partea LG fiind prezentat publicului larg cu ocazia expozitiei IFA Berlin 2017.

Ce ascunde noul LG V30, cum si cat impresioneaza el, unde dezamageste si care va fi pretul sau estimativ, aflam in cele ce urmeaza in acest articol.

LG V30 specificatii tehnice

Ecran: OLED 6″, 18:9, rezolutie 2880 x 1440 px, 538 ppi, Corning Gorilla Glass
OS: Nougat 7.1.2 plus LG UX 6.0+
Memorie RAM: 4Gb
Memorie ROM: 64 Gb
Procesor: Snapdragon 835 de la Qualcomm, 2,4 Ghz
Placa video: Adreno 504
Baterie: 3300 mAh
Incarcare rapida: Da, Quick Charge 3.0
Incarcare wireless: Da
Conectivitate: 4G VoLTE
Senzor de amprente: da
Camera foto principala duala: 16+13 Mp cu OIS, EIS, PDAF, filmare 4K
Camera foto frontala: 5 Mp, apertura F2.2
Greutate: 158 de grame
Grosime: 7.3 milimetri
Inaltime: 151,7

LG V30 review: design, display

Primul lucru care atrage in mod evident atentia asupra telefonului este partea frontala a acestuia. Smartphone-ul LG V30 vine cu un display care se incadreaza in tabloul marilor asteptari pe care le aveam de la acest item.

Partea frontala a telefonului va face senzatie, pentru ca panelul cu margini slim este cat se poate de impresionant. LG V30 se va baza asadar pe un ecran cu diagonala de 6 inch, format 18:9 si o rezolutie captivanta: 2880 x 1440 pixeli. Ecranul se bazeaza pe tehnologia OLED si este invelit in sticla protectoare Corning Gorilla Glass.

LG V30 review (2)

Aspectuos si cu siguranta destul de rezistent, LG V30 supraliciteaza si ne va fi oferit sub doua certificari speciale: IP 68 si MIL-STD 810G. In aceste conditii, dincolo de constructia sa splendida, LG V30 va avea o rezistenta sporita la contactul cu apa si praful. Ba chiar mai mult, prin certificarea MIL-STD, ne asiguram cumva ca LG V30 imprumuta ceva din sectorul rugged, pentru ca prin aceasta, modelul devine unul rezistent in conditii dificile de utilizare, asa cum sunt socurile puternice, frigul naprasnic, indoirea sa si asa mai departe. Tinand cont de aceste precizari, ne bucuram sa vedem un telefon cu un aspect atat de elegant care sa aiba o putere mare impotriva intemperiilor si accidentelor.

LG V30 review: hardware

Nu ne-au surprins prea mult caracteristicile pe care le-am descoperit la prezentare in ceea ce priveste partea hardware a telefonului. Noul V30 vine cu procesor Qualcomm Snapdragon 835, asa cum era de asteptat. Cel mai bun procesor de pe piata in 2017, chipsetul dedicat flagship-urilor, este tactat la frecventa de 2.4 Ghz si insotit de 4GB memorie RAM si alti 64 GB memorie interna.

E drept, ne-ar fi placut sa descoperim o configuratie chiar si mai puternica in materie de memorie, iar un 6GB memorie RAM ar fi fost probabil devastator pentru o mare parte a concurentei. Placa video de pe V30 este un model Adreno 540. O componenta oricum de top pentru un terminal care cu siguranta va impresiona piata pana la finalul anului.

LG V30 review: dotari foto, sistem de operare

Noul device al producatorului sud-coreean va folosi din fabrica sistemul de operare Android 7.1.2 Nougat, customizat cu interfata proprietara, LG UX 6.0+. Nu avem (asa cum se specula)  Android Oreo 8.0 pe el, dar cu siguranta device-ul va primi aceasta actualizare in perioada urmatoare.

LG V30

Compartimentul fotose bazeaza pe specificatii absolut interesante din toate punctele de vedere. Avem o camera principala duala cu doi senzori de 16, respectiv 13 megapixeli, camera capabila de efect bokeh in fundal. Tehnologiile care „ajuta” camera principala sunt tehnologia de stabilizare optica a imaginii, stabilizare electronica a imaginii, focalizare rapida si autofocus cu laser.

Camera poate inregistra diverse clipuri chiar si la rezolutie Ultra HD si are un unghi larg de vizualizare. Din pacate, camera foto frontala, dedicata selfie-urilor, are doar o capacitate de 5 megapixeli. Mi se pare nu doar putin ci si ciudat felul in care a gandit LG aceasta asociere, dar sunt convins ca se bazeaza pe imagini bune pentru aceasta camera. Nu vor fi foarte bune, dar cu siguranta vom avea instantanee bune pe V30.

LG V30 review: autonomie si alte caracteristici

Al nostru LG V30 review continua cu pasul spre autonomie pe care il face in acest an modelul.Avem la dispozitie un acumulator de 3300 miliamperi, care pare capabil sa asigure o autonomie decenta. Interesant este ca aceasta baterie beneficiaza de tehnologie de incarcare de tip wireless, dar si pe tehnologia de incarcare rapida de la Qualcomm, Quick Charge 3.0.

Din punct de vedere audio, modelul vine cu 4 procesoare pe 32 bit si asigura inregistrare video la 24 biti, ceea ce inseamna ca va putea asigura un climat muzical perfect. Senzorul de amprente este pozitionat pe partea din spate a telefonului, in timp ce grosimea sa este de doar 7.3 milimetri. LG V30 cantareste -atentie- doar 158 de grame in ciuda constructiei sale din sticla si metal. Smartphone-ul are functia Bluetooth in cea mai noua versiune a sa (5.0) si beneficiaza de port usb tip c. Dual-sim-ul este capabil de conectivitate 4G, are GPS/AGPS/ GLONASS si poate fi achizitionat pe culori precum negru, violet, argintiu si albastru.

LG V30 review: pret si verdict

Din pacate LG Electronics nu a anuntat un pret oficial pentru acest model de telefon, dar aproape sigur el va depasi 700 de euro, urmand a se apropia probabil de 800 de euro. Pret LG V30 Romania » mai multe detalii de pe evoMag, acolo unde pretul telefonului la precomanda este de 3.999 lei.

LG V30 (3)

In primul rand pentru specificatiile sale, dar si pentru aspectul spectaculos si tehnologiile moderne pe care le incorporeaza. N-am uitat de ceritificari si nici de minusuri. Mi-ar fi placut mai multa memorie RAM pe V30 si cu siguranta o camera foto frontala mult mai puternica.

Per total, LG a reusit sa se apropie de marele sau rival national, Samsung Electronics, si a adus pe piata un flagship care-si merita acest statut.

Summary
Aggregate Rating
4.5 based on 3 votes
Brand Name
LG Electronics
Product Name
LG V30