Reviews

LG V20 a fost lansat oficial – detalii oficiale

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

Asteptat cu surle si trambite de specialisti si fani deopotriva, noul LG V20, succesorul phabletei V10 a fost lansat oficial in aceste zile si ruleaza asa cum se anunta, pe Android OS v7 Nougat. Compania sud-coreeana fondata in 1957 de Koo In-Kwoi raspunde astfel solicitarilor pietei si promite sa impresioneze prin noul smartphone care pastreaza in mare caracteristicile care au transformat V10 intr-un real succes. Cu un aspect imbunatatit si cu evidente schimbari in materie de chipset, camera si viata a bateriei, LG V20 pare cheia succesului in acest an, pentru celebrul concern asiatic.

LG V20 »» Lg smartphone » Android smartphone » Display 5.7″ IPS LCD capacitive touchscreen, Dual 16 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Forma sa este inspirata de la flagshipul LG G5, chiar daca in cazul LG V20 nu exista nicio optiune modulara. In schimb utilizatorii vor beneficia de o baterie cu o autonomie mult mai mare (detasabila) si de un ecran de 5.7 inch impresionant. Display-ul este de fapt acelasi ca si la LG V10, dar sud-coreenii au imbunatatit ecranul secundar al noului smartphone, care atinge 2.2 inch.

Un telefon super profesional, cu un aspect absolut minunat, sustinut de un procesor rezistent si performant. Suna foarte bine, nu-i asa?

Specificatii complete LG V20

  • Display: IPS LCD 5.7″ (rezolutie 1440×2560) plus ecran secundar: 2.2 ” (rezolutie 160×1040)
  • Sistem de operare: Android OS v7.0 Nougat
  • Chipset: Qualcomm MSM 8996 Snapdragon 820
  • CPU: Quad-Core (2×2.15 GHz Kryo & 2×1.6 GHz Kryo)
  • GPU: Adreno 530
  • Memorie: micros SD pana la 256 GB; memorie interna: 4GB RAM
  • Camera principala: dual camera 16MP (f/1.8 & 8 MP, f/2.4, laser & phase detection autofocus, 2x optical zoom, OIS, dual-LED flash)
  • Camera secundara: 5 MP f/1.9
  • WLAN: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual – band, Wi-Fi direct, DLNA, hotspot
  • Bluetooth: v4.2
  • Baterie: 3200 Li-Ion mAh
  • Culoare: Titan, Argintiu, Roz

Da, LG V20 nu este unibody, dar cu siguranta, asa arata. Masoara 159.7 x 78.1 x 7.6 mm si tot ceea ce nu este cuprins sub sticla de protectie este construit din aluminiu AL-6013, care se spune ca este folosit in special pentru constructia barcilor si avioanelor. Tentant? Cu siguranta! Pentru ca noul smartphone propus de LG este extrem de rezistent (face fata cu brio socurilor) si totusi foarte confortabil. Nu este nevoie sa il tii prea mult timp in mana pentru a realiza acest lucru. Pur si simplu senzatia este una fireasca si oarecum logica, tinand cont ca specialistii LG au investit mult timp si rabdare la constructia smartphone-ului (este de altfel cu 50 de grame mai usor decat LG V10). Partea din spate a telefonului este din aluminiu, dar este detasabila si tot acolo veti gasi senzorul de amprenta care functioneaza ireprosabil. Partea de jos a telefonului LG V20 beneficiaza de un port audio pentru casti, de difuzor sub forma de grill, de un microfon primar si evident de portul USB Type C. Partea frontala cucereste la toate capitolele si o face cu o usurinta dezarmanta. Fie ca este un specialist in alte tehnologie, fie ca tii pentru prima data in mana un astfel de smartphone, impresia este aceeasi: LG V20 arata minunat. Daca la ecranul principal modificarile nu sunt sesizabile, al doilea ecran beneficiaza de plusuri evidente, asa cum spuneam si la inceputul articolului. In primul rand, LG V20 si-a dublat calitatea in ceea ce priveste luminozitatea, un detaliu important care apare se pare ca urmare a solicitarilor utilizatorilor, sustine presa sud-coreeana. Diferenta importanta si in ceea ce priveste calitatea propriu-zisa a display-ului, care are o rezolutie de 160×1040 pixeli, pastrandu-si forma subtire si ramanand extrem de util pentru notificari si alte cateva functii. Performanta telefonului este asigurata de Snapdragon 820 de la Qualcomm (MSM8996) ajutat de 4GB RAM. Un Quad Core care imbina 2×2.15 Ghx Kryo si 2×1.6 GHz Kryo cu sustinerea neconditionata a Adreno 530.

Pe spatele telefonului vom gasi doua camere de 16 megapixeli, iar vestea buna pentru admiratorii LG este ca V20 a mostenit toate lucrurile bune ale G5 de la Laser pana la senzorul Color Spectrum si Auto-Focus detect.

Pe spatele telefonului vom gasi doua camere de 16 megapixeli, iar vestea buna pentru admiratorii LG este ca V20 a mostenit toate lucrurile bune ale G5 de la Laser pana la senzorul Color Spectrum si Auto-Focus detect. Cu toate acestea, pare ca noul V20 este mult mai stabil din acest punct de vedere si asigura filmari de o calitate impresionanta la urmatoarele rezolutii: 2160p@30fps,1080p@30fps si 720p@120fps. Mai mult decat atat, smartphone-ul este capabil sa capteze tot ceea ce se poate din punct de vedere audio in filmarile sale, folosindu-se de rata 24bit/48kHz. Conform LG, acest nivel de sonorizare este comparabil cu cel din salile de concerte, iar totul pare extrem de natural, mai ales ca noul LG V20 devine primul smartphone care poate reda audio chiar si la 32 de biti. Si ca si cum n-ar fi fost suficient, smarphone-ul vine cu un set de casti B&O de cel mai inalt nivel. Camera pentru selfie atinge 5 Megapixeli si se comporta bine, calitatea imaginilor fiind una putin peste media asteptarilor. In ceea ce priveste calitatea si eficacitatea bateriei, LG V20 mizeaza pe 3200 mAh, adica una sesizabil mai mare decat la V10 si la LG G4. Conform primelor estimari ale LG, bateria din noul smartphone beneficiaza de o autonomie mai mare decat bateria de la LG V10, aproximata de concernul sud coreean la un procent de 20% in plus.

La o prima impresie, LG a reusit sa asigure pentru acest an un smartphone cu dimensiun de phableta care aduna caracteristici de ultima generatie la fel ca si predecesorul sau. Sistemul cu doua camere, bateria solida, noul Android OS v7 Nougat, procesorul puternic si cei 4 GB RAM arata ca LG si-a propus sa impresioneze pe acest final de an. Stabil, puternic, performant si extrem de elegant, LG V20 (vezi pret si date oficiale) atrage usor privirile si reprezinta o varianta foarte interesanta pentru piata smarphone din 2016.

LG V20 a fost lansat oficial - detalii oficiale

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 26 votes
Brand Name
LG
Product Name
LG V20