Reviews, Stiri

LG K10 Power, un phablet cu baterie generoasa si Android Nougat

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

LG K10 Power este un phablet care, desi pare ciudat, a fost lansat de compania sud-coreeana pe piata din Brazilia. Daca ati scapat din vedere acest review LG K10 2017, nu uitati sa aruncati o privire si peste acel device. Legatura o veti descoperi mai tarziu.

Avem practic la dispozitie un LG K10 cu usoare imbunatatiri facute de compania producatoare, listat pe site-urile braziliene pentru inceput, dar cu sanse bune sa apara in scurt timp si in zona europeana. Phabletul se remarca printr-o baterie destul de interesanta, dar si prin prezenta celui mai nou sistem de operare al Google, Android 7.0 Nougat. Ce altceva propune LG K10 Power, aflam in cele ce urmeaza.

LG K10 Power impresii, specificatii, imagini

LG cauta de ceva timp un phablet de foarte buna calitate in sectorul mid-range, dar chiar daca LG K10 Power are specificatii mai bune teoretic decat LG K10, nu cred ca acest phablet este ceea ce visa compania sud-coreeana. Sigur, K10 Power nu arata rau, nu se misca rau si nu lasa neaparat o impresie proasta, dar parca in ultima vreme cand vine vorba de LG Electronics, mereu e loc de ceva mai mult.

LG K10 Power (3)

LG K10 Power face parte dupa cum intuitit din gama K si vine echipat cu un procesor de la MediaTek tactat la frecventa de 1.5 Ghz. Procesorul octa-core incorporat in LG K10 Power este sustinut de numai 2 GB memorie RAM si de alti 32 GB in ceea ce priveste spatiul de stocare al dispozitivului. Mult, sau putin, ramane sa decideti dumenavoastra, insa in opinia mea, repet, cred ca era loc de ceva mai bine. Acum, nu stiu exact cum reactioneaza piata braziliana la un astfel de dispozitiv si nici de ce LG a ales sa-l propuna acestei piete in primul rand, insa judecand la rece, LG K10 Power are cateva detalii interesante, dar si „zone” unde lasa de dorit.

Unul dintre lucrurile cele mai bune la LG K10 Power este acumulatorul sau de 4400 mAh, o capacitate generoasa, nu neaparat spectaculoasa, dar buna pentru ceea ce se urmareste de la acest device. Bateria sa Lithium-Ion este intr-adevar puternica si pare capabila sa asigure o autonomie excelenta utilizatorilor. Remarcabila este si prezenta sistemului de operare Android 7.0 Nougat, o veste buna pentru cei interesati de acest terminal si o veste pe care eu personal o salut.

Display-ul LG K10 Power are 5.5 inch in diagonala si o rezolutie HD. Mi-ar fi placut sa descopar in cazul sau o rezolutie mai mare de 1280×720 pixeli, dar LG Electronics ma pune in continuare pe lista de asteptare la acest capitol. Remarc in schimb un design cat de cat placut la LG K10 Power, cu o carcasa aspectuoasa cu rama metalica si o grosime de 8.5 milimetri. Destul de bine tinand cont de capacitatea bateriei. Capacul din spate, care teoretic ar trebui sa protejeze bateria, pare insa din plastic. De aceea, daca va decideti sa achizitionati acest terminal intr-un final, sfatul meu este sa aruncati o privire si peste oferta noastra de huse LG care a fost updatata recent.

LG K10 Power

Dotarile foto nu ies din tipare, asa ca LG K10 Power propune o camera foto des intalnita in sectorul mid-range, adica o camera principala cu senzor de imagine de 13 megapixeli plus flash LED, autofocus si deschidere f/2.2. Camera secundara are un senzor de imagine de 5 megapixeli. Cel mai tare aspect in privinta versiunii LG K10 Power din Brazilia, nu se va gasi insa si in versiunea pentru Europa, asa ca oricat de tare m-as bucura de prezenta lui, fiind perfect inutil zonei europene, nu pot sa-l salut cum se cuvine. Ma refer la faptul ca LG K10 Power va incorpora un tuner TV Digital, care teoretic va functiona fara conexiune la internet, astfel ca utilizatorul poate urmari diverse canale TV. Probabil acest amanunt va prinde pe piata braziliana si poate fi un motiv si pentru care LG Electronics a decis lansarea terminalului pentru inceput in acea zona. Sper totusi ca la aparitia in Europa, aceasta functionalitate va fi pastrata.

LG K10 Power verdict si pret estimativ

Nu avem inca detalii despre pretul oficial al LG K10 Power in Brazilia, dar am o senzatie neplacuta in privinta sa. Cred ca va sari putin de 200 de euro, o suma care mi se pare totusi destul de mare pentru piata din acea zona. Phabletul este destul de bine construit, dar chiar daca reprezinta o versiune imbunatatita teoretic a LG K10, nu mi se pare ca va „rupe gura targului”. Avem la dispozitie o baterie cu capacitate mare, cel mai nou sistem de operare al Google, dar memorie RAM mica si un procesor mid-range care putea sa fie putin mai bun. Tunerul TV digital imi place ca idee, dar daca nu se va pastra in calcule si pentru zona europeana in momentul lansarii LG K10 Power, atunci il consider perfect inutil. Phabletul cantareste doar 164 de grame, ceea ce ma bucura, beneficiaza de senzor de proximitate, accelerometru si busola, este 4G LTE si dual sim si asigura GPS cu A-GPS, microUSB 2.0 si Wi-Fi 802.11. Ramane de vazut care va fi pretul final al acestui phablet.

LG K10 Power(2)

Summary
product image
Author Rating
1star1stargraygraygray
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
LG Electronics
Product Name
LG K10 Power