Reviews

Lg G5 review, pret si specificatii complete

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

Lg G5 – Let the Play Begin

Producatorul corean LG a fost intotdeauna in top in ceea ce priveste inovatia si inglobarea de noi tehnologii in device-urile sale. De exemplu, G3 a fost primul telefon cu ecran QHD si autofocus laser, iar G4 a adus imbunatatiri predecesorului sau, mentinand linia in top. LG G5 nu se lasa nici el mai prejos, introducand un design modular, fiind primul device de serie care ofera acest feature, fara sa luam in considerare conceptul ARA al celor de la Google.

Designul lui G5 nu este cu nimic iesit din comun, facandu-l sa arate average. Asta la prima vedere. La o inspectie mai atenta putem observa grija cu care detaliile au fost abordate. Proportiile sunt echilibrate, dimensiunile de 149.4 x 73.9 x 7.7mm si greutatea de 159 grame facandu-l usor de utilizat, chiar si pentru persoanele cu palme mici. Carcasa este construita din magneziu, metalul fiind vopsit folosind o tehnologie asemanatoare cu ce se regaseste in industria auto. Asta rezulta intr-o carcasa smooth, foarte placuta la atingere, care nu pastreaza urmele de amprente si nu permite alunecarea.

Display-ul lui G5 este de tip IPS LCD capacitiv, cu 16 milioane de culori si o dimensiune de 5.3 inci, mai mic decat G4. Rezolutia este de 1440×2560 pixeli cu o densitate de 554 ppi. Ecranul este de tip always on, iar decizia producatorului de a integra LCD in detrimentul AMOLED se reflecta in luminozitate, observarea ecranului in lumina soarelui fiind un pic dificila. Oricum, culorile sunt echilibrate, contrastul marit, iar unghiurile de vizualizare acceptabile.

? Cauta husa si accesorii Lg G5 pe catmobile.ro »

Partea hardware ce il anima pe Lg G5 ofera performante de nivel high-end. Chipset-ul Snapdragon 820 are un procesor hexa-core format dintr-un quad-core de 1.6 GHZ Kyro si un dual-core de 2.15 GHZ, tot Kyro. GPU-ul poarta marca Adreno 530, iar memoria RAM are o capacitate de 4 GB, permitand acestui device sa ruleze impecabil. Spatiu de stocare intern are 32 GB si poate fi extins cu ajutorul unui card micro SD pana la 200 GB. Un inconvenient este lipsa adoptable storage, ce poate incetini citirea cardului daca acesta este incarcat peste trei sferturi. Bateria acumulatoare este de tip Li-Ion si are o capacitate de 2800 mAh, fiind totodata detasabila. Aceasta suporta fast charging, mai precis Quick Charge 3.0 ce ii permite sa acumuleze 83% in aproximativ 30 de minute.

Camera lui G5 este duala, ca si la Huawei P9, fiind formata dintr-o camera de 16 megapixeli cu un camp vizual de 75 de grade si o camera de 8 megapixeli cu un camp vizual de 175 de grade, mai mult decat vederea omului. Ideea din spatele acestei configuratii consta in combinarea cadrelor luate de cele doua camere, pentru a obtine imagini similare cu cele luate de DSLR-uri. In modul video rezolutia maxima este de 2160p la 30 de cadre pe secunda. Camera de selfie are un senzor de 8 megapixeli si apertura f/2.0, fiind capabila sa filmeze 1080p la 30 fps.

Feature-ul decisiv al acestui device este modularitatea. Partea de jos a sasiului se scoate, permitand schimbarea bateriei. Asta nu este tot, deoarece prin intermediul acestui „port” se pot adauga fie un set de difuzoare Bang & Olufsen, sau LG Cam Plus, ce vine cu o extra baterie de 1100 mAh si butoane de control pentru camera telefonului. Totusi schimbarea modulelor este greoaie, portul de acces fiind destul de dificil de folosit, iar terminalul trebuie restartat dupa fiecare schimbare. Fiind o inovatie nou integrata, nu ne putem astepta la perfectiune din prima, insa daca designul modular prinde la public, imbunatatirile vor aparea natural.

Concluzia ar fi ca LG G5 este un telefon din categoria premium, nu prin designul ultra luxos, ci prin inovatiile pe care le aduce pe piata smartphone-urilor. Producatorul corean a impins la limita inovatia, asumandu-si un risc destul de mare in cazul in care designul modular nu are succes. Trecand peste asta, telefonul se comporta bine, facand fata cu brio chiar si celor mai pretentiosi utilizatori, desi exista unele aspecte la care se mai poate lucra. Nu ramane decat sa vedem cum se comporta in timp pentru a defini concret plusurile si minusurile cu care acest telefon ajunge la utilizator.

Surse: gsmarena.com | androidauthority.com | knowyourmobile.com | pcadvisor.co.uk | trustedreviews.com

LG G5 » Android smartphone » Aparitie 2016 » Features 3G, 5.3″ IPS LCD capacitive touchscreen, 16 MP (f/1.8) + 8 MP (f/2.4) camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

LG G5 » Android smartphone » Aparitie 2016 » Features 3G, 5.3″ IPS LCD capacitive touchscreen, 16 MP (f/1.8) + 8 MP (f/2.4) camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Lg G5
Author Rating
51star1star1star1star1star