Reviews

Lenovo Vibe S1 Lite review, pret, specificatii tehnice

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

Lenovo VIBE S1 Lite – Stil si performanta

Intr-un articol precedent am vorbit despre Lenovo Vibe S1 LTE si caracteristicile acestuia. In cele ce urmeaza ne vom ocupa de „fratele” sau mai mic, Lenovo VIBE S1 Lite , care a fost anuntat in cadrul CES Las Vegas in ianuarie anul acesta. Similaritatile dintre celor doua telefoane se opresc la stadiul de nume, multe persoane facand confuzie intre Lite care semnifica usor, simplu si LTE care este o tehnologie de transfer prin intermediul datelor mobile.

La prima vedere se remarca un aspect placut, cu finisaje gandite bine si materiale diferite, imbinate armonios. Marginea telefonului este din aluminiu, conferind un feel de smartphone premium. Carcasa din spate este realizata totusi din plastic mat, insa acesta este bine realizat si imbinat cu restul corpului, curbura caracteristica liniei Vibe nelipsind. Desi putin generic, aspectul lui S1 Lite este placut si lasa impresia ca terminalul este intr-o clasa superioara. Numele Lite se reflecta si in greutate, telefonul cantarind doar 127 de grame.

Ecranul cu care Lite este echipat are o dimensiune potrivita, de 5 inci, iar display-ul este de tip IPS LCD capacitiv cu o rezolutie de 1080 x 1920 si densitatea de 441 ppi. Imaginile afisate sunt de calitate buna, contrastul oferind claritate exceptionala.

? Cauta husa si accesorii pentru Lenovo VIBE S1 Lite »

Totusi culorile sunt o idee prea intense iar unghiurile de vizionare un pic cam restranse. Luminozitatea puternica permite folosirea in lumina naturala destul de usor. Comparativ cu fratele lui mai mare, S1 LTE, Vibe Lite nu are doua camere de selfie, ci una singura de 8 megapixeli. Originalitatea acestui design consta in introducerea unui blit LED si a modului de panoramare, ce permite fotografierea unui grup mai mare de persoane sau obtinerea unui background extins. Camera principala este dotata cu un senzor de 13 megapixeli, are o diafragma f/2.2 si este ajutata de un blit dual tone LED, similar cu cel de pe Moto X. Autofocusul cu phase detection si capacitatea de a filma 1080p la 30 de cadre pe secunda fac parte din dotarile acestei camere.

Android 5.1 Lollipop va veni preinstalat pe S1 Lite, insa Lenovo nu a declarat nimic despre posibilitatea de upgrade la 6.0 Marshmallow. Oricum, chipsetul Mediatek cu procesorul octa core de 1.3 GHZ Cortex A-53, procesorul grafic Mali t760MP2 si cei 2 GB RAM fac fata cu brio solicitarilor aplicatiilor existente si probabil se vor descurca si cu upgrade-ul la urmatorul sistem de operare. Memoria interna este de doar 16 GB si nu se stie inca nimic despre existenta vreunui slot de card. Cel mai probabil acesta va fi integrat intr-unul din sloturile de SIM. La conectivitate, S1 Lite beneficiaza de 4G LTE.

Bateria este non removable si are o capacitate de 2700 mAh, producatorul sustinand un timp de stand-by de pana la 225 de ore si un timp de convorbire de 18 ore. Nu a fost anuntat nimic de fast charging sau cablu OTG, desi prezenta acestora ar fi un plus semnificativ.

Acest telefon se integreaza perfect in gama mid-range, iar pretul de achizitie de aproximativ 200 de dolari facandu-l perfect pentru a-l achizitiona copiilor sau pentru utilizatorii care vor un telefon in care sa nu investeasca prea mult.

Lenovo Vibe S1 Lite » Android smartphone » Aparitie 2016, Ianuarie. Features 3G, 5.0″ IPS LCD capacitive touchscreen, 13 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Lenovo Vibe S1 Lite » Android smartphone » Aparitie 2016, Ianuarie. Features 3G, 5.0″ IPS LCD capacitive touchscreen, 13 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Lenovo VIBE S1 Lite
Author Rating
51star1star1star1star1star