Reviews

Lenovo Phab 2 Pro – primul smartphone din lume cu Google Tango

Home  »  Reviews

catmobile

acum 7 ani

Luna noiembrie este luna in care Lenovo arunca pe piata Lenovo Phab 2 Pro, primul telefon care incorporeaza Google Tango. Proiectul 3D al parteneriatului Google-Lenovo va fi pentru prima data oferit publicului prin intermediul phabletei Lenovo, dupa ce a fost anuntat in luna iunie a acestui an. Conform Google, noua tehnologie implementata in acest smartphone de mari dimensiuni va aduce utilizatorului „o experienta inedita si extrem de realista” indemnandu-l sa sparga barierele posibilitatilor tehnologice de pana in acest moment. Lenovo Phab2 Pro poate fi deja gasit pe site-ul oficial al companiei putand fi achizitionat pentru 499 de dolari.

Lenovo Phab 2 Pro specificatii

  • Dimensiune: 179.8 x 88.6 x 10.7 mm
  • Display: IPS 6.4 ” cu rezolutie 2560×1440
  • Sistem de operare: Android OS v6.0 Marshmallow
  • Chispet: Qualcomm MSM8976 Snapdragon 652
  • CPU: Octa Core (4×1.8 Ghz Cortex-A72 si 4×1.4 Ghz Cortex A53)
  • GPU: Adreno 510
  • Memorie interna: 64 GB
  • Memorie RAM: 4 GB
  • Camera foto principala: 16 megapixeli cu phase detection, autofocus, senzori de monitorizare
  • Camera foto secundara: 8 megapixeli (f.2.2, full HD)
  • Acumulator: Li-Ion 4050 mAh

Lenovo Phab2 Pro review

Lenovo Phab 2 Pro review
La inceputul anului, Google anunta parteneriatul cu Lenovo in ceea ce priveste producerea si comercializarea unor smartphone-uri cu Tango. Compania a anuntat in acelasi timp crearea unui program de dezvoltare al anumitor aplicatii de ultima generatie, pentru ca doar cateva luni mai tarziu sa aduca in prim planul utilizatorului viitorul Lenovo Phab2 Pro. Noul phablet al Lenovo poate fi deja achizitionat la mai putin de cinci luni de la data anuntului oficial al celor doua mari concerne. Smartphone-ul este unul ofertant in principal datorita ecranului calitativ QHD si impresionant ca dimensiuni, precum si datorita accesibilitatii Tango si al puterii celor doua camere foto. Gunmetal Grey si Champagne Gold sunt cele doua culori la care Lenovo si Google s-au gandit pentru Lenovo Phab2 Pro, un smartphone care mizeaza pe un procesor de tip Qualcomm Snapdragon 652, optimizat pentru tehnologia Tango. Acesta incorporeaza patru nuclee de 1.8 Ghz Coretx-A72 si alte patru nuclee de 1.4 Ghz Cortex A53.

Ceea ce place la acest smartphone este fara indoiala capacitatea impresionanta a ecranului, dar si memoria interna (64 GB) si memoria RAM (4 GB). Insa principalul punct de atractie al dispozitivului este tehnologia implementata de Google si denumita succint: Tango. Practic, prin intermediul acestei tehnologii utilizatorul poate vizualiza obiecte tridimensionale ce apar oarecum suprapuse in imaginea reala filmata cu camera foto a acestui smartphone. Este detaliul sau lovitura pe care Lenovo a planificat-o pentru acest final de an, iar sprijinul Google lasa impresia seductiei din partea unui smartphone scump, dar atragator din foarte multe puncte de vedere. Tango poate in acelasi timp masura distanta si precizia orientarii prin senzorul infrarosu implementat in acest dispozitiv. Teoretic, utilizatorul poate spre exemplu sa simuleze obiecte de mobilier virtual pe care si le-ar dori in locuinta sa, dar nu stie cum ar arata camera cu acele obiecte inauntru. „O functie utila, spectaculoasa si care cu siguranta va atrage multi adepti” sustine presa din China.

Smartphone-ul beneficiaza de functii speciale precum senzor de amprenta, accelerometru, senzor de proximitate, compass, radio FM si GPS Glonass, dar si de doua camere interesante de 16 megapixeli (camera foto principala), respectiv 8 megapixeli (camera foto secundara). Terminalul merge pe mana celor de la Qualcomm la capitolul procesor si isi sprijina progresul grafic prin Adreno 510. In ceea ce priveste acumulatorul, ei bine utilizatorii vor avea parte de sprijinul unei baterii Li-Ion cu adevarat impresionante: 4050 mAh. Phableta Lenovo Phab2 Pro masoara 10,7 mm si cantareste 259 de grame, fiind destul de greu de manevrat, insa extrem de utila in foarte multe aplicatii.

Lenovo Phab 2 Pro - primul smartphone din lume cu Google Tango

Lenovo Phab 2 Pro – primul smartphone din lume cu Google Tango

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 11 votes
Brand Name
Lenovo
Product Name
Lenovo Phab 2 Pro