Reviews, Stiri

Lenovo K6 Power si K6 Note – Pareri, Recomandari, Specificatii si Pret

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Lenovo K6 Power si K6 Note sunt doua terminale care la prima vedere nu ies foarte mult in evidenta. Doua device-uri cu Android 6.0 Marshmallow, posesoare de senzor de amprenta pe partea din spate si fara un drum cat se poate de sigur in privinta update-urilor referioare la sistem pe viitor. Dar Lenovo K6 si K6 Note sunt mai mult decat par! Testarea acestor doua telefoane a fost o placere, asa ca haideti sa descoperim impreuna plusurile si minusurile telefoanelor Lenovo K6 si K6 Note, avantajele oferite de unul dintre ele si dezavantajele altuia, precum si recomandarile noastre in privinta celor doua modele Lenovo. Va reamntim ca producatorul a lansat pe finalul anului si modelul standard Lenovo K6 despre care gasiti detalii pe site-ul nostru.

Lenovo k6 note pareri

 

Lenovo K6 Power si K6 Note review

Am decis sa le analizam impreuna, pentru ca Lenovo K6 si Lenovo K6 Note nu difera la prima vedere foarte mult. Desigur, diferenta se poate face in raport de configuratia hardware a celor doua terminale marca Lenovo, insa ce ascund ele si mai ales ce ascunde aceasta diferenta, descoperim impreuna.

Lenovo K6 si Note review, specificatii, pareri

Design si Display

Prima idee care-ti trece prin cap atunci cand le vezi impreuna pe Lenovo K6 Power si K6 Note este ca sunt identice. Desingul celor doua dispozitive Lenovo n-as spune ca este unul impresionant, ci mai degraba pare un design care se trage usor din old – school. Unii le-ar numi „telefoane supraponderale”, altii ar crede ca desing-ul poate fi un punct esential in evaluarea celor doua, in timp ce majoritatea nu poate ignora, indiferent de opiniile pro sau contra, ceea ce se observa la Lenovo K6 si K6 Note. Ambele dispozitive imbraca „haine de metal” pe partea din spate, acolo unde la fiecare gasim si senzorul de amprenta. Lenovo K6 Note este un telefon ceva mai greu, cantarind cu 29 de grame mai mult decat partenerul sau. Lenovo K6, are 140 de grame si este un terminal ceva mai subtire, grosimea sa fiind de 8.2 milimetri, mai mica asadar decat grosimea Lenovo K6 Note, 8.4 milimetri. Pe scurt, K6 Note este un telefon ceva mai greu si mai mare, dar, pe undeva stim cu totii ca explicatia vine cat se poate de firesc: dimensiunea ecranului.

 

Si pentru ca am atins acest capitol, Lenovo K6 Note are un display IPS LCD in 16 milioane de culori cu diagonala de 5.5 inch. Un phablet cu un raport ecran-corp mai bun (72.7%) in comparatie ci IPS LCD-ul versiunii standard, care vine echipat cu un ecran de 5 inch si un raport ecran-corp de 69.1%. Ambele ecrane au rezolutie Full HD, dar difera din nou in ceea ce priveste densitatea pixelilor: 401 ppi pentru K6 Note, respectiv 441 ppi pentru K6.

Ecranele par destul de ok, dar nu le-as numi cele mai bune ecrane Full HD pe care le-am vazut. Se descurca totusi bine pe timpul noptii sau in conditii de iluminat natural puternic, cred totusi insa ca Lenovo putea face o treaba mai buna, in special atunci cand vine vorba de balansul culorilor. Avem auto-brighteness pe ambele dispozitive, o functie care-si face bine treaba, dar nu ireprosabil, precum avem si o functie interesanta Night Mode, pe care s-ar putea sa o descoperi ca fiind utila. La capitolul display cu tot ceea ce implica el (luminozitate, contrast, etc), as spune ca Lenovo K6 si K6 Note se plaseaza totusi departe de Samsung Galaxy A5 2017, dar parca sta ceva mai bine decat Motorola Moto M, un smartphone despre care am discutat destul de des pe site-ul nostru.

husa-lenovo-k6-k6-power-toc-flip-vip-negruCare ar fi insa problema cu ele? Designul nu impresioneaza, sau cel putin nu te da pe spate inca de la prima vedere. Englezii le-au numit „chubby smartphones” si cred ca nu suntem departe de veridicitatea acestei expresii amuzante.

Butoanele de tip capacitiv de pe ecran par sa aiba ceva probleme la capitolul raspuns, e drept, nu intotdeauna. Design-ul nu este unul ergonimic, iar plasarea microUSB-ului in partea de sus la K6, pare realmente ciudata si gresita. Din fericire, Lenovo K6 Note pluseaza la acest detaliu, pentru ca smartphone-ul are acest port in partea de jos. Evident, telefoanele nu beneficiaza de water-proofing, ceea ce nu poate fi considerat ceva peste care poti trece asa usor. Vorbim de dispozitive destul de grele, plasticul ieftin usor sesizabil nu incanta, iar manevrarea nu este chiar atat de usoara (desi, nu ridica neaparat probleme reale).

husa-lenovo-k6-k6-power-flip-iceevo-negru

In acest caz, sfatul meu este sa achizitionati huse Lenovo K6 Note, sau daca ti-ai cumparat deja versiunea standard, iti recomand o husa Lenovo K6. Am pregatit pentru tine si cateva exemple pe care le poti descoperi in imagini, dar si accesand link-urile de mai sus.

Performanta, procesor si memorie

Ambele telefoane se bazeaza pe un procesor mid-range de la Qualcomm. Este vorba despre Snapdragon 430, un chipset care se descurca bine, dar care ramane fara suflare atunci cand vine vorba de jocuri. Ei bine, gamerii pasionati, nu cred ca vor fi prea interesati de Lenovo K6. Aminteam de Motorola Moto M mai sus: din punctul meu de vedere, ambele dispozitive K6 sunt mai slabe la acest capitol decat Moto M si clar inferioare amintitului Samsung Galaxy A5 2017.

Lenovo K6 note pareri

Overall, Snapdragon 430 performeaza destul de decent pe ambele dispozitive, aspect reliefat si de testele de specialitate AnTuTu. Octa-Core-ul in ambele cazuri este tactat la 1.4 Ghz, la care se adauga o placa video destul de buna, Adreno 505. Avem insa diferente sesizabile la capitolul memorie. Lenovo K6 bifeaza in formula standard 16 GB memorie de stocare si 2GB memorie RAM, in timp ce Lenovo K6 Note pluseaza cu 32 GB memorie nativa si 3 sau 4 GB memorie RAM in functie de versiune. Aplaudabil este faptul ca ambele terminale beneficiaza de slot pentru carduri microSD, putand sa-si extinda capacitatea de stocare pana la 256 GB. Se descurca bine la capitolul multitasking ambele versiuni, aplicatiile social media ruleaza fara probleme, iar eventualele aplicatii instalabile din Google Play nu prezinta probleme la capitolul instalare. Pentru ca vorbeam de gamerii pasionati ceva mai sus, desi nu recomand jocuri cu specificatii „grele” pe niciunul dintre terminale pentru a va feri de lag si nervi, trebuie mentionat ca ambele item-uri pot rula bine si jocuri ceva mai solicitante precum Real Racing 3.

Sistem de operare si interfata

Nu exista informatii oficiale despre update in acest moment pentru cele doua versiuni, dar atat K6 cat si K6 Note ruleaza din fabrica Android 6.0 Marshmalloe, cu toate ca interfata este usor customizata de Lenovo. Arata insa bine, este bine colorata si destul aspectuoasa! Nu exceleaza Lenovo la capitolul teme si wallpaper-uri sau widget-uri, dar la aceste terminale gasesc optiunile ca fiind mai mult decat acceptabile. Protectia ecranului o puteti realiza dumneavoastra prin folii de protectie marca Lenovo sau, de ce nu, prin achizitionarea de huse Lenovo K6 sau huse Lenovo K6 Note pe care le puteti gasi inclusiv pe site-ul nostru la preturi acceptabile.

Lenovo-K6-Note

Camera foto: Un plus pentru Lenovo K6 Note

Versiunea Lenovo K6 lansata in noiembrie 2016 are o camera foto principala de 13 megapixeli utilata si echipata cu flash LED si focusare rapida. Imaginile sunt bune, pozele se realizeaza repede, iar smartphone-ul intra in camera foto fara ezitari. Sta bine la acest capitol Lenovo K6 mai ales ca pozele au o calitate foarte ok din punctul meu de vedere, chiar si daca sunt realizate in lumina bogata. Selfie-urile de asemenea sunt ok, camera foto frontala avand un senzor de imagine de 8 megapixeli si fiind astfel capabila sa surprinda cadre mai mult decat decente si bogate in detaliu. Din fericire, Lenovo a lucrat chiar si mai bine la versiunea Lenovo K6 Note.

Lenovo k6 note recomand

Acest smartphone are o camera principala mai buna, echipata cu senzor de imagine de 16 megapixeli, de asemenea cu focusare rapida si cu flash LED dual-tone de aceasta data. Camera pentru selfie ramane cu un senzor de imagine de 8 megapixeli, produce fixed-focus si are rezultate foarte ok. Per ansamblu insa, pozele realizate cu Lenovo K6 Note sunt mai bune, iar acest detaliu merita si trebuie precizat.

Acumulator Lenovo K6 si Note

Atat Lenovo K6 cat si partenerul sau, Lenovo K6 Note sunt echipate cu baterii bune si cred ca acest capitol este un mare avantaj pentru aceste telefoane. Desigur, Lenovo pare specializata deja din acest punct de vedere si nu mi-a inselat asteptarile nici in privinta celor doua smartphone-uri in cauza. Phablet-ul este echipat cu un acumulator de 4000 mAh, iar clasicul K6 cu un acumulator de 3000 mAh.

Lenovo K6 si Note

Poti atinge chiar si doua zile de autonomie cu ambele dispozitive, ba chiar si trei zile in cazul versiunii Lenovo K6, dar la mod de utilizare moderat, nu hard. Peste 10 ore in testele de specialitate au obtinut cele doua terminale, depasind clar dispozitive ca Samsung Galaxy S7, Google Pixel sau iPhone 7 la acelasi nivel de intensitate a luminii.

Lenovo K6 si Lenovo K6 note: CONCLUZIE SI PRET

In cazul ambelor dispozitive Lenovo K6 si Note, remarc atat calitatea buna a ecranelor Full HD cat si excelenta prestatie a celor doua acumulatoare de 3000, respectiv 4000 mAh. Sistemul audio este unul foarte bun pentru cele doua tipuri de smartphone, Android 6.0 Marshmallow ruleaza excelent si nu este supraincarcat cu customizari plus beneficiul unei interfate cursive, iar sistemul de camere foto mi se pare decent, desi nu formidabil. Design-ul nu este nici pe departe un punct forte in niciunul dintre cazuri, iar lipsa unor actualizari la Nougat (cel putin pentru moment) nu mi se pare tocmai in regula. Pentru cine isi doreste sa achizitioneze terminale cu o viata excelenta a bateriilor, aceste dispozitive par ideale. Pretentiosii care cauta si altceva decat o performanta decenta a unui telefon cu baterie foarte buna, nu recomand! Preturile celor doua dispozitive difera de la sursa la sursa. In cazul Lenovo K6 poti profita de oferta celor de la emag, unde smartphone-ul costa acum 920 de lei. O oferta foarte buna la abonament pentru Lenovo K6 Note au cei de la RCS&RDS, unde terminalul poate fi achizitionat pentru 900 de lei.

 

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes