Reviews

Lenovo K6 review, pret si pareri personale dupa primele teste

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 7 ani

Lenovo K6 este un terminal care face parte din gama K a companiei chinezesti, beneficar al unei constructii metalice de tip unibody care ruleaza pe Android 6.0 Marshmallow. Smartphone-ul are un pret accesibil in Romania si este probabil cel mai complet dintre terminalele propuse de Lenovo in gama K. Despre Lenovo K6 pret, specificatii si opinii puteti citi mai jos.

Lenovo K6 review, pret si pareri personale dupa primele teste

Am testat Lenovo K6 in urma cu cateva saptamani. Relativ usor de manevrat si suficient de atragator din punct de vedere al design-ului, smartphone-ul Lenovo K6 propune utilizatorilor o rezolutie Full HD si supraliciteaza termenul performanta prin prezenta unei noi tehnologii audio Dolby Atmos. Performanta sa este asigurata de procesorul Qualcomm Snapdragon 430 sustinut grafic de Adreno 505 ca GPU. Procesorul este un quad core la 1.2 Ghz pe Cortex A-53 si ruleaza cu o frecventa foarte buna.

De altfel, in testele Antutu Benchmark, mi-a atras atentia faptul ca telefonul a obtinut un scor foarte bun: in jur de 50.000. Ceea ce trebuie sa recunosc, pentru un terminal mid-range nu suna deloc rau. Viteza cu care telefonul se misca este una favorabila utilizatorului. Browsingul se desfasoara realmente usor, iar contactul cu retelele de socializare este o formalitate. Cei 2 GB RAM inclusi de Lenovo plus spatiul de stocare de 32 GB (se poate extinde prin card micro SD pana la 128, vezi carduri de memorie) reprezinta vesti bune, cu toate ca majoritatea doritorilor sperau la o memorie RAM de 3GB.

Pe undeva si eu, in ciuda faptului ca specificatiile il pot integra usor la rangul 2 GB. Cu toate acestea, telefonul ruleaza cu usurinta anumite jocuri din Magazin Play si fara prea mari emotii jocurile care nu solicita resurse bogate sau conexiune de date.

Lenovo K6 pareri personale

Sistemul de camere in schimb suna impresionant doar pe hartie. Imaginile captate sunt excelente pe timpul zilei, insa pe timp de noapte (cu sau fara blit) telefonul din punctul meu de vedere lasa de dorit. Lenovo K6 este echipat cu doua camere foto, dintre care cea principala are 13 megapixeli si autofocus plus calitate Full HD (o noua bila alba) in ceea ce priveste filmarile.

Camera pentru selfie are 8 megapixeli, dar nu respecta calitatea senzorului. Ceea ce ma bucura este ca ambele tipuri de camera reactioneaza prompt. O bucurie si mai mare mi-a produs-o bateria de 3000 mAh. Din fericire, pare genul de baterie Lenovo care isi respecta standardele, iar bateria Lenovo K6 se incadreaza intr-un peisaj tehnologic de invidiat. Face fata cu brio incursiunilor repetate pe care le-am facut pe internet si chiar daca am pastrat conexiunea de date deschisa, telefonul a avut nevoie de re-charge abia dupa 13 ore. Si credeti-ma: l-am fortat! Din acest punct de vedere, Lenovo K6 este un smartphone care sare din clasa mid-range, un detaliu care nu poate decat sa bucure. In incheiere, as mai adauga un mic plus pentru acest terminal: androidul instalat ruleaza foarte bine, fara erori, fara probleme de loading. Lenovo a facut o treaba buna cu acest terminal, care merita investitia, mai ales daca reusiti sa il procurati la aboment. Recomand achizitionarea unei huse Lenovo K6 pentru protectia carcasei si chiar a ecranului acestui telefon.

Lenovo K6 review, pret si pareri personale dupa primele teste

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
3.5 based on 7 votes
Brand Name
Lenovo
Product Name
Lenovo K6