Reviews

Lenovo K5 Note review, pret, specificatii tehnice

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

Lenovo K5 Note

Lenovo »» Android smartphone » Aparitie 2016 » 3G, 5.5″ LTPS IPS LCD capacitive touchscreen, 13 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Anul acesta in luna ianuarie a fost lansat succesorul lui Lenovo K4 Note, despre care putem spune ca a fost un succes, ce poarta, evident, numele K5 Note. Acesta este un phablet ce intra in concurenta directa cu deviceuri cum ar fi Xiaomi Redmi Note 3 sau Lenovo Phab.

Un pas important la design pentru aceasta linie o constituie optarea pentru constructia unei carcase metalice unibody. Colturile rotunjite si finisajele atent realizate ofera o utilizare facila si placuta. Un plus adus acestui terminal il constituie introducerea unui senzor biometric cititor de amprente, situat sub camera principala. Ca si la predecesorul sau, difuzoarele poarta sigla Dolby Atmos si au o putere de 1.5W. Dimensiunea carcasei de 152 x 75.7 x 8 milimetri permite ecranului de 5.5 inci sa se incadreze echitabil, dandu-i o proportie de 72.5 la suta in raport cu toata partea frontala. Fiind construit dupa tehnologia LTPS LCD, display-ul are o rezolutie de 1080 x 1920 la o densitate de aproximativ 401ppi. Luminozitatea este potrivita, iar tonurile de culoare si contrastul sunt echilibrate.

In chipsetul Mediatek Helio P10 care il echipeaza pe K5 Note avem procesorul Cortex A-53 de 1.8 GHZ octa core, GPU Mali T860 si 2 GB de RAM. Aceasta configuratie ii permite sa ruleze destul de bine cu aplicatii destul de solicitante deschise, lag-ul fiind aproape inexistent. Memoria interna are o capacitate de 16 GB flash si poate fi extinsa la 128 GB prin intermediul unui card microSD.

Lenovo K5 Note este compatibil Wi-Fi, Bluetooth, GPS si USB OTG, ultima caracteristica constituind un mare avantaj in cazul in care folositi de exemplu casca bluetooth si aceasta se descarca. Bateria acestui phablet are o capacitate de 3500 mAh, suporta fast charging si pentru un utilizator mediu tine in jur de o zi.

Camera principala are o diafragma f/2.2 si un senzor de 13 megapixeli. Autofocusul PDAF si blitul dual tone LED permit realizarea unor fotografii de o calitate buna, iar iubitorii de selfie-uri vor fi multumiti de camera secundara de 8 megapixeli. Lenovo K5 Note este un telefon potrivit pentru utilizatorii conectati la social media, dar care vor in acelasi timp sa poata folosi si aplicatii mai solicitante. Culorile oferite sunt doar doua, Silver si Gold, insa pretul acestui device este cel care conteaza, el fiind unul din cele mai accesibile de pe piata, oferind performante similare cu concurentii sai cu pretentii.

Lenovo K5 Note »» Android smartphone » Aparitie 2016 » 3G, 5.5″ LTPS IPS LCD capacitive touchscreen, 13 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Lenovo K5 Note »» Android smartphone » Aparitie 2016 » 3G, 5.5″ LTPS IPS LCD capacitive touchscreen, 13 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Lenovo K5 Note
Author Rating
51star1star1star1star1star