Stiri

Din lipsa de profit, Lenovo inchide ZUK Mobile

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

ZUK Mobile este o subdivizie a Lenovo, infiintata pe 28 mai 2015. Nici doi ani n-au trecut inca de la infiintarea subsidiarei localizate in Beijing si Lenovo se pregateste sa inchida spin off-ul din lipsa de profit.

ZUK Mobile capitol incheiat pentru Lenovo

ZUK MobileLa vremea infiintarii subsidiarei, Yang Yuanqinq, CEO al Lenovo, marturisea: „pasul pe care il facem astazi prin ZUK este unul dintre cei mai importanti pasi din perioada de transformare tehnologica pe care o traim. ZUK Mobile va fi o locomotiva importanta in trenul Lenovo”. Dar, planurile Lenovo au fost date intre timp peste cap, astfel ca subsidiara condusa de Chang Cheng si Alex Chen Yu va fi cat de curand, inchisa.

23 de luni au trecut de la data lansarii ZUK Mobile, iar cateva telefoane la nivel de prototip pareau pe puncutl de a fi lansate pe piata. Lenovo nu le va pierde din vizor, dar isi schimba politica: toate aceste modele vor fi lansate in parteneriat cu Moto, un brand mult mai puternic, mai vizibil si mai stabil pentru pietele din Asia. Motivul pentru care Lenovo renunta la ZUK Mobile? Este unul strict financiar, pentru ZUK nu a adus profitul scontat, ba chiar a adancit cheltuielile Lenovo fara a justifica investitiile initiale.

In august 2015, la 4 luni de la infiintarea ZUK Mobile, compania a propus pietei flagship-ul ZUK Z1, un smartphone cu ecran Full HD de 5.5 inch, baterie de 4100 mAh, 64GB spatiu de stocare interna, 3GB memorie RAM si un procesor Snapdragon 801. Telefonul a fost listat la pretul de 280 de euro in afara Chinei si s-a bucurat de un succes relativ. Alte doua terminale interesante lansate de subdivizia ZUK au fost Z2 si Z2 PRO, precum si editia eveniment Z2 Rio Edition. Desi a fost prezentat si lansat intr-un eveniment spectaculos, Lenovo Z2 nu a avut nici el impactul scontat pe piata, in special in China. Cu toate ca aceste dispozitive aratau foarte bine si asigurau anumite specificatii mid-range destul de interesante, rezultatele financiare al ZUK Mobile au dezamagit asteptarile generale ale companiei Lenovo, care iata ca decide la nici doi ani de la infiintarea subdiviziei, sa-si schimbe intentiile si viziunea.

Lenovo vrea totodata sa profite de faptul ca autoritatile din China au ridicat embargoul impus produselor Motorola, pe vremea cand aceasta companie era detinuta de Google. Astfel, ne asteptam ca inclusiv in acest an si la inceputul anului viitor sa avem parte de cateva modele de telefoane mid-range si nu numai, foarte interesante, produse de compania Lenovo sub acelasi parteneriat cu Moto. Vom reveni cu amanunte despre acest topic.

Summary
Din lipsa de profit, Lenovo inchide ZUK Mobile
Article Name
Din lipsa de profit, Lenovo inchide ZUK Mobile
Description
ZUK Mobile, subdivizia celor de la Lenovo, va fi inchisa, urmand ca Lenovo sa se focusese pe brandul parteneriatul cu Moto