Stiri

Modele de Leagoo si Nomu infectate cu Triada Trojan

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Triada Trojan este un virus foarte periculos care poate compromite telefonul dumneavoastra! Conform unui raport de cercetare publicat de Dr. Web Research Institute, cateva telefoane din China au fost infectate cu malware-ul numit Triada Trojan. Vestea si mai ingrijoratoare este ca potrivit raportului, acest virus vine pre incarcat pe telefoanele respective, iar in acest moment nu se stie exact daca ele au fost deja puse, sau nu, la vanzare!

LEAGOO si NOMU companiile vizate de Triada Trojan

Piata din China este intr-o dezvoltare continua si ofera din ce in ce mai multe alternative, avantajoase ca pret si specificatii tehnice. Pentru multi europeni sau nord-americani reticenta joaca inca un rol important atunci cand vine vorba de achizitionarea unor handset-uri din aceasta zona. Companii mari precum Huawei, Xiaomi sau ZTE se bucura de o credibilitate evidenta chiar si in afara Asiei, dar micii producatori nu au parte de acelasi „tratament”. Iar uneori, tindem sa credem ca pe buna dreptate, acest fel de a judeca lucrurile, pare corect.

Leagoo M5

Cercetarile celor de la Dr. Web Research Institute nu sunt primele care alarmeaza in privinta terminalelor pe care le cumparam din China. Recent, cercetatorii de la Google au descoperit virusul Lippizan care este capabil sa inregistreze apeluri, sa capteze fotografii si sa monitorizeze alte activitati fara permisiunea administratorului telefonului. Si evident, virusul si-a gasit o portita sigura de intrare pe telefoane din China, de la producatori mai putin cunoscuti.

Malware-ul Triada Trojan se spune ca se numara printre cele mai sofisticate de pe piata in acest moment pentru ca are capacitatea de a se incorpora in procesul parental Android. Acesta obtine acces la orice aplicatie ce ruleaza pe telefon si o face destul de usor.

Raportul despre care discutam mentioneaza si cateva telefoane care au preincarcat acest virus periculos. Se pare ca este vorba despre Leagoo M8, Leagoo M5 Plus, Nomu S10 si Nomu S20. Toate aceste modele de telefon vin de la producatori mai putin renumiti din aceasta zona si au preturi mici sau chiar foarte mici. Cele doua companii, Leagoo si Nomu, au fost avertizate cu privire la aceasta anomalie, dar sansele ca acesti producatori sa lanseze actualizari OTA pe modelele deja expediate sunt foarte mici ne anunta Gizmochina.

In schimb, daca in privinta acestor modele posibil deja existente pe piata, nu se mai poate face nimic, problema poate fi rezolvata pe viitor la celelalte modele pe care companiile Leagoo si Nomo le produc. Asa ca, mare atentie la ce cumparati! Troianul Triada poate compromite definitiv telefonul!

Summary
Modele de Leagoo si Nomu infectate cu Triada Trojan
Article Name
Modele de Leagoo si Nomu infectate cu Triada Trojan
Description
Malware-ul Triada Trojan este un virus Android foarte periculos care se pare ca vine deja preincarcat pe modele de Leagoo si Nomu