Reviews, Stiri

Lava Z60 telefon cu Android Nougat si pret sub 400 de lei

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Compania indiana Lava a lansat fara prea mult fast noul device de buget Lava Z60, smartphone care va putea fi achizitionat pentru mai putin de 400 de lei. Z60 este un telefon destinat celor care nu doresc sa investeasca sume mari in astfel de gadget-uri, dar au nevoie de un smartphone care sa indeplineasca majoritatea sarcinilor zilnice.

Cine este Lava International Ltd?

Pentru multi dintre dumneavoastra, compania Lava nu este un nume prea cunoscut pe piata din tara noastra. Avem de a face cu o companie oarecum noua pe piata, fondata in 2009 si cunoscuta pentru parteneriatul cu producatorul de chip-uri Intel, alaturi de care a adus pe piata brandul XOLO. Brandul nu s-a facut remarcat pe piata smartphone ci mai degraba pe piata de laptop-uri si tablete, dar a inregistrat o crestere importanta la nivel national in ultimul an. In 2016, cifra de afaceri a companiei a sarit de 2 miliarde de dolari, ceea ce reprezinta o premiera pentru cei de la Lava International. In materie de telefoane mobile inteligente, Lava International cauta sa lanseze pe piata handset-uri cu preturi foarte mici, care sa asigure necesarul zilnic al utilizatorului. In 2017 compania s-a remarcat deja prin lansarea telefonului Lava 4G Connect Mi.

Specificatii Lava Z60: imagini, pareri si disponibilitate

Are un aspect placut, dar Lava Z60 duce clar lipsa de specificatii tehnice care pot impresiona utilizatorii din Romania. Si totusi, nu de putine ori, piata solicita lansarea de telefoane foarte accesbile ca pret care sa serveasca drept … telefoane. Intr-o lume a smartphone-urilor bezeless cu specificatii uluitoare care merg spre 6/8 Gb RAM sau baterii chiar si de 10 000 de miliamperi (vezi Oukitel K10000 Max), Lava International Ltd propune un telefon care parca ne intoarce in timp. Exista insa clientela pentru astfel de gadget-uri? Se pare ca da, pentru ca Lava a dus-o foarte bine in acest an.

Lava Z60

Haideti sa aruncam totusi o privire peste specificatiile acestui telefon destul de modest, dar care nu merita totusi neglijat. Lava Z60 vine cu un ecran FWVGA cu diagonala de 5 inch si rezolutie 854 x 480 pixeli. Prin urmare, acest ecran asigura o densitate a pixelilor de doar 196 pixeli per inch. In schimb, avem parte de ecran curbat pe acest device, un amanunt care contribuie incontestabil la aspectul atragator al terminalului.

Smartphone-ul se bazeaza pe un procesor quad-core tactat la frecventa de 1.1 Ghz, cuplat cu o memorie RAM de 1 GB. Interesant este insa ca Lava Z60 ruleaza din fabrica Android 7.0 Nougat, un detaliu care merita remarcat si care va imbunatati experienta utilizatorului din foarte multe puncte de vedere. Avem 16 GB la dispozitie pentru stocarea de date, dar din fericire, aceasta memorie nativa a telefonului poate fi extinsa pana la 32 GB cu ajutorul unui card micro SD.

Lava Z60 (4)

Pe partea din fata, terminalul beneficiaza de aportul unei camere foto frontale cu rezolutie de 5 megapixeli, care va fi destul de utila pentru cei care doresc sa faca video calling sau selfie-uri in diverse ipostaze. In schimb, pe partea din spate, Lava a asezat pe noul Lava Z60 o camera foto principala de 5 megapixeli cu autofocus si optiuni interesante precum Bokeh, Beauty sau Funny Cam.

Lava Z60 este alimentat de o baterie destul de buna, cu o capacitate de 2500 miliamperi, baterie care beneficiaza de functia Power Save Mode. Conform producatorului, acest acumulator asigura pana la 264 de ore in standby si pana la 12 ore autonomie in convorbiri. Pentru un utilizator care nu va folosi acest telefon decat pentru convorbiri, eventual un scurt browsing si cateva poze, atunci ce am putea reprosa acestui device, la acest bani? Care device in plus, mai asigura si suport dual SIM, Wi Fi si bluetooth de ultima generatie, GPS/AGPS, FM Radio sau USB 2.0.

Lava Z60

Lava Z60 masoara 143,6 milimetri inaltime, 72,3 milimetri latime si 9.1 milimetri grosime, in timp ce greutatea sa atingfe 149 de grame. Avem asadar un smartphone nu neaparat slim, dar destul de usor si perfect manevrabil de catre oricine, tinand cont ca nu este nici foarte inalt, nici foarte greu si nici foarte lat. Vom reveni cu detalii legate de disponibilitatea acestui device in tara noastra. Momentan el nu a fost pus in vanzare in afara Indiei.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 5 votes
Brand Name
Lava
Product Name
Lava Z60