Stiri

Lansare iPhone 8 si iPhone 8 Plus » pret, specificatii tehnice, impresii la cald

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Lansare iPhone 8 » Succesorul oficial al Apple iPhone 7, noul iPhone 8 a fost oficial lansat aseara in cadrul unui eveniment spectaculos organizat de Gigantul Nord-American. Fara a aduce schimbari cu adevarat semnificative, noul iPhone 8 a impresionat totusi asistenta prin detalii de o calitate remarcabila. Alaturi de iPhone 8, Apple a prezentat si terminalele iPhone 8 Plus, dar mai ales iPhone-ul aniversar, denumit iPhone X.

Lansare iPhone 8 si iPhone 8 Plus: noutati

Lansare iPhone 8 si iPhone 8 Plus » noutati, specificatii tehnice, primele impresii » 12 septembrie a fost probabil cea mai asteptata zi din aceasta luna. Apple a trimis invitatiile pentru marele eveniment cu speranta ca va atrage acelasi interes deosebit in jurul flagship-urilor sale, iar reactiile n-au intarziat sa apara. Evenimentul de lansare iPhone 8 si iPhone 8 Plus a fost un succes, sustine si presa de peste Ocean. Sa renuntam insa la formalitati si sa aruncam o privire peste noutatile pe care le aduc noile telefoane ale companiei nord-americane.

Lansare iPhone 8

In fapt, atat iPhone 8 cat si iPhone 8 Plus reprezinta upgrade-uri ale modelelor de anul trecut, cu mentiunea ca desi pastreaza in mare parte design-ul acestora, vin cu anumite compontente tehnice superioare.

» Lansare iPhone X ⇒ vezi care sunt noutatile aduse de spectaculosul flagship Apple si cat costa el

La nivel de carcasa, observam o prima modificare importanta adusa de Apple, pentru ca noul iPhone 8 are acum un corp unibody cu rama metalica, in timp ce pe partea din spate Apple a apelat la o sticla aparent extrem de durabila: „Este cea mai puternica si durabila sticla asociata vreodata cu un smartphone” a anuntat Phill Schiller de la Apple. In partea frontala, terminalul are butonul home de tip capacitiv care buton incorporeaza totodata scanner-ul de amprente Touch ID. Display-ul HD Retina al telefonului are o diagonala de 4.7 inch si rezolutie 1334 x 750 pixeli.

Este vorba despre un IPS LCD care asigura un raport cu corpul telefonului de 65.4%. iPhone 8 vine cu procesor A11 Bionic (superior modelului de anul trecut si creditat de Apple drept „cel mai puternic si destept chip integrat vreodata intr-un smartphone”) si are o cantitate de memorie RAM mai mare, cu toate ca Apple nu a confirmat-o inca. Spatiul de stocare este de 64 sau 256 GB, in timp ce dotarile foto sunt destul de atractive.

iPhone 8

Camera principala are un senzor de imagine de 12 megapixeli cu deschidere F1.8, stabilizare optica, quad-LED (dual tone) si inregistrare Ultra HD, in timp ce camera secundara are o rezolutie de 7 megapixeli cu deschidere F2.2 si HDR sau panorama. Pe noul iPhone 8 avem BlueTooth 5.0, GPS cu A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO dar si tehnologie de incarcare rapida a bateriei Li-Ion (telefonul atinge 50% in 30 de minute) plus wireless charging. Autonomia atinge pana la 14 ore de convorbiri in 3G si pana la 40 de ore de music play.

iPhone 8 Plus este versiunea mai mare a gamei lansate la Apple Park si ofera un ecran cu diagonala de 5.5 inch la rezolutie Full HD. Nu pare sa iasa din tipicul modelelor Plus oferite de compania nord-americana de pana acum. Se bazeaza pe un procesor A11 bionic cu sase nuclee, mult mai rapide decat cele de pe modelul A10. Nici in cazul acestui model nu stim exact ce memorie RAM are la bord (desi ne asteptam si aici sa fie una mai mare), in timp ce bateria este considerabil mai mare decat cea a modelului clasic.

Dotarile foto sunt mai bune si mai atractive, pentru ca avem camere foto cu 12 megapixeli plus stabilizare optica. iPhone 8 Plus vine fara mufa de casti, dar beneficiaza de buton Home si beneficiaza de asemenea de tehnologie de incarcare Wireless.

Lansare iPhone 8 si iPhone 8 Plus: cand vor putea fi achizitionate si cat costa

iPhone 8 va fi scos la vanzare pe 22 septembrie, dar precomenzile pentru acest terminal vor incepe din data de 15 septembrie. iOS 11 este disponibil la download incepand cu data de 19 septembrie.

Preturile pentru iPhone 8 vor incepe de la 3500 de lei pentru versiunea de 64 GB memorie ROM, in timp ce preturile pentru iPhone 8 Plus vor incepe de la 4000 de lei pentru versiunea de 64 GB memorie ROM. Poti imbraca acest telefon intr-o husa iPhone 8 si retineti faptul ca dimensiunile sale coincid cu dimensiunile telefonului de anul trecut, astfel ca device-ul poate fi imbracat si in huse de tip iPhone 7.

 

Lansare iPhone 8 si iPhone 8 Plus: specificatii cheie

  • ⇒ Apple sustine ca sticla de pe noile telefoane este cea mai durabila sticla de pe un smartphone
  • ⇒ certificare IP pentru protectie impotriva apei si prafului
  • ⇒ ecrane HD Retina de 4.7 inch (iPhone 8) si 5.5 inch (iPhone 8 Plus)
  • ⇒ difuzoare cu 25% mai puternice decat pe iPhone 7
  • ⇒ A11 bionic chipset (cel mai puternic si mai destept chip inclus vreodata intr-un smartphone conform producatorului)
  • ⇒ camere foto de 12 megapixeli
  • ⇒ filmare Ultra HD cu 60 de cadre pe secunda
  • ⇒ camere calibrate pentru realitatea augmentata
  • ⇒ optiunea New Portrait Lighting
  • ⇒ spatiul de stocare este de 64 sau 256 GB in functie de varianta pentru care veti opta
  • ⇒ incarcare wireless
  • ⇒ iOS 11 din 19 septembrie
  • ⇒ precomenzi incepand cu data de 15 septembrie
  • ⇒ se asteapta fara indoiala o experienta realista deosebita atat in jocuri, cat si in aplicatii utile fara timpi de asteptare
  • ⇒ preturi incepand de la 700 de dolari pentru iPhone 8 si 800 de dolari pentru iPhone 8 Plus

„Este o zi speciala pentru noi, o zi importanta, o zi care cred ca l-ar face fericit si pe Steve Jobs datorita acestor lansari remarcabile”Tim Cook, CEO Apple Inc

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 3 votes
Brand Name
Apple
Product Name
iPhone 8
Price
$ 700