Reviews

iPhone SE review

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

Apple Iphone SE – A big step for small

Apple »» iPhone SE smartphone » Display 4.0″ LED-backlit IPS LCD display, 12 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Intr-o lume in care linia urmata de designul telefoanelor se indreapta pe dimensiuni din ce in ce mai mari si carcase cat mai rotunjite, producatorul american Apple a ales sa se intoarca in timp, mai precis in vremea cand Iphone 5S iesea pe piata.

Apple iPhone SE smartphone »» Display 4.0″ LED-backlit IPS LCD display, 12 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Dupa cum afirma si compania producatoare, Iphone SE a vrut sa fie un telefon clasic, cu performante moderne. S-a ales aceasta strategie pentru a multumi nostalgicii din randul fanilor, care doreau feel-ul de Iphone clasic. Mai degraba am putea crede ca SE este de fapt un intermediar intre Iphone 6S si Iphone 7. Avem aceleasi colturi rotunjite, carcasa metalica si dimensiunea ecranului de 4 inci. La unele device-uri s-au raportat probleme la butonul home, care se slabeste si la un moment dat ajunge sa aiba un joc destul de pronuntat.

Chipsetul care il anima pe SE este Apple A9 si are in dotare un procesor Twister dual core tactat la 1.84 GHZ si un GPU PowerVR GT7600. Memoria RAM este de 2 GB, iar spatiul de stocare intern este de 16 sau 64 GB. Un mare dezavanaj este lipsa unui slot microSD, utilizatorul fiind limitat la memoria interna.

In ceea ce priveste camera principala, la acest device senzorul este de 12 megapixeli, diafragma are dimensiunea f/2.2, distanta focala de 29 milimetri si feature-uri ca phase detection autofocus sau blit LED in doua tonuri. Pe partea de inregistrare video aceasta camera este versatila, oferind rezolutie de la 720p si 240 de cadre pe secunda pana la 2160p la 30 de cadre pe secunda. Camera de selfie are senzorul de doar 1.2 megapixeli, insa diafragma este f/2.4 si beneficiaza de HDR si face detection.

Apple »» iPhone SE smartphone » Display 4.0″ LED-backlit IPS LCD display, 12 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Display-ul lui Iphone SE este de tip IPS LCD, este luminat din spate, avand 16 milioane de culori si suportand multitouch. Avem culori vibrante si contrast decent, insa dimensiunea de 4 inci si rezolutia de 140×1136 pixeli isi arata limitele.

Acest terminal are integrata in constructia sa senzor de amprente iar sistemul de operare vine cu Apple Pay preinstalat, ceea ce aduce un plus de utilitate. Ca si conectori, acest telefon are clasicul jack de 3.5 mm, dar care functioneaza numai cu handsfree-uri proprietare, si un conector microUSB 2.0 reversibil. Bateria pare la prima vedere subdimensionata, cei 1624 mAh fiind potriviti pentru un device de acum 5 ani. Totusi ea reuseste sa ofere un timp de convorbire de pana la 14 ore, un stand-by de 240 de ore si timp de redare audio de aproximativ 50 de ore.

In concluzie, Apple Iphone SE ar fi fost un telefon bun si performant daca ar fi fost lansat acum cel putin 3 ani, fiind evident ca producatorul l-a lansat ca sa umple golul dintre 6S si 7. Totusi pentru fanii nostalgici Apple, acest device este binevenit, reusind sa le satisfaca asteptarile. Consider ca la pretul de pornire de aproape 450 de dolari ar fi trebuit sa avem un device cu performante peste medie, multi alti producatori reusind acest lucru la jumatate de pret. Dar, brandul costa, iar compania americana a reusit sa isi faca fani, nu clienti si de aceea Iphone SE are o sansa reala de a ramane pe rafturile magazinelor.

Surse: gsmarena.com | trustedreviews.com | forbes.com | techradar.com

Summary
Review Date
Reviewed Item
Apple Iphone SE
Author Rating
51star1star1star1star1star