Stiri

CNBC ne sperie: iPhone 8 va costa peste 1000 de dolari!

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Nu ne mai desparte chiar atat de mult timp pana cand Apple va organiza obisnuita conferinta de presa in care va anunta probabil cel mai asteptat dintre telefoanele mobile din acest an. Gigantul din Cupertino are totul pregatit pentru a lansa pe final de an noul iPhone 8, insa bursa zvonurilor din februarie, care anunta un pret foarte mare pentru acest handset incepe sa prinda din ce in ce mai mult contur si sa puna pe ganduri chiar si cei mai mari iubitori de Apple products.

iPhone 8: cel mai scump smartphone din toate timpurile?

Conform asteptarilor insa, viitorul flagship al companiei nord-americane va sari de bariera 1000 de euro in Europa, adica aproximativ 1200 de dolari, aspect care il va transforma in cel mai scump smartphone din toate timpurile. Carui fapt ii datoram acest lucru?

Conform unui articol publicat de CNBC. expertul in telefoane Apple, John Gruber, explica motivul pentru care noul iPhone 8 va costa atat de mult. La mijloc sunt ecranele de tip OLED, nivelul de furnizare al acestora si maniera in care acestea ingreuneaza procesul de constructie al telefonului.

iPhone 8 pret (2)

Pentru a fabrica un astfel de smartphone de ultima generatie, compania condusa de Tim Cook acorda o atentie exagerata implementarii acestor panel-uri. O alta problema, explica Gruber, este legata de faptul ca stocurile sunt destul de reduse, iar Apple are nevoie de multe ecrane OLED pentru a face fata cererilor deja foarte mari pentru noul terminal.

Acesta estimeaza ca modelul standard al Apple va costa 1200 de dolari atunci cand va fi scos la vanzare, si va avea 64 GB capacitate de stocare a datelor. Modelul cu 256 GB capacitate de stocare a datelor va avea un pret chiar mai mare, de 1299 de dolari, anunta aceeasi sursa. In traducere „romaneasca” acest pret, daca se va demonstra a fi real, ne va „obliga” sa scoatem din buzunar mai mult de 5000 de lei pentru noua creatie de top a gigantului din Cupertino. Ramane insa de vazut daca informatia se va concretiza.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes