Comparatii

iPhone 8 Plus Vs iPhone 7 Plus: care sunt diferentele

Home  »  Comparatii

CatMobile.ro

acum 6 ani

Marele release al Apple a sosit in acest an cu un nume mai putin obisnuit. In timp ce iPhone X a atras toata atentia, nu trebuie sa uitam faptul ca Apple a lansat pe piata si noile versiuni de iPhone 8 si iPhone 8 Plus – mici upgrade-uri ale iPhone 7 si iPhone 7 Plus, dar fara initiala „s” din denumire. Este insa intr-adevar acest iPhone 8 Plus superior versiunii de anul trecut? Pentru a va ajuta sa va decideti asupra diferentelor dintre cele doua terminale va invitam sa cititi acest articol via Forbes.com.

iPhone 8 Plus Vs iPhone 7 Plus: design si dimensiuni

Credeati ca iPhone 7 Plus a fost putin cam mare pentru un terminal de 5.5 inch? Ei bine, iPhone 8 Plus este putin mai inalt, putin mai lat, putin mai subtire dar si putin mai greu decat predecesorul sau. Acestea sunt dimensiunile iPhone 8 Plus Vs iPhone 7 Plus

  • iPhone 8 Plus – 158.4 x 78.1 x 7.5 mm si 202 grame
  • iPhone 7 Plus – 158.2 x 77.9 x 7.3 mm si 188 grame

Motivul pentru care noua editie de iPhone a „luat putin in greutate” (este si cu 17.5% mai greu decat originalul iPhone 6 Plus) se datoreaza revenirii la sticla. De la iPhone 4s din 2011 Apple nu a avut spatele din sticla ci mai degraba din aluminiu, dar a revenit la acest material pentru a suporta incarcarea de tip wireless. Daca nu sunteti interesati insa de acest tip de incarcare, nu e nevoie sa faceti pasul spre iPhone 8 cu toate ca Apple anunta sticla de pe acest terminal drept cea mai puternica de pe un iPhone.

iPhone 8 Plus Vs iPhone 7 Plus (3)

Diferenta logica? Sticla, oricat de redutabila ar fi ea, se poate sparge. Aluminiul in schimb, nu! iPhone 8 Plus vine insa cu majoritatea optiunile cheie puternice de pe iPhone 7 printre care certificarea IP67 pentru rezistenta la apa si praf si constructia interna bazata pe rigidul Aluminiu din Seria 7000. Mai mult decat atat, iPhone 8 are acum difuzoare cu 25% mai puternice. Insa cei care asteptau ca iPhone 8 Plus sa vina cu mufa pentru casti si incarcare USB C universala vor fi dezamagiti. In privinta culorilor, iPhone 8 renunta la celebrul roz-auriu si revine la auriu. Revine de asemenea negrul clasic si gri-ul de tip Space. Una peste alta, in materie de design, foarte putine lucruri au fost imbunatatite pe iPhone 8 Plus comparativ cu iPhone 7 Plus. N-as ezita insa daca as avea acest handset sa-l imbraca intr-o husa iPhone 8 Plus. Mi se pare totul mai sigur si parca e pacat de constructia telefonului si design-ul sau, la fel ca si pe modelul anterior.

Fii in pas cu tehnologia folosind Telefonul mobil Apple iPhone 8 Plus, 64GB, 4G, Space Grey.

iPhone 8 Plus Vs iPhone 7 Plus: display

Apple a trecut in sfarsit la tehnologia OLED in ceea ce priveste noul iPhone X, dar iPhone 8 Plus ramane blocat pe LCD.

  • iPhone 8 Plus – 5.5-inch LED-backlit IPS LCD, 1920 x 1080 pixels (401 ppi), 67.7% screen-to-body ratio
  • iPhone 7 Plus – 5.5-inch LED-backlit IPS LCD, 1920 x 1080 pixels (401 ppi), 67.7% screen-to-body ratio

In mod surprinzator, modificarile sunt insesizabile in acest an pe iPhone 8 Plus comparativ cu iPhone 7 Plus de anul trecut. Rata de contrast a ramas insa la 1300:1, o rata care din pacate este mai mica decat cea de pe iPhone 7 si iPhone 8 (1400:1).

iPhone 8 Plus Vs iPhone 7 Plus: performanta

Acesta este capitolul unde iPhone 8 Plus straluceste prin comparatie cu iPhone 7 Plus.

  • iPhone 8 Plus – Apple A11 Bionic chipset: Six Core CPU, Six Core GPU, M11 motion coprocessor, 3GB RAM
  • iPhone 7 Plus – Apple A10 Fusion chipset: Quad Core CPU, Six Core GPU, M10 motion coprocessor, 3GB RAM

Apple sustine ca chipul A11 asigura cu 70% mai multa viteza in multitaskiung, cu 30% mai multa viteza din punct de vedere al graficii si cu 25% viteza in sine a procesorului fata de cel de anul trecut.

iPhone 8 Plus Vs iPhone 7 Plus A11 bionic

In concluzie, Apple sustine concret ca iPhone 8 Plus este cu 70% mai rapid decat iPhone 7 Plus chiar si in mod low power. Foarte multi specialisti sustin ca A10 de anul trecut este inca mai rapid decat orice chipset de pe piata din acest an, asa ca teoretic, noul A11 ar fi cam cel mai bun chipset de pe piata. Aici, iPhone 8 Plus castiga clar batalia.

iPhone 8 Plus Vs iPhone 7 Plus: dotarile foto / modulul foto

Daca vei arunca o privire peste specificatiile camerei de pe iPhone 8 Plus nu vei ramane impresionat. La fel ca si iPhone 7 Plus, noul iPhone 8 Plus este dotat cu camera de 12 megapixeli duala pe spate cu unghiuri largi si apertura F1.8 plus un senzor de 7 megapixeli pe fata. Si totusi, pe noul iphone plus vei avea o calitate mai buna a pozelor precum si o calitate video superioara.

iPhone 8 Plus Vs iPhone 7 Plus (2)

De ce? Pentru ca fotografia propriu-zisa pe smartphone este din ce in ce mai legata de calitatea computerizata a imaginii nu de hardware-ul fizic. Google Pixel a fost cel mai bun smartphone din punct de vedere foto in 2016, datorita capacitatii de procesare a imaginilor care a fost una superioara. Aici este locul in care noul A11 bionic face diferenta, pentru ca acest nou chipt de la Apple are un procesor de imagine special conceput si proiectat de Apple pentru a imbunatati nivelul de procesare al pixelilor si a asigura focalizare automata (una mult mai rapida) si reducere a „zgomotului” de pe fundal. Apple sustine ca noua camera de pe iPhone 8 Plus este un urias pas in fata prin comparatie cu iPhone 7 Plus, iar primele semne par sa fie intr-adevar incurajatoare. Ramane de vazut daca tehnologia este la acelasi nivel ca pe iPhone X, dar cert este ca pe acest segment, iPhone 8 Plus este mai bun decat iPhone 7 Plus.

» cele mai bune huse iPhone 8 si iPhone 8 Plus

iPhone 8 Plus Vs iPhone 7 Plus: baterie/autonomie

De regula utilizatorii de iPhone-uri nu se prea plang de autonomia bateriilor telefoanelor din dotare asa ca probabil ca nu va fi un capat de lume daca iPhone 8 Plus nu asigura o baterie de cel mai inalt nivel. Apple a adus insa fast charging pe iPhone 8 Plus asigurandu-se ca utilizatorii vor beneficia in 30 de minute de incarcare de 50% din capacitatea bateriei. Nu mai aducem din nou in discutie functia superioara de wireless charging inclusa pe noul telefon cu ajutorul controversatei sticle de pe spate.

iPhone 8 Plus Vs iPhone 7 Plus autonomie

iPhone 8 Plus Vs iPhone 7 Plus: stocare de date

Cred ca acesta este un capitol care nu merita discutat prea mult. Aici, cifrele sunt evidente, si chiar daca o capacitate mai mare de stocare inseamna si mai multi bani scosi din buzunarele noastre, este clar ca iPhone 8 Plus are aici un mare avantaj.

  • iPhone 8 Plus – 64GB ($799), 256GB ($949)
  • iPhone 7 Plus – noile preturi: 32GB ($669), 128GB ($769)

iPhone 8 Plus Vs iPhone 7 Plus: concluzie/verdict

Nu exista dubii ca noul iPhone 8 Plus este un mic upgrade prin comparatie cu terminalul de anul trecut. In materie de design Apple n-a facut modificari mari, dar a marit dimensiunile telefonului. Avand insa in vedere eficienta noului chipset de pe iPhone 8 Plus, diferentele par sa se aseze in favoarea noului terminal al Apple. Chipset-ul A11 este o capodopera si este foarte posibil sa castige lupta cu orice rival de pe piata in acest an.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
4.5 based on 9 votes