Stiri

Vom beneficia de iPhone 8 cu recunoastere faciala?

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Vom beneficia de iPhone 8 cu recunoastere faciala? Probabil ca nu, insa informatiile din ultimele luni converg catre aceasta idee asa ca merita discutata ceva mai pe larg. iPhone 8 este indiscutabil unul dintre cele mai asteptate terminale din 2017. Dar pana la lansarea sa oficiala care ar putea veni abia in septembrie, speculatiile continua sa curga pe seama specificatiilor sale si mai ales a tehnologiilor revolutionare pe care noul varf de gama al Apple le va propune, sau nu.

iPhone 8 cu recunoastere faciala? Apple ar fi cumparat deja un start-up israelian specializat in aceasta tehnologie

Una dintre informatiile foarte des vehiculate se leaga de posibilitatea ca noul smartphone de top al companiei Apple, iPhone 8 (iPhone X) sa beneficieze de un sistem avansat de recunoastere faciala. Acelasi informatii sugerau ca Apple va renunta pentru noul sau flagship la scanner-ul de amprente pentru a face loc unei metode revolutionare de autentificare. Zvonurile continua sa mearga in ultimele ore in aceeasi directie, mai ales dupa ce presa nord-americana si cea israeliana deopotriva, sustin ca gigantul californian ar fi achizitionat start-up-ul RealFace, o companie specializata in dezvolatarea de tehnologii de recunoastere faciala. Scopul? Timesofisrael.com sustine ca Apple a platit o suma modica de cateva milioane de dolari pentru compania din Israel in incercarea de a realiza in timp util terminalul iPhone 8 cu recunoastere faciala.

iPhone 8 cu recunoastere faciala?

iPhone 8 cu recunoastere faciala?

Conform sursei citate, Apple Inc a fost foarte interesata de aceasta companie inca de la mijlocul lunii septembrie 2016, cand s-au purtat de altfel si primele discutii in acest sens. RealFace are in portofoliul sau o tehnologie unica de recunoastere faciala care integreaza inteligenta artificiala in peisaj, sistemele gandite de specialistii start-up-ului fiind capabile sa retina trasaturile fetei utilizatorilor. Astfel, un iPhone 8 cu recunoastere faciala ar oferi pietei un smartphone spectaculos, de brand, foarte elegant si rapid cu un proces de autentificare unic si extrem de simplu sau sigur.

Compania RealFace care ar putea sta la baza constructiei smartphone-ului iPhone 8 cu recunoastere faciala a fost infiintata in urma cu aproape 3 ani de zile de Adi Eckhouse Barzilai si Aviv Mader, iar primul lor scop a fost implementarea acestor tehnologii la nivel de laptop-uri. Compania se bucura deja de vanzari in China, Israel si Europa, dar nu patrunsese inca pe piata din America de Nord. Primul mare produs al RealFace a fost aplicatia Pickeez, o noua metoda revolutionara prin care utilizatorul se putea bucura de pozele efectuate. Softul acestei aplicatii alegea automat cele mai bune poze de pe o anumita platforma pe care utilizatorul se afla.

Apple nu se afla la prima „achizitie” pe piata din Israel, gigantul din Cupertino trecandu-si in „palmares” alte trei companii mici din aceasta tara. In 2011, Apple a achizitionat Anobit pentru 400 de milioane de dolari, pentru ca in noiembrie 2013 sa cumpere PrimeSense, o companie specializata in senzori de imagine 3D pentru care Apple a platit 345 de milioane de dolari. In fine, in 2015, Apple a „pus mana” si pe LinX, pentru o suma estimata la 20 de milioane de dolari. Achizitionarea RealFace ar fi fost ceva mai ieftina sustine Timesofisrael.com si s-ar fi facut pentru „doar” 9 milioane de dolari.

Cu toate acestea, specialistii nord-americani au serioase dubii ca vom avea parte in 2017 de un iPhone 8 cu recunoastere faciala si asta pentru ca achizitionarea RealFace de catre Apple s-a facut destul de tarziu. Nord-americanii isi propusesera sa cumpere start-up-ul israelian inca din luna septembrie a anului trecut, dar negocierile au fost se pare destul de dure. Chiar daca au platit o suma mica pentru compania specializata in tehnologii de recunoastere faciala, cei de la Apple n-ar putea sustine presa americana sa implementeze aceasta tehnologie cu ocazia aniversarii primului iPhone lansat pe piata acum 10 ani de zile. Productia noului terminal iPhone 8 va incepe in foarte scurt timp, astfel ca noile tehnologii de recunoastere faciala ar putea fi implementate in terminalele Apple abia in 2018.

Vom beneficia de iPhone 8 cu recunoastere faciala?

Vom beneficia de iPhone 8 cu recunoastere faciala?

Potrivit analistului Ming-Chi Kuo de la KGI Securities, Apple va lansa in 2017 trei modele de iPhone 8. Apple va veni cu un model de iPhone 8 de 4.7 inch dotat cu un ecran LCD si o camera foto, un al 2-lea model de 5.5 inch cu ecran LCD cu camera dual-lens si un al 3-lea model de iPhone 8 cu un display OLED de 5.5 inch si camera dual-lens de ultima generatie, acesta din urma fiind modelul premium, deci cel mai scump din gama telefoanelor de la Apple. Pentru mai multe informatii despre viitorul varf de gama al companiei accesati acest link.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes