Reviews, Stiri

Intex ELYT e6, telefon de buget cu baterie de 4000 de mAh si pret excelent

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

La finalul lunii noiembrie, compania Intex Technologies din India a lansat inca un device de buget din gama Elyt. Smartphone-ul 4G, Intex Elyt Dual vine cu camera foto duala, are 2GB RAM la bord, si o baterie de 2400 de lei pentru un pret de aproximativ 400 de lei. La doua saptamani distanta, indienii vin cu inca o propune din gama de buget Elyt si ne ofera acum Intex ELYT e6, telefonul despre care vom discuta si noi, pe scurt, in continuare.

Intex ELYT e6 specificatii tehnice

Noul Intex ELYT e6 este de asemenea un telefon de buget. Costa aproximativ 400 de lei, dar spre deosebire de Elyt Dual, vine cu un procesor mai bun, de la MediaTek.

Device-ul va fi disponibil incepand cu data de 15 decembrie pe site-ul Flipkart.com. Din pacate, producatorul scoate la vanzare doar versiunea pe negru. Nu stim deocamdata si nici nu s-a confirmat oficial daca Intex ELYT e6 va putea fi achizitionat si pe o altfel de culoare.

Intex ELYT e6

Ca aspect, telefonul nu este impresionant, chiar daca din punct de vedere estetic nu arata tocmai rau. Este putin ciudat sa privesti astfel de telefoane stiind ca trendul din acest an ne-a adus foarte multe modele spectaculoase, chiar si in gama de buget. Si totusi, Intex ELYT e6 nu are ecran full screen, nu are aspect premium, nu pare nicio secunda un telefon scump ci…este exact ceea ce este: un telefon ieftin. Chiar si ca aspect.

Ecranul telefonului este imbracat in sticla curbata 2.5D Dragontail, detaliu care promoveaza estetic device-ul dar, in acelasi timp, il si protejeaza. Avem o diagonala de 5 inch pe un display care suporta o rezolutie HD, adica 1280 x 720 pixeli.

Sub capota, descoperim ca Intex ELYT e6 ascunde un procesor de 1.25 Ghz, quad-core, de la MediaTek. Acest procesor a fost asociat de producatorul indian cu 3 GB memorie RAM.

Intex ELYT e6 ruleaza Android 7.0 Nougat si beneficiaza de o excelenta autonomie datorita acumulatorului de mare capacitate. Bateria de pe ELYT e6 are nu mai putin de 4000 de miliamperi, ceea ce pentru un telefon cu ecran de 5 inch si rezolutie HD suna cu adevarat excelent. Mai ales ca nici procesorul nu este unul extrem de puternic si … mai ales pentru ca vorbim de un terminal de buget. Conform Intex, modelul asigura pana la 16 ore de autonomie in convorbiri si pana la 12 zile de autonomie in standby.

Intex ELYT e6 are 32 GB pentru stocarea de date si beneficiaza de slot pentru carduri de memorie externe, prin care utilizatorul poate mari capacitatea de stocare a datelor pana la 128 GB prin microSD.

Terminalul are pe spate o camera de 13 megapixeli, in timp ce frontal, in partea stanga sus, detine o camera foto pentru selfie-uri si video calling cu rezolutie de 8 megapixeli. Ambele camere foto au LED Flash la dispozitie.

Intex ELYT e6 ne asigura de conectivitate 4G si permite atasarea a doua sim-uri. Device-ul are tehnologie bluetooth 4.0 si port micro USB, dar si un interesant senzor de urgenta, G-sensor.

Conform producatorului, Intex ELYT e6 cantareste 167.5 grame si are o grosime de 9.8 milimetri.

Concluzie / verdict Intex ELYT e6

Fara indoiala, nu trebuie sa ai asteptari inalte de la Intex ELYT e6. Este un telefon de buget care reuseste insa sa asigure necesarul pentru multitasking si alte activitati zilnice. Nu arata spectaculos, dar se bucura de o baterie excelenta, cu capacitate foarte mare, ceea ce pentru un telefon de 400 de lei (aproximativ) este perfect. Intex ELYT e6 nu se compara cu Nokia 2, dar poate fi o solutie de buget interesanta.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Intex Technologies
Product Name
Intex ELYT e6
Price
RON (aprox) 400