Reviews, Stiri

Intex lanseaza pe piata Aqua Lions X1 si X1 Plus

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

In septembrie, compania Intex Technologies lansa in India smartphone-ul Intex Aqua Lions 2, telefon cu Android Nougat la bord si o baterie excelenta, cu un pret de invidiat: sub 300 de lei. In aceeasi gama, compania indiana ne propune acum alte doua dispozitive destul de interesante, care se bucura de o caracteristica importanta: display-uri de tip Shatterproof.

Mai multe detalii despre cele doua terminale Aqua Lions X1 si X1 Plus, aflam in cele ce urmeaza.

Aqua Lions X1 si X1 Plus specificatii tehnice, impresii la cald si disponibilitate

Aproape in fiecare saptamana, cei de la Intex Technologies lanseaza cate un telefon. Gama cea mai populara a acestei companii este gama Aqua, serie care ofera telefoane atractive ca pret si cu specificatii destul de bune, raportate la suma de achizitie. Intex Technologies este o companie de telecomunicatii din India, fondata in urma cu 21 de ani de catre omul de afaceri Narendra Bansal. Compania este localizata in New Delhi si detine in portofoliul sau colaborari importante cu personalitati din India si de dincolo de granitele Indiei. Se remarca in ultima perioada prin faptul ca propune foarte multe telefoane mobile de la o luna la alta, oferindu-le pentru preturi foarte bune. Majoritatea telefoanelor de la aceasta companie costa sub 10 mii de rupii indiene, adica sub 600 de lei si cam toate sunt disponibile doar in India. Ele pot fi achizitionate de regula datorita mediului online si site-urilor precum Flipkart si Snapdeal, tax free.

Aqua Lions X1 si X1 Plus

Astazi, Intex Technologies a lansat pe piata alte doua telefoane mobile, iar acestea poarta numele Aqua Lions X1 si X1 Plus. Cele doua terminale sunt destul de similare, atat din punct de vedere al specificatiilor, cat si al aspectului. Cu exceptia memoriei de tip RAM si a capacitatii de stocare a datelor, foarte putine diferente vom gasi intre Aqua Lions X1 si X1 Plus.

In partea frontala, cele doua telefoane sunt indentice. Ele sunt disponibile in aceeasi gama de culori (negru, champagne, albastru), dar au preturi diferite: Aqua Lions X1 costa putin peste 400 de lei (la ora redactarii acestui articol), in timp ce Aqua Lions X1 Plus costa 500 de lei (la ora redactarii acestui articol).

Cea mai importanta caracteristica a celor doua device-uri se leaga de ecranele lor de tip shatterproof, in timp ce prin certificatul de garantie, Intex dubleaza miza si asigura inlocuirea gratuita a ecranului pentru primul an. (vezi mai jos)

Intex Aqua Lions X1 ofera 2GB memorie RAM si 16 GB pentru stocarea de date. Acesta este sectorul unde Aqua Lions X1 Plus vine cu specificatii superioare. Smarthpone-ul mentionat anterior are 3 GB memorie RAM si 32 GB rezervati pentru stocarea de date. Ambele telefoane au ecrane de 5.2 inch cu rezolutie HD (1280 x 720 pixeli) si ambele sunt motorizare de procesoare MediaTek pe 64-biti, tactate la frecventa de 1.3 Ghz. Aqua Lions X1 si X1 Plus se bazeaza pe placa video Mali-T720 GPU si beneficiaza de sloturi pentru carduri microSD.

Aqua Lions X1 si X1 Plus ruleaza din fabrica Android 7.0 Nougat din cutie si vin cu aplicatii pre-instalate precum Amazon Prime Video, Cool Gallery, Ganna, Mifon Security, Swiftkey, UC Mini, Xender sau Temple. In departamentul avem o camera foto principala cu senzori de 13 megapixeli pe ambele terminale, cu deschidere F/2.0. Camera frontala are 5 megapixeli atat pe Aqua Lions X1 cat si pe X1 Plus, acompaniata de LED Flash si deschidere f/2.2.

Dimensiunile celor doua terminale sunt 150.0 x 74.4 x 9.0 mm, in timp ce greutatea dispozitivelor atinge 170 de grame per telefon. Optiunile de conectivitate includ 4G LTE, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, A-GPS, FM Radio, USB OTG, 3.5mm audio jack, si port MicroUSB 2.0 pentru amebele terminale, in timp ce bateria inclusa pe fiecare dintre ele este una cu o capacitate de 2800 miliamperi. Aceasta baterie poate asigura pana la 7 ore de autonomie in convorbiri si de pana la 200 de ore in standby.

Summary
product image
Aggregate Rating
3.5 based on 2 votes
Brand Name
Intex
Product Name
Intex Aqua Lions X1 si X1 Plus