Reviews, Stiri

Intex Aqua Jewel 2 smartphone 4G: pret, specificatii tehnice, disponibilitate

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Un nou telefon de buget prinde viata in India. Compania Intex a lansat pe piata un nou terminal din gama Aqua, dupa ce in octombrie propunea Intex Aqua Lions X1 si X1 Plus. Si de aceasta data este vorba despre un device cu specificatii destul de bune raportate la pretul final de achizitie. Noul Intex Aqua Jewel 2 costa 5899 de rupii indiene, echivalentul a 350 de lei la data redactarii acestui articol. Ce primim la acesti bani? Aflam imediat!

Intex Aqua Jewel 2 specificatii tehnice si detalii oficiale

Device-ul pe care Intex Technologies l-a lansat ieri pe piata vine cu specificatii entry level, menite sa completeze raportul calitate-pret vizat de compania indiana.

Pe Intex Aqua Jewel 2 avem un ecran de 5 inch in diagonala, un IPS care suporta o rezolutie HD (1280 x 720 pixeli). Ecranul are format 16:9 si acopera cea mai mare parte a partii frontale (65.1%) a telefonului, insa evident, marginile sale laterale si marginile de sus si de jos ale telefonului sunt destul de evidente si groase. Display-ul este de tip capacitive, multi-touch Intex Aqua Jewel 2 are o grosime de 8.8 milimetri si o greutate de doar 154 de grame, detalii care-l fac un telefon oarecum subtire si in mod cert, usor.

Intex Aqua Jewel 2

Sub capota, Intex Aqua Jewel 2 ascunde un procesor quad-core Spreadtrum SC9832A, tactat la frecventa de 1.3 Ghz si bazat pe patru nuclee ARM Cortex-A7. Acest procesor este cuplat cu placa video ARM Mali-400 MP2 cu doua nuclee si frecventa de 512 Mhz. Productorul a asociat chipsetul si cu 2 GB LPDDR3 memorie RAM, plus cei 16 GB dedicati stocarii de date. Aqua Jewel 2 vine si cu slot pentru carduri memorie, astfel ca utilizatorul interesat poate extinde capacitatea memoriei native pana la 32 GB.

Autonomia acestui telefon se asteapta sa fie una destul de buna, tinand cont ca Intex Aqua Jewel 2 incorporeaza o baterie Li-Ion cu o capacitate de 2500 mAh. Aqua Jewel 2 ruleaza un Android 7.0 Nougat, fara vreo customizare aparte, detaliu care foarte probabil se traduce intr-o optimizare destul de buna.

In ceea ce priveste dotarile foto ale telefonului, Intex Aqua Jewel 2 se bazeaza pe o camera foto frontala de 5 megapixeli si pe o camera principala cu rezolutie de 8 megapixeli plus LED Flash si optiuni ca autofocus, zoom digital, HDR, Panorama si Scene Mode.

De mentionat ca Intex Aqua Jewel 2 este un telefon capabil de conectivitate 4G VoLTE, beneficiaza de titulatura dual – sim si ofera optiuni de conectivitate importante precum Bluetooth (versiunea 4.0), Wifi si GPS (cu A-GPS). SIM card-ul trebuie sa fie un microSIM, iar USB-ul este de tip microUSB 2.0.

Terminalul nu are senzor de amprenta, dar vine cu senzor de proximitate, senzorul de lumina ambientala si accelerometru. Apertura camerei foto principale este F/2.2, iar capacitatea de filmare este HD cu 30 de cadre pe secunda. De mentionat totodata ca bateria telefonului este una detasabila.

Terminalul va fi in scurt timp disponibil pe site-urile Gearbest si Flipkart. Pretul sau pare sa fie unul destul de bun.

Summary
product image
Aggregate Rating
2 based on 1 votes
Brand Name
Intex Technologies
Product Name
Intex Aqua Jewel 2
Price
RON (aprox) 350