Stiri

IDC: OnePlus a devansat Apple si Samsung pe piata premium din India!

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Conform celor de la International Data Corporation (IDC), compania OnePlus a devenit cel mai important producator pentru piata premium din aceasta tara, dupa ce a atins o cota de piata de 57%. India este una dintre cele mai cautate piete de desfacere din lume si a doua ca importanta din Asia dupa China.

OnePlus: cota de piata de 57% pe segmentul Premium in India

Raportul celor de la IDC sustine ca OnePlus a devenit lider de piata la finalul trimestrului 2 din 2017 pe segmentul premium cu un market share de 57% (!). Pentru piata din India, segmentul premium inseamna orice telefon care sare de 26 de mii de rupii indiene, adica sare de 400 de dolari. Evident, acest segment de activitate este si cel mai important pentru ca genereaza cel mai mult, dar si singurul in care OnePlus se integreaza cu adevarat tinand cont ca, la fel ca si Apple, compania chineza produce un telefon important pe an.

OnePlus (1)

Datorita strategiei sale de distributie locala „Digital First”, compania infiintata de Peter Lau si Carl Pei a reusit sa castige acest segment de pe una dintre cele mai importante 3 piete din lume, o performanta demna de laudat.

OnePlus a depasit Apple si Samsung pe acest sector si a facut-o datorita impactului foarte puternic pe care l-a avut terminalul OnePlus 3T pe finalul anului trecut, dar si cel mai recent flagship al companiei, OnePlus 5.

Cei de la Amazon India au anuntat de asemenea ca producatorul cu sediul in Shenzen a inregistrat „un boom impresionant si neasteptat, de pana la trei patru ori mai mare, decat asteptarile noastre” in chiar prima saptamana de vanzari a noului sau varf de gama. Amazon India este unul dintre magazinele online in care compania chineza si-a vandut produsele, aceasta politica facand parte din strategia „Digital First” despre care vorbeam mai sus.

OnePlus

Foarte interesant este ca pe piata de top din India, exista practic in acest moment doar trei companii importante, iar si mai interesant este faptul ca nicio alta companie in afara OnePlus n-a reusit sa doboare gigantii Apple si Samsung pe acest segment pana acum. Performanta companiei lui Carl Pei este cu atat mai mare in aceste conditii si demonstreaza ca producatorul este intr-adevar pe un drum excelent.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes