Stiri

Huawei Y7 detalii oficiale pentru noul phablet Huawei

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Huawei Y7 a fost lansat oficial de catre producatorul chinez, la o luna distanta dupa ce si-a facut aparitia si modelul Huawei Y5 2017. Compania chineza care a avut parte de incasari spectaculoase in 2016 propune acum un phablet foarte atractiv cu specificatii mid-range si un design extrem de stilat. Mai multe detalii despre noul smartphone de tip phablet al Huawei aflam in cele ce urmeaza.

Huawei Y7 specificatii oficiale si primele impresii

Huawei Y7 contureaza exact peisajul tehnologic pe care Huawei il viza pentru acest segment si pentru aceasta perioada a anului. Terminalul se prezinta cu un display de dimensiuni potrivite, un IPS LCD cu rezolutie HD si o diagonala de 5.5 inch. Huawei asigura protectie acestui ecran incorporat de Huawei Y7 prin sticla protectoare 2.5D. Display-ul in 16 milioane de culori are calitatea de multitouch, este un ecran capacitiv si beneficiaza de o densitate a pixelilor de 267 pixeli per inch.

Huawei Y7

Ecranul noului Huawei Y7 este inconjurat de o carcasa din metal, iar sub el functioneaza un procesor octa-core pe 64 de biti de la Qualcomm, model Snapdragon 435 MSM8940 tactat la frecventa de 1.4 Ghz. Sigur, nu este un procesor impresionant, dar cu siguranta Huawei a luat acest detaliu in calcul si cred ca modelul MSM8940 va asigura un nivel optim de performanta pentru ceea ce se asteapta de la acest mid-range. El are la bord opt nuclee Cortex A53 si functioneaza alaturi de placa video, Adreno 505.

2GB de memorie RAM a alocat producatorul chinez acestui device, in timp ce memoria interna este acoperita cu doar 16GB. Exista din fericire slot pentru carduri microSD, astfel ca viitorul posesor de Huawei Y7 va putea extinde capacitatea nativa de stocare a item-ului pana la 128 GB. Smartphone-ul de tip phablet al Huawei va rula cel mai nou sistem de operare Android (versiunea Nougat 7.0), dar care sistem va fi sustinut si de interfata grafica obisnuita a producatorului, EMUI (versiunea 5.1).

Huawei Y7 phablet oficial

4000 de mAh capacitate are bateria acestui dispozitiv, o capacitate care pare suficienta pentru ceea ce poate „face” Huawei Y7. Dotarile foto sunt tipice sectorului mid-range, camera principala a terminalului avnad o rezolutie de 12 megapixeli, iar camera secundara o rezolutie de 8 megapixeli. Pentru camera principala avem o diafragma F/2.2, in timp ce pentru camera frontala, o diafragma F/2.0. De remarcat totusi ca prima camera, cea principala, poate filma la rezolutie full HD cu 30 de cadre pe secunda.

Huawei Y7 este un phablet de tip 4G din care nu lipsesc senzorul de lumina, accelerometrul, senzorul de proximitate si compass. Huawei asigura totodata si o functie sofwtare utila, care te poate ajuta daca folosesti noul Huawei Y7 sa reduci intensitatea luminii albastre emise de display-ul acestui terminal si a-ti proteja astfel vederea.

Nu lipsesc optiunile de conectivitate importante, WiFi 802.11 b/g/n, WiFI Direct, Hotspot, portul microUSB 2.0 si A-GPS plus GLONASS. Functia Radio FM este si ea disponibila, in timp ce utilizatorul nu va fi privat nici de mufa pentru casti de 3.5 milimetri.

Huawei Y7 pret si concluzii

Huawei Y7 (3)Huawei Y7 cantareste 165 de grame, deci teoretic este un phablet usor. Tinand cont de materialele sale de constructie, de aspect si de forma, pare un device usor de manevrat, in ciuda dimensiunilor sale. Modelul are doar 8.4 milimetri grosime.

Nu exista momentan informatii concrete despre pretul de vanzare al device-ului, dar presa chineza se asteapta la o suma de 160-170 de euro pentru Huawei Y7.

Huawei Y7 este un phablet destul de interesant din anumite puncte de vedere. Display-ul este unul satisfacator, in timp ce dotarile foto mi se pare peste medie daca ne raportam la functiile si capacitatea lor. Hardware-ul nu este unul impresionant, dar cu siguranta nu va fi un motiv de dezamagire. In schimb, phabletul vine cu Android Nougat si mai ales cu o baterie destul de generoasa, ceea ce cred ca va bucura in primul rand fanii Huawei, dar si pe cei interesati de achizitionarea unui phablet generos la acest capitol.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1stargray
Aggregate Rating
3 based on 1 votes
Brand Name
Huawei
Product Name
Huawei Y7