Reviews

Huawei P9 review, pret, specificatii tehnice

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

Huawei P9 – Reinvent smartphone photography

Noul flagship al celor de la Huawei poarta denumirea P9 si este al patrulea din seria „P”, care a debutat in 2013 prin lansarea lui Ascend P6. Anuntat in aprilie si lansat in aceeasi luna, acest telefon a fost conceput pentru a atrage atentia producatorilor ca Samsung sau Apple, insa mentinandu-si pozitia solid in fata LG, Sony sau Motorola.

Pricipalul feature pe care compania asiatica pune accent este fotografia, dupa cum prezinta in clipul promotional. Camera de pe Huawei P9 este de tip Dual, cu un senzor de 12 megapixeli. De fapt sunt doua camere, una monocroma si una color, care combina imaginile luate pentru a crea una singura, de calitate superioara. Motivul pentru care acest aranjament este selectat, si unic, este dat de spatiu. Pentru a obtine o imagine de aceeasi rezolutie si calitate ca intr-o camera SLR, ar fi fost nevoie de un senzor destul de mare, care ocupa prea mult spatiu. Astfel, avem doua camere principale, care aduc un plus telefonului, fiind totodata produse de Leica, in parteneriat cu Huawei. Apertura f/2.2, lentilele de 27 mm Summarit si capacitatea de a filma 1080p la 60 de cadre pe secunda adauga inca un punct la capitolul performanta, iar camera frontala de 8 mp este potrivita pentru selfie-uri sau apeluri video.

Designul lui Huawei P9 poate fi catalogat ca si clasic, pentru un smartphone. Carcasa unibody este realizata din metal si sticla, conferind eleganta si soliditate la utilizare, spatele matuit inlaturand urmele lasate de degete la utilizare. Partea frontala aduce un pic cu Iphone 6, fiind acoperita total cu sticla, iar marginile de sus si de jos, care erau foarte mari la modelele precedente au fost subtiate foarte mult. Pe partea din spate gasim senzorul de amprente si camerele, iar pe laterale butoanele de volum si sloturile pentru micro sim si MicroSd. In partea de jos a telefonului este integrat jack-ul de 3.5 mm si portul USB-C.

? Cauta husa si accesorii pentru Huawei »

Display-ul lui P9 are o dimensiune de 5.2 inci, cu o rezolutie de 1080 x 1920, si o densitate de 423ppi. Acesta este de tip capacitiv, IPS NEO cu 16 milioane de culori, fiind protejat de o sticla Corning Gorilla Glass 4. Ecranul se comporta decent in lumina naturala, putand fi observat cu usurinta chiar si cu ochelari de soare.

Sistemul de operare Android v 6.0 Marshmallow ruleaza cu ajutorul chipsetului HiSilicon Kirin 955. Acesta este alimentat de un quad-core Cortex A-72 de 2.5 GHZ si un dual core Cortex A-53 de 1.8 GHZ. GPU-ul Mali T880 impreuna cu cei 3 GB de ram-pentru varianta de 32 GB – sau 4 GB de ram pentru varianta de 64 GB permit sa ruleze interfata EMUI 4.1, care este nativa Huawei. Memoria interna poate fi extinsa cu un card micro SD pana la 128 GB, prin folosirea unui slot SIM. Un punct minus este dat de lipsa adoptable storage, ceea ce inseamna ca pentru carduri de memorie mai slabe performantele sunt pe masura. Bateria de 3000 mAh este potrivita pentru o utilizare medie spre intensa, facand fata cu brio testelor. Totusi exista un dezavantaj, acesta fiind dat de lipsa functiei quick charge.

Concluzia este ca Huawei P9 este un smartphone reusit, dar care mai are de lucrat destul la capitolul integrare si dotari pentru a ajunge pe segmentul de telefoane cu care vrea sa concureze, adica Samsung sau Apple. Totusi el reuseste sa isi faca treaba destul de bine, putand multumi si utilizatori cu pretentii. Camera, bateria si pretul sunt punctele lui forte, iar lipsa anumitor tehnologii, pretul si optimizarea defectuoasa a unor aplicatii native sunt partile care il trag in jos.

Surse: techradar.com | androidpit.com | trustedreviews.com | androidcentral.com | gsmarena.com

Huawei P9 Android smartphone » Aparitie 2016. Features 3G, 5.2″ IPS-NEO LCD capacitive touchscreen, Dual 12 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Huawei P9 Android smartphone » Aparitie 2016. Features 3G, 5.2″ IPS-NEO LCD capacitive touchscreen, Dual 12 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Huawei P9
Author Rating
51star1star1star1star1star