Stiri

Huawei Nova 2 si Nova 2 Plus au fost lansate oficial

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Huawei Nova 2, alaturi de Huawei Nova 2 Plus, sunt noile creatii mid-range pe care compania chineza, Huawei, le propune pietei pe finalul acestei luni. In luna iunie, chinezii pregatesc si lansarea Huawei Honor 9, un terminal foarte asteptat de fanii puternicului concern asiatic.

Huawei Nova 2 si Nova 2 Plus: specificatii si impresii

Cele doua modele lansate de compania Huawei sunt exact genul de terminale pe care producatorul le ofera cu certitudinea ca utilizatorii cauta dotari foto de nivel inalt. Spre deosebire de versiunea Huawei Nova 2 Plus, modelul standard este unul mai mic in ceea ce priveste dimensiunile, dar se bazeaza pe aceeasi constructie si practic si pe acelasi design.

Huawei Nova 2 si Nova 2 Plus

Evident, prima diferenta vizibila intre cele doua terminale lansate de Huawei era si cea mai usor de anticipat. Ea se naste din dimensiunea pe care o au cele doua ecrane pe care le incorporeaza: Huawei Nova 2 beneficiaza de un display cu diagonala de 5 inch, in timp ce fratele sau mai mare, vine cu un display care are diagonala de 5.5 inch. Din fericire, rezolutia este una similara pe ambele dispozitive, Huawei asigurand o rezolutie Full HD (1920×1080 pixeli) pentru ambele handset-uri. Din acest punct de vedere, s-ar putea ca device-ul mai bun sa fie totusi cel cu ecran mai mare.

In schimb, Huawei a decis ca ambele terminale sa se desparta de procesoarele folosite in 2016. Noile dispozitive vin cu procesoare gandite si construite de puternicul concern din China. Huawei Nova 2 va avea la bord o platforma Kirin 659, care are un procesor cu 8 nuclee. Patru dintre acestea sunt tactate la frecventa de 2.36 Ghz, iar celelalte patru la frecventa de 1.7 Ghz.

Chiar daca ambele terminale vin cu o memorie RAM de 4GB, versiunea Plus, care are dimensiuni mai mare, beneficiaza de un spatiu de stocare a datelor ceva mai impunator. Versiunea standard va avea la bord doar 64 GB memorie nativa, in timp ce Huawei Nova 2 Plus vine cu 128 GB. In schimb, ambele handset-uri beneficiaza de slotul pentru carduri de tip microSD, ceea ce asigura utilizatorului posibilitatea de extindere a memoriei de tip ROM pana la 256GB indiferent de versiune.

Interfata proprietara EMUI 5.1, cea mai noua versiune, nu lipseste de pe niciunul dintre cele doua item-uri, care, de asemenea, ruleaza si cel mai nou sistem de operare al Google, Android 7.0 Nougat.

Huawei Nova 2 si Huawei Nova 2 Plus

Marea surpriza vine insa atunci cand discutam despre dotarile foto ale celor doua device-uri. Totodata, confirma ideea de la inceputul articolului: Huawei aduce in prim plan telefoane cu dotari foto impresionante gandite parca pentru utilizatorii pasionati de fotografie. Atat Huawei Nova 2, cat si Huawei Nova 2 Plus au camere principale duale si o camera frontala pentru amatorii de selfie-uri care beneficiaza de un senzor de imagine de 20 de megapixeli. Camerele principale folosesc doi senzori de 12, respectiv 8 megapixeli. Excelent!

In ceea ce priveste autonomia, evident, Huawei Nova 2 Plus are o baterie mai mare (3340 mAh), in timp ce modelul standard se poate „lauda” cu o baterie destul de generoasa de 2950 mAh.

Preturi Huawei Nova 2 si Huawei Nova 2 Plus

Noile modele mid-range ale Huawei nu vor fi deloc ieftine. E drept, nici nu le-am numi tocmai scumpe, raportandu-ne la ceea ce ofera acestea. Huawei Nova 2 va costa 325 de euro, in timp ce versiunea mai mare, Huawei Nova 2 Plus va costa cu 50 de euro mai mult.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1stargraygray
Aggregate Rating
2 based on 1 votes
Brand Name
Huawei
Product Name
Huawei Nova 2