Reviews, Stiri

Huawei Mate 9 review si specificatii tehnice

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Huawei Mate 9 a fost anuntat oficial in data de 3 noiembrie in cadrul unui eveniment spectaculos al companiei cu sediul central in Shenzen. Terminalul infatiseaza de fapt o phableta foarte performanta, cu un design cat se poate de atragator, dar si un pret considerabil. Despre costurile achizitiei vom vorbi insa ceva mai jos unde veti putea rasfoi si un scurt review al acestui terminal precum si cateva impresii despre Huawei Mate 9.

…. cauta Folie Protectie Ecran Huawei_Mate_9

Huawei Mate 9 review

Phableta Huawei Mate 9 ofera utilizatorului un display IPS generos de 5.9 inch cu rezolutie Full HD, un super procesor octa-core HiSilicon Kirin 960 la 2.4 Ghz, 4 GB memorie RAM si 64 GB spatiu de stocare flash plus slot de card microSD. Acestor caracteristici, Huawei le-a alaturat un chip grafic performant asa cum este Mali-G71MP8, dar si o baterie cu o capacitate impresionante de 4000 mAh, care beneficiaza in plus de tehnologia de incarcare rapida, Super Charge, o tehnologie prin care bateria Huawei Mate 9 se va incarca teoretic de la 0 la 58% din numai o jumatate de ora. Terminalul ruleaza pe Android 7.0 Nougat sustinut puternic de interfata EMUI 5. Extrem de mare si voluminos, cu un ecran spectaculos atat ca dimensiuni cat aparent si ca nivel al calitatii, Huawei Mate 9 are un design extrem de placut ochiului. Este conceput din metal, dar se poate manevra destul de usor, fiind in ciuda primei impresii un smartphone destul de usor. Chiar si pentru o mai lunga perioada de timp, Huawei Mate 9 poate fi tinut in mana si manevrat sau controlat cu usurinta, un detaliu care-i ridica indiscutabil nivelul. Cu siguranta vei gasi pe piata de telefoane mobile inteligente terminale care sa arate mai bine decat Huawei Mate 9, mai ales ca exista destui specialisti care sustin ca phableta celor de la Huawei seamna destul de mult cu Galaxy S7 Edge. Functionabilitatea sa si felul in care arata concomitent cu felul in care poate fi manevrat insa ma fac sa cred ca Huawei Mate 9 este un smartphone atragator.

Impresii si pret Huawei Mate 9

Smartphone-ul arata bine, se misca foarte bine si indica fara indoiala prezenta calitatii inca de la prima „intalnire”. Am fost dezmagit cand am aflat prima data ca Mate 9 va avea doar un ecran 1080p, in special pentru ca foarte multe telefoane mai ieftine de pe piata anului 2016 vin cu ecrane Quad-HD. Cu toate acestea, display-ul terminalului este excelent: culorile sunt foarte bune fara a fi supra-saturate, unghiurile de vizualizare sunt absolut fantastice, la fel si luminozitatea, cu toate ca nu l-as pune totusi pe aceeasi treapta cu Note 7 spre exemplu. Imbucurator este faptul ca terminalul permite datorita dimensiunilor sale prezenta unei baterii impresionante si a unor componente hardware high-quality. Dupa primele teste, as spune ca viata bateriei acestei phablete merge undeva spre doua zile. Design-ul sau elegant poate fi depasit probabil de varianta Huawei Porsche Design, care are si componente hardware ceva mai puternice, dar si un pret aproape dublu. Androidul se misca foarte bine in timp ce sistemul audio imi place: difuzoarele sunt clare si puternice si asigura un sunet poate chiar mai bun si mai clar decat al HTC 10. Si apropos de HTC 10 am gasit si o similitudine importanta la acest capitol: ca si in cazul smartphone-ului taiwanezilor de la HTC, comutarea spre stereo se face usor daca tii telefonul in format landscape, ceea ce este foarte avantajos daca ma intrebati pe mine pentru amatorii de clipuri de pe YouTube spre exemplu. Sistemul de camere beneficiaza de aportul Leica si ne ofera un senzor de 12 megapixeli si unul monocrom de 20 de megapixeli. Asta pe langa stabilizare optica, suport pentru captura video in format Ultra HD si o deschidere f.2.2. O mare bila alba pentru procesorul octa-core HiSilicon Kirin 960 tactat la 2.4 Ghz si pentru cei 4 GB memorie RAM asigurati de Huawei.

Una peste alta, phableta are asa cum spuneam un pret considerabil. Conform chinezilor de la Huawei, pretul recomandat pentru piata europeana este de 700, insa mai mult ca sigur in Romania, telefonul depaseste aceasta suma. O suma pe care o consider destul de mare, dar destul de potrivita pentru un terminal cu specificatii top. E drept, concurenta este destul de mare in Europa pentru Huawei, iar pentru aceeasi suma se pot achizitiona smartphones cu ecran mai mic, dar cu specificatii si brand mai importante.

UPDATE: Huawei Mate 9 pret in Romania

Puteti achizitiona acum Huawei Mate 9 si in Romania prin intermediul unor site-uri cunoscute. Cel mai bun pret l-am gasit pe Altex.ro acolo unde primiti un discount de 500 de lei pentru HUAWEI Mate 9 de 64 GB pe culoarea Champagne Gold. Produsul poate fi achizitionat pentru doar 2,799 de lei!

Si pe EvoMag gasim o oferta tentanta pentru ca aceeasi versiune ca si cea de mai sus paote fi achizitionata (pe auriu) contra sumei de 2,856 de lei, la ora redactarii acestui articol. Versiunea de 128 GB si 6 GB RAM este mult mai scumpa pe acest site, depasind 4000 de lei.

Emag.ro in schimb vinde aceeasi versiune cu 2,749 de lei, o oferta pe care o puteti lua in calcul si care pare cea mai buna din acest moment de pe piata.

Huawei Mate 9 review si specificatii tehnice

Huawei Mate 9 review si specificatii tehnice

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
4.5 based on 9 votes
Brand Name
Huawei
Product Name
Huawei Mate 9