Reviews, Stiri

Huawei Mate 9 Pro review, pret si specificatii tehnice

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Huawei Mate 9 Pro review→ Huawei smartphone 4GB/6GB RAM→ AMOLED 5.5 inch →Procesor Octa-Core 2.4 Ghz →Dual Camera → 4000 mAh battery →Wi-Fi, 4G

Pana sa cititi Huawei Mate 9 Pro review si alte detalii, aruncati o privire peste Huawei Mate 9, primul smartphone Huawei care a beneficiat de procesorul HiSilicon Kirin 960. In acest context, sa dam drumul discutiei despre smartphone-ul senzatie al celor de la Huawei, Huawei Mate 9 Pro, probabil cel mai bun telefon cu Android al momentului.

Huawei Mate 9 Pro specificatii tehnice

Inainte de a trece la Huawei Mate 9 Pro review, iata cele mai importante specificatii tehnice ale acestui model:

  • Lansare: ianuarie 2017
  • Display: AMOLED 5.5 inch (1440×2560 pixeli)
  • Protectie: Corning Gorilla Glass 3
  • Sistem de operare: Android OS v7.0 Nougat
  • Chipset: HiSilicon Kirin 960, 2.4 Ghz
  • CPU: Octa-core (4×2.4 GHz Cortex-A73 & 4×1.8 GHz Cortex-A53)
  • GPU: Mali G71 MP 8
  • Memorie interna: 64 GB/128 GB
  • Memorie RAM: 4 GB/ 6 GB
  • Camera foto: Dual 20 MP +12 MP, f/2.2, OIS, 2x zoom, Leica optics, phase detection & laser autofocus, dual-LED (dual tone) flash
  • Camera foto secundara: 8 MP, f/1.9, 1080p
  • WLAN: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, DLNA, WiFi Direct, hotspot
  • Acumulator: 4000 mAh Li-Pol

Huawei Mate 9 Pro review

Huawei Mate 9 Pro review nu poate incepe fara inevitabila raportare la varianta clasica, Huawei Mate 9. Fara sa intram in detalii inca de la inceput, trebuie sa stabilim ceva concret: Huawei Mate 9 este un smartphone fantastic. Ei bine imaginati-va ca modelul Huawei Mate 9 Pro este chiar, putin mai bun. Cand Huawei si-a prezentat in 2016 phableta Mate 9, compania chineza a prezentat presei si varianta foarte scumpa asimilata de brandul Porsche, Huawei Porsche Design Mate 9. Acest smartphone exclusivist poate costa chiar si 1600-2000 de dolari si in ciuda pasiunii pentru terminalele companiei chineze, parca suma te pune putin pe ganduri. Huawei Porsche Design Mate 9 este insa intr-adevar un telefon impresionant, la fel cum varianta standard, Huawei Mate 9 mi se pare o solutie realmente senzationala. Astazi insa, alocam timp si spatiu, variantei de mijloc daca o putem numi familiar asa. Huawei Mate 9 Pro upgradeaza fara indoiala versiunea standard lansata in noiembrie de Huawei si propune specificatii de top pe o piata smartphone care parca se afla inca in cautarea altor lideri decat Apple si Samsung.

Cea mai notabila diferenta intre cele doua versiuni de telefoane vine probabil de la display. Si aici nu vorbim in principal despre rezolutii (care la noua versiune este un QHD spectaculos, curbat si extrem de bine incadrat) ci despre diferenta evidenta intre AMOLED si LCD. Versiunea standard a acestui smartphone mizeaza pe un display LCD, in timp ce versiunea PRO are de partea sa AMOLED-ul. Cu toate ca opiniile de multe ori nu converg pe aceasta tema, specialistii considera panel-urile AMOLED net superioare celor de tip LCD. Iar Huawei Mate 9 Pro asigura si demonstreaza exact aceasta diferenta!

Diferentele nu se opresc aici. Versiunea PRO a modelului are senzorul de amprente in fata (o situatie care face terminalul sa semene la acest capitol cu Samsung Galaxy S7 Edge), in timp ce versiunea standard…pastreaza traditia Huawei. Lasand totusi la o parte inevitabilele comparatii, haideti sa vedem pe ce putem sa ne bazam in cazul variantei PRO. Chipsetul Hisilicon Kirin 960, un octa core (4×2.4 GHz Cortex-A73 & 4×1.8 GHz Cortex-A53) de mare calitate este prezent si in aceasta versiune si isi face treaba la fel de bine. Prezenta unui asemenea procesor ridica indiscutabil nivelul performantei stapanite de smartphone-ul in speta. Terminalul este foarte rapid, ceea ce-mi certifica ideea ca modelul Kirin 960 este probabil cel mai rapid chip Android de pe piata, ba chiar superior as spune eu unor „nume grele” precum Qualcomm Snapdragon 821 sau Samsung Exynos 8890.

Huawei Mate 9 Pro review

Huawei Mate 9 Pro review

Modelul Huawei Mate 9 Pro asigura o tehnologie impresionanta si la nivel de camere foto. Tehnologia Leica a fost evident pastrata insa in termeni de calitate, desi sensibil egale valoric, nu doar in opinia mea ci si a specialistilor chinezi, sistemul prezinta imbunatatiri si la cest capitol. Huawei Mate 9 Pro se bazeaza pe ultima versiune de Android (v 7.0 Nougat) si pe interfata EMUI, vizibil curatata si imbunatatita pentru aceasta versiune. La capitolul memorie interna, avem doua variante disponibile pe piata: prima, destinata versiunii cu memorie RAM 4 GB si care asigura o capacitate de 64 GB si a doua, destinata versiunii cu memorie RAM de 6 GB, care asigura o capacitate de stocare interna de 128 GB.

Huawei a reusit sa asigure o baterie pe masura puterii si capacitatii noii sale creatii, implementand un acumulator de 4000 mAh Li-Polymer de foarte buna calitate. Este o baterie superioara Samsung Galaxy S7 Edge cu o durata de viata la care personal nu ma gandeam. L-am laudat destul, nu-i asa? Sunt si lucruri care nu corespund criteriilor personale ale fiecarora dintre noi, dar pentru ca nu pot ghici gusturile tuturor cititorilor nostri, am sa va marturisesc ceea ce nu-mi place mie la versiunea Mate 9 Pro. In afara de pret, desigur…Ei bine, lipsa unei certificari water-proof poate trage putin in jos calitatea indiscutabila a acestui smartphone, dar nu neaparat la nivel individual ci in batalia pentru suprematie cu iPhone 7 Plus si celelalte smartphones de top. N-am glumit deloc in privinta pretului, pentru ca Mate 9 Pro este destul de scump in comparatie cu Meizu Pro 6 Plus sau Xiaomi Mi Note 2, dar e drept, pare un terminal superior. Pentru ca daca tragem linie la final, putem considera acest model unul ce poate fi plasat pe aceeasti treapta cu Huawei Porsche Design Mate 9, dar cu un pret aparent normal.

Huawei Mate 9 Pro review

Huawei Mate 9 Pro review

Huawei Mate 9 Pro pret

Acum ca am incheiat pe scurt capitolul Huawei Mate 9 Pro review, se cuvine sa aruncam o privire peste preturile smartphone-ului, despre care discutam putin mai sus. Scump sau normal in comparatie cu Porsche Mate 9, decideti voi. Super telefonul celor de la Huawei poate fi achizitonat pentru sume cuprinse intre 4400 si 4900 lei in Romania. Una dintre sursele din care puteti achizitiona acest smartphone este EvoMag. Daca esti interesat de o husa Huawei Mate 9 Pro verifica oferta noastra pentru a afla cele mai noi oferte pe care ti le propunem.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
Hauwei
Product Name
Huawei Mate 9 Pro
Price
RON 4500