Reviews

Huawei Honor 7 Lite review, pret si specificatii tehnice

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 7 ani

Seamana cu Huawei P9 Lite(detalii tehnice), dar Huawei Honor 7 Lite nu se ridica la nivelul flagshipului companiei. Cam despre asta este vorba pe scurt in ceea ce priveste smartphone-ul pe care Huawei il promoveaza foarte puternic in mediul online. Experienta similara pe care terminalul o asigura utilizatorului si pretul ceva mai avantajos pot fi insa suficiente pentru a achizitiona smartphone-ul Huawei Honor 7 Lite? Aflam in cele ce urmeaza, pana atunci va recomandam o protectie a ecranului cu o Folie Protectie Ecran FlexiGlass.

Huawei Honor 7 Lite review

Spuneam ca Huawei Honor 7 Lite seamana destul de mult la nivel de aspect cu Huawei P9 Lite. Insa la nivel de specificatii, terminalul pare inferior. Procesorul folosit de Huawei pentru Huawei Honor 7 Lite este un HiSilicon Kirin 650, un octa-core bazat pe 4 nuclee Cortex A-53 de 2 Ghz si alte 4 nuclee Cortex-A53 la 1.7 Ghz. Acceleratorul grafic este un Mali – T830, in timp ce memoria RAM atinge 2GB, mai putin decat la P9 Lite care beneficiaza de 3Gb RAM. Spre deosebire de P9 Lite, Huawei Honor 7 Lite cantareste mai mult (156 de grame fata de 147 de grame cat are Huawei P9 Lite) si este mai gros (8.3 milimetri grosime, fata de 7.5 milimetri grosime). Fata de flagshipul companiei, Huawei Honor 7 Lite prezinta linii rectangulare mai putin pronuntate si este usor rotunjit. De mentionat ca spre deosbire de acelasi P9 Lite, Huawei Honor 7 Lite nu are pe toate versiunile cititor de amprenta, un caz intalnit spre exemplu la versiunea europeana care ne intereseaza pe cei mai multi dintre noi. Nici la capitolul conectivitate, Huawei Honor 7 Lite nu se ridica la nivelul P9 Lite, avand viteze 4G de maxim 150 Mbps, la jumatate fata de mai celebrul sau companion. Remarcam in schimb un sistem dual de camere foto de calitate, Huawei Honor 7 Lite fiind sustinut la acest capitol de o camera foto principala de 13 Megapixeli cu deschidere f/2.0, control manual si posibilitate de redare video in format 1080@30 fps si de o camera frontala de 8 megapxieli cu deschidere f/2.0 si aceeasi calitate la inregistrare video. Bateria telefonului atinge 3000 mAh si este din Lithium-Ion.

Impresii pozitive si negative despre Huawei Honor 7 Lite plus pret de vanzare

Asa cum spuneam, o prima bila neagra in dreptul Huawei Honor 7 Lite este faptul ca versiunea europeana a telefonului nu beneficiaza de senzor de amprenta. Nu putem trece de asemenea cu vederea faptul ca terminalul nu beneficiaza de incarcare rapida a bateriei, o functie parca din ce in ce mai importanta in 2016. Desigur, bateria de 3000 mAh este una buna asigurand o autonomie de calitate, insa lipsa acestei functii in opinia mea trage putin in jos calitatea ei. Am remarcat de asemenea cu surprindere ca Huawei Honor 7 Lite beneficiaza de doar 16 GB memorie flash, dintre care jumatate sunt practic ocupati de OS. Item-ul nu beneficiaza nici de protectie a ecranului, situatie in care recomandam fara doar si poate achizitionarea unei folii de protectie sau a unei huse. Carcasa metalica nu este complet metalica, existand anumite zone din plastic. E drept, telefonul se „simte” bine la primele contacte pe care le vei avea ca utilizator cu el. Designul sau este unul dintre punctele forte ale Huawei si chiar daca telefonul este putin rigid, manevrarea sa este una extrem de usoara. Nu lipseste logo-ul Honor, un detaliu care mie imi place, iar ecranul IPS de 5.2 inch cu rezolutie 1920×1080, pare sa faca o treaba foarte buna. 424 ppi si un raport display/corp de 68.7% suna bine. Este luminos (nu impresionant) si cu un unghi de vizualizare excelent.

Imi place cum se descurca la nivel de procesor terminalul Huawei Honor 7 Lite si cred ca face o buna pereche cu EMUI 4.1 care isi bazeaza eficienta si calitatea pe Android 6.0 Marshmallow. Aplicatiile si jocurile din Google Play nu ridica probleme acestui procesor, iar la acest capitol Huawei a facut o treaba foarte buna. Sigur, erau de preferat cei 3 GB RAM prezenti la P9 Lite, dar pretul de vanzare ar fi crescut mai mult ca sigur. Apropos de pret, aici Huawei Honor 7 Lite are un mic avantaj fata de P9 Lite, intrucat te va costa cu 50 de euro mai putin. Nu are acelasi nivel de performanta, dar se apropie si asigura in plus un design extrem de placut ochiului.

Huawei Honor 7 Lite review, pret si specificatii tehnice

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
4.5 based on 11 votes
Brand Name
Huawei
Product Name
Huawei Honor 7 Lite