Stiri

Huawei a devansat Apple si a preluat pozitia secunda in clasamentul producatorilor

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Un raport al celor de la Counterpoint oferit publicitatii in aceasta perioada aduce o adevarata „bomba” pe piata smartphone. Huawei, cel mai mare producator chinez de telefoane mobile a devenit al doilea mare producator la nivel global dupa Samsung Electronics.

Huawei ocupa locul 2 in clasamentul producatorilor pe 2017

Huawei a depasit Apple cel putin in ultimele doua luni cuantificate: iunie si iulie. La nivel global insa, acest detaliu inseamna enorm pentru producatorul chinez care ne avertiza inca de la finalul anului trecut ca este in sfarsit capabil sa ameninte suprematia celor doi giganti din clasamentul general.

Huawei

Este insa perfect adevarat ca acest impresionant loc doi pe care Huawei il ocupa de doua luni consecutiv se prea poate sa fie doar o senzatie de moment, mai ales ca in cateva zile, Apple va lansa iPhone 8, noul sau varf de gama. Aproape sigur, gigantul din Cupertino va prelua din nou pozitia secunda in clasament, ba chiar oficialii Apple spera la fotoliul de lider in urmatoarea perioada anticipand vanzari masive ale noului flagship.

Raportul celor de la Counterpoint nu face decat sa demonstreze dominatia autoritara a celor trei producatori Samsung, Apple si Huawei la nivel global. Samsung ramane liderul clasamentului reusind sa atinge cote impresionante in luna iunie. Huawei a urcat pe doi in clasament incepand din luna iunie, in timp ce Apple se afla in declin ca urmare a perioadei „de pauza” ce ne desparte pana la lansarea oficiala a iPhone 8.

Oppo R11 in top 3 ca si cota de piata!

Si totusi, chiar daca la nivel general are de suferit, Apple ramane in continuare in topul celor mai bine vandute doua dispozitive ale momentului. iPhone 7 si iPhone 7 Plus sunt primele in clasamentul Market Pulse pe luna iulie 2017 in ceea ce priveste cota de piata. Apple iPhone 7 are o cota de piata de 4%, in timp ce Apple iPhone 7 Plus are o cota de 2.9%.

Huawei livrari

Dar, si in analiza Market Share a Market Pulse avem o adevarata bomba. Oppo R11 ocupa un incredibil loc 3 in acest clasament cu o cota de piata de 2.1%, mai buna decat cea a Samsung Galaxy S8 (1.8%) sau Samsung Galaxy S8 Plus (1.7%). Va reamintim ca Oppo R11 este liderul Android la vanzari in Taiwan in acest moment. Totodata, producatorul chinez Oppo este prezent in clasamentul general si cu terminalul Oppo A57 care are o cota de piata de 2.0%, in timp ce Xiaomi ocupa locul 6 prin Redmi Note 4X (1.7%).

Summary
Huawei a devansat Apple si a preluat pozitia secunda in clasamentul producatorilor
Article Name
Huawei a devansat Apple si a preluat pozitia secunda in clasamentul producatorilor
Description
Chinezii de la Huawei au devansat Apple in clasamentul vanzarilor pe luna iunie si iulie, ocupand locul 2 in clasamentul producatorilor