Stiri

Huawei anunta ca a depasit Apple la nivel global pe finalul anului trecut

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Huawei, unul dintre cei mai mari producatori din lume in acest moment a anuntat ca a depasit compania nord-americana, Apple Inc, in ceea ce priveste volumul vanzarilor globale pe finalul anului trecut. Daca aceasta teorie se verifica, puternicul producator de origine chineza devine cea de-a doua mare companie de telefonie mobila la nivel global, sustine presa asiatica.

„Huawei a depasit Apple in ceea ce priveste volumul vanzarilor, la finalul lunii decembrie” – Allen Wang, Director Produse Huawei India

Huawei: 13.2% cota de piata pe final de 2016

Allen Wang, Director Huawei India

Allen Wang, Director Huawei India

Conform aceluiasi Allen Wang, una dintre cele mai importante voci din interiorul companiei, marele producator chinez ar fi atins in ultima luna a anului trecut o cota de piata de 13.2%, ceea ce confirma cresterea progresiva a companiei asiatice. Apple Inc s-ar fi pozitionat undeva spre 12% in aceeasi perioada a anului, de unde si concluzia lui Wang.

Alte informatii sustin ca subdivizia Honor, un brand propriu al celor de la Huawei, ar fi devenit cel mai important nume in ceea ce priveste vanzarile online la nivel mondial. E drept insa ca, pentru toate aceste informatii oferite presei de Allen Wang nu exista momentan cifre publice care sa le sustina. Cert este ca in 2016, compania cu sediul in provincia Guangdong s-a descurcat foarte bine, devenind cel mai important producator de telefoane cu Android in urma profitului remarcabil obtinut in trimestrul trei. Strategy Analytics au explicat performanta chinezilor in 2016 si au redat-o apoi detaliat confirmand ca puternicul producator asiatic a obtinut un profit de 2.4% din totalul sumei. Numai Huawei P9 a vandut peste 9 milioane de unitati in 2016, iar alte device-uri precum Huawei Mate 9 (verifica oferta de huse Mate 9), Huawei Nova (verifica oferta de huse Nova de la Huawei) sau Huawei Nova Plus au impresionat de asemenea ca cifra de unitati comercializate.

Strategia Huawei pentru 2017

Chiar daca ne aflam deja la mijlocul anului, Huawei nu renunta la ideile sale, speculate pana nu de mult si in presa de la Beijing. Una dintre ele este foarte aproape sa devina realitate si va fi cel mai probabil oficializata odata cu lansarea terminalului Honor 9. Este vorba de propriul serviciu pentru plati al companiei Huawei, serviciu electronic prin care utilizatorul va putea sa efectueze plati cu telefonul mobil. Scopul producatorului chinez este acela de la face concurenta marilor companii Samsung, Apple si Google, dar si rivalilor de la LG Group, care deja detin un astfel de serviciu.

>> Verifica oferta noastra actualizata de Huse Huawei si profita de reducerile de ultima ora

Viitorul va suna insa diferit pentru gigantul din Shenzhen, anunta Prakhar Lalpelkhua, un analist indian specializat in piata IT din China si India. Lalpelkhua sustine ca sub-brandul Honor, va suferi o schimbare importanta de viziune. Honor a fost creat de marele producator chinez cu scopul de a fabrica telefoane mobile si tablete calitative, dar cu preturi cat mai mici. Eticheta de producator care se axeaza pe raport calitate-pret s-a lipit rapid de cei de la Honor, care sustine insa Lalpelkhua vor suferi o schimbare de directie dictata evident de compania mama. Compania cu sediul central in Shenzhen vrea sa transforme Honor intr-un brand din ce in ce mai scump, iar dovezile nu intarzie sa apara.

Huawei Pay

Mult asteptatul Honor 9, un mid-range pe care sub-brandul Huawei il va lansa in aceasta luna va avea din cate se pare un pret destul de mare. Conform lui Prakhar Lalpelkhua, Huawei Honor 9 ar putea costa peste 400 de euro in versiunea de 128 GB, dar macar la fel de interesanta este propunerea pe care smartphone-ul o va face la nivel de performanta. Modelul va rula Android 7.0 din fabrica, va beneficia de camera foto duala cu senzori de 20 si 12 megapixeli, de o memorie RAM de 6GB si mai ales de un procesor de tip Kirin 960, productie proprie a companiei chineze. O oferta foarte avantajoasa, dar destul de putin asteptata, care ne duce mai mult cu gandul spre un varf de gama, decat spre un smartphone de buget gandit si conceput de producatorul chinez. E drept, Huawei Honor 8 a fost in 2016 unul dintre cele mai bune 5 telefoane mid-range din lume conform celor de la Android Police.

In acest context, schimbarea de strategie pe care o anunta analistul indian pare destul de probabila si poate avea legatura cu cota de piata impresionanta atinsa in finalul anului trecut de cel mai mare producator chinez de telefoane mobile.

Summary
Article Name
Huawei anunta ca a depasit Apple la nivel global pe finalul anului trecut
Description
Huawei anunta prin vocea Directorului pe zona India, Allen Wang, ca a depasit Apple la nivel global in decembrie 2016