Reviews

HP Elite X3 review, pret si primele impresii

Home  »  Reviews

catmobile

acum 8 ani

HP Elite X3 – The one device that’s every device.

Hp smartphone »» HP Elite x3 »» Windows Mobile smartphone » Display 5.96″ Capacitive touchscreen, 16 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Pe segmentul de piata al sistemelor de operare mobile, Windows nu este printre marii jucatori, dar are partea lui care este stabila. Totusi se observa o scadere in numarul de utilizatori ce opteaza pentru Windows Mobile (citeste si Hp si Microsoft lucreaza la un nou telefon cu windows 10), iar de aceea compania Microsoft a incheiat un parteneriat cu HP, pentru a construi un nou device. Este vorba despre HP Elite X3, care la ora actuala este cel mai evoluat smartphone cu versiunea mobila de Windows 10, el situandu-se in categoria premium.

HP Elite x3 »» Windows Mobile smartphone » Display 5.96″ capacitive touchscreen, 16 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

La specificatii hardware, Elite X3 este printre primii in ceea ce priveste performanta. Chipsetul Snapdragon 820 beneficiaza de doua procesoare Kyro, un dual core de 2.15 GHZ si un dual core de 1.6 GHZ, si un GPU Adreno 530 ce permite randarea imaginilor FHD. Memoria RAM este de 4 GB, iar spatiul de stocare flash de 64 de GB poate fi extins la 256 GB cu un card microSD ce are un slot dedicat. De notat ca difuzoarele acestui terminal sunt realizate de Bang & Olufsen, cunoscuti pentru liniile audio din domeniul auto. De asemenea, Elite X3 are si scanner pentru iris, adaugand un plus decisiv la securitate. Totusi, problematica ar fi rularea Android Pay pe Windows, insa sunt sigur ca dezvoltatorii Microsoft vor face un sistem propriu. Simplu ar fi integrarea Android Pay in sistemul de operare, dar aici intervine rivalitatea dintre companii.

Designul lui X3 il aduce in categoria premium, finisajele metalice realizate perfect si sticla cu care ecranul este acoperit facand o combinatie placuta si eleganta. Bineinteles, avem implementat standardul IP 67 ce confera rezistenta la praf si asigura scufundarea in apa la adancimea de 1 metru timp de 30 de minute. Totodata, avem integrat standardul MIL-STD 810G, care il face pe X3 rezistent la socuri termice, saruri, umiditate si socuri mecanice. Ecranul are dimensiunea de 5.96 inci, fiind de tip capacitiv cu 16 milioane de culori. Dimensiunea sa il face destul de greu de utilizat cu o singura mana si inca nu se stie nimic daca terminalul are integrata functia one-hand operation. El este protejat de sticla Corning Gorilla Glass 4, iar rezolutia la care functioneaza este 1440×2560 pixeli.

Hp smartphone »» HP Elite x3 »» Windows Mobile smartphone » Display 5.96″ Capacitive touchscreen, 16 MP camera, Wi-Fi, GPS, Bluetooth.

Camerele cu care acest device iese la rampa sunt de 16 respectiv 8 megapixeli. Camera principala este dotata cu autofocus, blit LED, avand ca optiuni touch focus, HDR, panorama si poate filma 1080p la 30 de cadre pe secunda. Despre dotarile camerei de selfie putem presupune ca includ face detection, HDR si probabil filmeaza cel putin 720p. Bateria acumulatoare este detasabila, si are capacitatea de 4150 mAh. Probabil suportul OTG va fi inclus, telefonul avand un conector microUSB C reversibil, iar quick charging sau wireless charging nu ar trebui sa lipseasca.

Targetul acestui phablet este clasa business , ca dovada anuntul HP de a-l oferi prioritar pe Elite X3 companiilor, si apoi operatorilor de telefonie mobila, probabil in cazul in care prima categorie nu indeplineste numarul de vanzari planificat. Telefonul suporta Continuum, si are dedicat un docking station care ii permite sa ruleze ca PC. Docking station-ul are conectivitate USB, Eth, Bluetooth si Wireless, deci este doar o problema de imaginatie in ce dorim sa transformam telefonul. Acestuia ii pot fi atasate tastatura, mouse, display sau proiector, imprimanta si alte diverse accesorii care ajuta in munca de birou. Ar fi interesant ca dock-ul sa suporte conectarea cu Xbox.

HP Elite X3 a fost anuntat in februarie anul acesta, asteptandu-se lansarea lui undeva prin luna iulie. Exista destule speculatii, care par plauzibile si care spun ca Elite X3 va fi lansat oficial in cadrul Windows 10 Mobile Anniversary Update, eveniment organizat de Microsoft. Nu ramane decat sa vedem cu adevarat de ce este capabil acest telefon si sa speram ca se va ridica la inaltimea asteptarilor.

Surse: mspoweruser.com | arstehnica.com | windowscentral.com | techradar.com | cnet.com | gsmarena.com

HP Elite x3 - Full phone specifications:

HP Elite x3 – Full phone specifications:

Summary
Review Date
Reviewed Item
HP Elite X3
Author Rating
51star1star1star1star1star