Stiri

Google recidiveaza in 2017: lanseaza doua noi smartphone din gama Pixel

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

2017 va fi un nou an interesant pe piata smartphone pentru Google. Dupa ce anul trecut a inaugurat seria Pixel si a produs un puternic impact prin vanzarile Google Pixel si Google Pixel XL (doua terminale impresionante care se diferentiaza prin dimensiunea si rezolutia ecranului, dar si prin componentele lor) anul acesta compania pregateste lansarea a inca doua terminale din aceasta serie.

Google pregateste un nou smartphone de top

Presa britanica, citand surse din apropierea companiei americane, anunta ca in noul an, vom avea parte pe piata de telefonie mobila de inca doua terminale din seria Pixel marca Google. Primul dintre aceste terminale va fi aproape sigur un smartphone de buget cu caracteristici medii, insa al doilea dintre item-uri va fi mai mult ca sigur un smartphone de top, probabil chiar varful de gama al companiei in 2017, Google Pixel 2.

Practic, noul varf de gama va imbunatati versiunea actuala a Google Pixel (despre care puteti citi aici mai multe amanunte) in ceea ce priveste camera foto si acumulatorul, dar si mici imbunatatiri ale capacitatii de stocare si memorie. In schimb, la partea de hardware informatiile sunt distincte. Anumite surse sustin ca nu vom vedea schimbari sau modificari de registru spectaculoase, in timp ce alte surse, mai credibile din punctul nostru de vedere, anunta ca noul smartphone de top de la Google va avea parte si de un procesor nou. Si nu doar ca va fi un procesor nou, dar este din ce in ce mai posibil ca puternicul concern american, sa incere acum varianta unui parteneriat cu Intel. Insa totul pare cel putin pana in acest moment la nivel de zvon. Si totusi, desi evitam sa ne antepronuntam, mergand pe firul speculatiilor, haideti sa vedem ce stim pana acum (sau ce credem ca stim) despre Google Pixel 2.

Google Pixel 2 posibile specificatii

Chipset: Snapdragon 835
Memorie RAM: 4GB sau 6GB
Display: 5 si 5.7 ” ambele cu rezolutie 2560 x 1440
Tehnologie incarcare acumulator: Quick Charge 4.0
Sistem de operare: Android 8
Rezistent la apa: Da

Aproape sigur, Google Pixel 2 va fi flagshipul companiei, dar deocamdata se cunosc doar speculatiile care privesc posibilele caracteristici asupra acestui produs. Cele mai multe dintre zvonuri sustin ca Google va miza pe un procesor de tip Snapdragon 835 (acelasi procesor pe care il va utiliza si Samsung Galaxy S8, varful de gama al Samsung Electronics pe 2017) si se va baza fie pe 4GB RAM fie pe o memorie de 6 GB RAM. Daca va primi Snapdragon 835, mai mult ca sigur Google Pixel 2 va imbratisa tehnologia Quick Charge 4.0 pentru acumulatorul sau. De asemenea, smartphone-ul va rula pe noua versiune de Android 8, ceea ce cu siguranta ridica asteptarile utilizatorilor.

S-a discutat foarte mult in ultima vreme ca Google Pixel 2 va beneficia de un ecran capabil sa ofere rezolutie Ultra HD, mai ales ca Google incearca sa-si promoveze din ce in ce mai agresiv platforma Daydream VR. Prezenta unui astfel de display ar putea insa afecta performantele asteptate de Google pentru flagshipul sau, iar aici ne referim in mod special la supra incalzire, autonomia acumulatorului si alte performante slabe pe care le pot naste prezenta si mai multor pixeli pe ecran. In acest context, este mai mult decat posibil ca Google sa renunte la aceasta idee si sa opteze pentru acelasi display Quad HD in cazul modelului mai mare, respectiv un display Full HD pentru versiunea mai mica. Cu siguranta, placut ar fi sa vedem pe ambele smartphones propuse de Google in aceasta gama din 2017 ecrane Quad HD, dar ne indoim ca se va intampla asta.

Si daca tot discutam despre ceea ce ne-am dori noi in privinta Google Pixel 2, am spune ca un rating ridicat al smartphone-ului in ceea ce priveste rezistenta sa la apa si praf ar fi extraordinar. Un indice IP 67 sau chiar IP68 ar insemna ca puteti scapa (desigur, nu va dorim asta) telefonul in apa la aproximativ un metru adancime fara ca terminalul sa fie avariat in vreun fel. Este o caracteristica de care item-urile din seria Pixel au nevoie pentru a putea concura si la acest capitol cu super-puterile iPhone 7 si noul Samsung Galaxy S8  ce va fii lansat anul acesta. Tot la acest capitol al „dorintelor” eu personal as dori sa vad un Google Pixel 2 cu un sistem audio mult mai bun. Inteleg ideea de economisire a spatiului, dar as opta pentru difuzoare mai mari si mai capabile sa atinga performanta dorita de multi dintre noi.

Inca nu se cunoaste o data exacta a lansarii terminalului Google Pixel 2, insa de regula Google obisnuieste sa-si lanseze flagshipul in toamna, la putin timp dupa ce Apple isi va prezenta varful de gama. Cel mai probabil, vom avea parte de Google Pixel 2 undeva intre octombrie si noiembrie 2017.

Google Pixel

Google Pixel 2B

Celalalt smartphone pe care compania il va aduce pe piata in acest an din seria Pixel nu are inca o denumire clara, iar conform presei din Statele Unite, el este inca generic denumit in interiorul companiei Google Pixel 2B. Acest smartphone va fi unul de buget si nu va impresiona neaparat ca structura si componente, desi este de asteptat sa beneficieze de un design compact, rezistent si elegant.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes