Reviews

Google Pixel XL review, opinii, poze si caracteristici

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 7 ani

Google Pixel XL este unul dintre cele mai puternice si interesante smartphone-uri sub brand propriu din acest an. Cu specificatii de top, un design spectaculos si o experienta curata a Android-ului, terminalul pare sa fie o optiune foarte serioasa pentru utilizatorii interesati de smartphone-uri impunatoare. La fel de impunator este insa si pretul acestui terminal nu foarte cunoscut in acest moment, un detaliu care poate alunga eventualii cumparatori. Primele impresii despre Google Pixel XL le aflam mai jos.

…. alege Huse Pixel XL

Google Pixel XL review, opinii, poze si caracteristici

Inscriptionat Made by Google, cu asistent virtual Google incorporat si aparat foto plus un design impunator, Google Pixel XL se vrea o puternica alternativa pe piata pentru smartphone-urile senzatie produse de Apple si Samsung. Cat de departe de realitate sunt cei de la Google? Nu foarte departe, doar ca puterea brandului Google in acest domeniu nu se ridica la nivelul celor doua mari corporatii care conduc lumea telefoanelor inteligente fara prea mari eforturi.

Google Pixel XL specificatii tehnice

 La capitolul specificatii tehnice, Google Pixel Xl sta cu adevarat foarte bine. Cel putin pe hartie. Google Pixel XL propune un ecran AMOLED de 5.5 inch cu rezolutie QHD, 4 GB RAM memorie si 32 GB memorie interna, o camera foto principala de 12 megapixeli care poate inregistra Ultra HD, conectivitate de tip 3G si 4 G, noul Android 7.1 Nougat in prim plan si un acumulator de 3450 mAh care se anunta a fi unul excelent. Chiar daca designul pare oarecum banal, in realitate Google Pixel XL mie personal mi se pare ca arata bine spre foarte bine. Partea din fata a telefonului (realizata din sticla) nu are butoane fizice (tastele Android au fost integrate in display), iar partea din spate este realizata din aluminiu si sticla, o combinatie care desi nu te cucereste instant, te va cuceri pe viitor atunci cand vei realiza cat de usor este de tinut si manevrat in mana telefonul. Cititorul de amprente este plasat in centru si are o denumire proprie in cazul Google Pixel XL: Pixel Imprint. Ecranul de 5.5 inch AMOLED (la Google Pixel este de 5 inch) inregistreaza un puternic upgrade fata de varianta clasica a Google Pixel (ecranul este QHD) fiind protejat in acelasi timp de Gorilla Glass 4.

Google Pixel XL specificatii tehnice

Partea de hardware este condusa puternic de chispetul Qualcomm Snapdragon 821, cel mai puternic de pe piata in acest moment. 2.15 Ghz pe primul procesor dual – core si 1.6 Ghz pe al doilea procesor dual -core par sa fie suficient pentru ca Google Pixel XL sa indeplineasca absolut orice sarcina pe care i-o da utilizatorul. In plus, Google Pixel XL vine cu 4 GB Ram.

Opinii si pret pentru Google Pixel XL

Multa lume considera ca Google Pixel XL are un design usor intestetic. Eu personal il consider atragator, dar mai ales folositor. Telefonul este usor de controlat, detaliu care ma bucura, dincolo de faptul ca este bine protejat si extrem de bine aranjat. In trecut, telefoanele Nexus aveau probleme la capitolul camera foto, dar camera Google Pixel XL cu senzor Sony de 12.3 megapixeli pare sa iasa din aceasta categorie. Beneficiaza de HDR+ si nu prezinta lag la realizarea pozelor. Calitatea? Nu poate fi pusa la indoiala.

Camera foto Google Pixel Xl

Un plus puternic as zice eu il reprezinta si bateria de 3450 mAh, superioara, asa cum era normal, bateriei folosite de Google la varianta clasica Google Pixel (doar 2770 mAh). Acumulatorul nu poate fi inlocuit, dar asigura o autonomie de minim o zi, chiar si daca esti un utilizator hardcore. La capitolul software, putem saluta fara indoiala aparitia Android 7.1 Nougat, care impresioneaza nu doar prin faptul ca se misca excelent ci si prin lipsa aplicatiilor preinstalate de producator. Aplicatiile standar de la Google incluse si in varianta Google Pixel XL le consider foarte utile. Remarcabila si deloc neglijabila prezenta platformei Daydream VR(… oferta Ochelari VR), pentru care poti achizitiona inclusiv ochelari de realitate virtuala.

La capitolul pret, Google Pixel XL nu sta foarte bine. Cel putin in optiunea mea. Sigur, tinand cont de caracteristicile sale si de eforturile Google de a asigura o alternativa celor doua mari companii de pe piata, pretul se justifica. Versiunea de 32 GB a Google Pixel XL costa insa 759 de euro, adica undeva la peste 3000 de lei in Romania. Nu doar romanii ci si foarte multi dintre europeni si chiar americani nu sunt insa familiarizati cu acest brand, care foarte probabil are potentialul de a deveni unul important pe aceasta piata. Dar pana atunci, sa achizitionezi Google Pixel XL la pretul la care poti cumpara practic iPhone 7 (vezi recenzie) mi se pare destul de greu. LG 5 (review aici) spre exemplu te costa aproape cu 1000 de lei mai putin si poate fi o varianta mai oportuna. Totul tine insa pana la urma de gusturi, de disponibilitate si de incredere. Google Pixel XL nu este deloc un smartphone de neglijat, dar inregistreaza cu siguranta probleme atunci cand vine vorba de pretul de achizitie.

Opinii si pret pentru Google Pixel XL

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Google
Product Name
Google Pixel XL