Stiri

Google Maps Share Location – o noua functie disponibila pentru toti utilizatorii

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Google Maps Share Location este disponibila pentru toti utilizatorii Google Maps, care vor putea de acum sa impartaseasca locatia lor cu orice prieten. Denumirea in limba engleza a functiei Google Maps Share Location este „Real time location sharing”, iar utilitatea sa va fi una extrem de importanta. Practic, in orice loc v-ati afla, puteti impartasi locatia dumneavoastra cu un prieten, astfel ca, desi zona va este poate complet necunoscuta si nu stiti sa explicati prietenului cum sa ajunga in acea locatie, veti avea oportunitatea ca printr-un simplu share acesta sa intre in posesia unui traseu complet.

Google Maps Share Location

Google Maps Share Location o functie foarte importanta

Fara indoiala, foarte multi utilizatori se vor bucura de noua oportunitate pe care Google Maps o ofera prin Google Maps Share Location. Functia va fi disponibila in foarte scurt timp si poate fi oricand dezactivata printr-un singur click. Raspandirea acestei functii atinge atat utilizatorii masivi ai sistemului de operare Android, cat si utilizatorii iOS, adica posesorii de iPhones sau iPads. De asemenea, Google Maps Share Location va fi disponibila si in varianta desktop.

Functionalitatea sa, explicata si cateva randuri mai sus, se rezuma la afisarea locatiei in care utilizatorul se afla in acel moment. Pentru a realiza acest lucru, utilizatorul este invitat ca din partea stanga a meniului sa utilizeze optiunea „Share Location”, urmand ca apoi, acesta sa poata alege cu cine impartaseste locatia sa din acel moment. Acest serviciu devine disponibil doar in momentul in care veti utiliza functia de navigare a Google Maps, care deschide astfel usa spre Google Maps Share Location.

Google Maps Share Location (3)

Foarte interesant este ca iti poti anunta prietenii si cat timp vei intarzia la o anumita intalnire. Poate ca vrei sa vizionezi un film alaturi de amicii tai, sau ti-ai programat o iesire de seara, ori eventual vizionarea unui meci pe stadion sau intr-o anumita locatie cu baietii. Eventuala ta intarziere poate fi anuntata din timp prin intermediul functiei Google Maps Share Location, ba chiar poti estima si timpul pe care il vei parcurge pana la destinatia respectiva, din nou, printr-un singur click. Accesand optiunea „more” si apoi prin selectarea optiunii „share trip”, utilizatorul poate partaja aceasta informatie cu prietenii sai si evident isi poate alege cu grija destinatarii mesajului. Partajarea acestui timp estimat se va incheia automat in momentul in care utilizatorul ajunge la destinatie.

Avantaje ale functiei Google Maps Share Location

Pe langa detaliile mentionate mai sus, functia Google Maps Share Location asigura si alte cateva optiuni interesante si probabil la fel de importante. Cele mai importante amanunte pe care Google Maps Share Location le ofera utilizatorilor sai raman cele mentionate anterior, acesta fiind de altfel si scopul pentru care Google a luat decizia de a da „nastere” acestei functii. De retinut insa aceste amanunte:

  • 1. Pentru utilizarea functiei Google Maps Share Location aveti nevoie de un cont activ la Google.
  • 2. Prietenii cu care vei impartasi locatia ta din acel moment nu trebuie insa sa aiba neaparat un cont Google la dispozitie, pentru ca tot ceea ce vei face tu va fi sa le trimiti un link pe telefonul mobil prin care ii vei anunta diverse detalii: partajarea locatiei, timpul estimat pentru a ajunge la destinatie, samd
  • 3. Partajarea locatiei devine activa imediat si va fi disponibila pana in momentul in care decizi sa o opresti. Atentie: inchiderea de catre utilizator a aplicatiei Google Maps nu dezactiveaza functia. Utilizatorul trebuie sa dezactiveze singur functia Google Maps Share Location!
  • 4. Locatia dumnevoastra dintr-un anumit moment poate fi partajata pentru mai mult timp, insa de retinut ca perioada minima pentru care poti partaja localizarea este de 15 minute. Maximul de timp pentru care poti partaja localizarea ta dintr-un anumit moment este pana in secunda in care decizi ca este momentul sa opresti activitatea functiei. Interesant, nu?
  • 5. Cum iti selectezi prietenii carora poti sa le trimiti locatia ta dintr-un anumit moment? Ei bine, o poti face prin intermediul contactelor din telefonul tau, sau poti folosi diverse aplicatii social media prin care comunici de regula cu acestia. Fie ca este vorba de Skype, fie ca la mijloc este vorba despre Facebook Messenger, Whats Up, Instagram message, Twitter message, Hangouts samd, functia Google Maps Share Location poate fi impartasita in orice moment cu amicii tai.

Google Maps Share Location - o noua functie

Summary
Google Maps Share Location - o noua functie disponibila pentru toti utilizatorii
Article Name
Google Maps Share Location - o noua functie disponibila pentru toti utilizatorii
Description
Google Maps Share Location este disponibila pentru toti utilizatorii Google Maps, care vor putea de acum sa impartaseasca locatia lor cu orice prieten.