Reviews, Stiri

Gionee A1 si A1 plus lansate oficial la Mobile World Congress 2017

Home  »  Reviews  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Gionee A1 si A1 plus au fost lansate oficial de catre compania chineza cu ocazia evenimentului Mobile World Congress de la Barcelona, care se desfasoara in aceasta perioada in Capitala Catalunyei. Cele doua terminale ale companiei asiatice arata foarte bine si fac parte din segmentul mid-range cu specificatii destul de bune.

Gionee vine cu solutii noi pe piata mid-range

Recent, pe blogul Catmobile, am discutat despre o aparitie recenta a producatorului chinez, terminalul Gionee F5, un smartphone mid-range care ar putea intra si pe piata din Romania prin parteneriatul cu Allview La fel ca si F5, „fratii” Gionee A1 si A1 plus ofera o alternativa noua pe piata mid-range remarcandu-se prin acumulatoarele impresionante pe care le pun la dispozitie utilizatorilor interesati.

Doua handset-uri Gionee cu baterii impresionante

Gionee A1 si Gionee A1 plus (2)

Gionee A 1 este un handset care asigura un display generos de 5.5 inch cu rezolutie Full HD. Conform primelor informatii, smartphone-ul beneficiaza de un ecran destul de calitativ mai ales ca are in spate brandul AMOLED. Mai mult decat atat insa, item-ul ofera utilizatorilor un spatiu de stocare de 64GB si o memorie interna la care nu ne asteptam: 4 GB RAM. Adaugam si faptul ca memoria nativa a telefonului poate fi extinsa prin intermediul slotului pentru carduri microSD, un alt detaliu care place si pe alocuri ne bucura.

Smartphone-ul Gionee A 1 se sprijina pe superlativele obtinute in ultima vreme de sistemul de operare Android 7.0 Nougat si pe prestatia buna a unuia dintre procesoarele mid-range foarte cautate de pe piata: Helio P10 de la MediaTek. Item-ul dispune si de un sistem dual de camere cu „cifre” mai mult decat interesante pe hartie, care il plaseaza oarecum in partea superioara a segmentului mid-range. Avem asadar o camera foto principala de 16 megapixeli si o alta camera frontala, pentru selfie-uri, cu senzor de imagine de 13 megapixeli. Acumulatorul acestui terminal, asa cum mentionam si mai sus, este unul dintre punctele forte ale sale. Gionee A 1 asigura utilizatorilor autonomia unei baterii cu o capacitate de 4010 mAh.

Gionee A1 plusFratele sau mai mare, Gionee A 1 Plus are asa cum intuiti, un display mai mare, cu rezolutie Full HD, dar, sustin specialistii spanioli, nu la fel de calitativ precum cel pe care il incorporeaza terminalul despre care am discutat ceva mai sus. LCD-ul terminalului are 6 inch si ascunde un procesor mai puternic decat al terminalului mai mic Gionee din aceasta gama. Este vorba despre MediaTek Helio P25, care este vizibil ajutat de aceeasi capacitate RAM (4GB – ce veste buna!) si de cei 64 GB spatiu de stocare interna (extensibila si aceasta capacitate prin card microSD).

Spuneam ca ambele telefoane ofera baterii impresionante, insa daca ar fi sa comparam oferta celor doua terminale chinezesti, acest dispozitiv, asa cum era de asteptat datorita dimensiunilor si performantelor sale, vine cu un acumulator de 4550 mAh, deci sensibil mai mare decat cel al Gionee A 1. In schimb, remarcam o diferenta esentiala in privinta sistemului dual de camere. Daca la terminalul de mai sus, camerele se prezinta cu senzori de imagine mai mult decat interesanti, ambele camere foto ale hanset-ului de dimensiuni mai mari par si mai interesante!

Gionee A1 si Gionee A1 plus

Prima, cea principala, pastreaza un senzor de imagine de 13 megapixeli, insa specialistii IT de la El Pais, Spania, o vad superioara prin functii si performanta celei de la Gionee A 1 pentru ca se pare ca beneficiaza si de ajutorul unui alt senzor de 5 megapixeli. Camera frontala este insa surprinzatoare de-a dreptul, pentru ca asigura un senzor de imagine incredibil de 20 de megapixeli! Ce castig pentru amatorii de selfie-uri!

Gionee A1 si Gionee A1 plus – preturi si disponibilitate

Cele doua handset-uri mid range prezentate la Barcelona cu ocazia Mobile World Congress 2017 vor ajunge in magazine incepand cu luna martie, respectiv aprilie in cazul modelului de tip phablet. Acesta din urma va costa peste 2000 de lei, in timp ce dupa estimarile noastre, Gionee A 1 va avea un pret de vanzare pana in 1800 de lei.

Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 2 votes