Stiri

Faceti cunostinta cu Finney, primul telefon care va fi achizitionat cu monede virtuale

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Compania Sirin Labs este pregatita sa lanseze pe piata smartphone-ul Finney, un telefon nu doar atractiv ca design ci si complet atipic din mai multe puncte de vedere. Cei de la Sirin il prezinta ca fiind „world’s first cyber-protected, blockchain enabled bitphone”. Finney se va baza intr-adevar pe blockchain, adica tehnologia care sta la baza tuturor monedelor virtuale care functioneaza in prezent. Sa nu aveti insa impresia ca in discutie este un telefon prea accesibil.
Finney va costa destul de mult.

Finney, dedicat securitatii absolute si celor care iubesc monedele virtuale

Cei de la Sirin Labs pregatesc deja un eveniment de strangere de fonduri (crowdsale) pentru noul lot smartphone. Start-up vrea sa adune 100 de milioane de dolari pentru dezvoltarea acestui device care primeste numele Finney de la prima persoana care a efectuat o tranzactie Bitcoin, Hal Finney.

smartphone Finney

De altfel, dupa oficializarea sa, Finney Smartphone va fi disponibil doar celor care detin monede SRN. La strangerea de fonduri din finalul acestei luni, cei de la Sirin vor oferi telefonul pentru 1000 de dolari. Versiunea disponibila va arata asa cum puteti observa din poze si va avea 256 GB pentru stocarea de date.

Acest telefon va rula propriul sistem de operare al companiei (Sirin OS) un sistem de operare extrem de sigur pentru oricine efectueaza tranzactii online. El va beneficia inclusiv de un buton de securitate prin care telefonul isi ia propriile masuri de siguranta pentru a impiedica accesul de la distanta al oricarui hacker. Ibitimes.co.uk il considera de altfel, „cel mai sigur telefon creat vreodata”, ceea ce intr-adevar, nu e deloc putin lucru.

Finney

Din informatiile oferite de aceeasi sursa mentionata anterior, Finney va avea un ecran cu diagonala de 5.2 inch si rezolutie Quad HD, o memorie RAM de 8 GB si doua camere foto potente, cu aperturi excelente, marca Sony. Acestea vor avea rezolutii de 16 megapixeli (pe spate), respectiv 12 megapixeli (pe fata).

„Actuala generatie de dispozitive mobile compromite siguranta utilizatorilor. Accentul se pune pe experienta generala, cu un risc totusi mult prea mare care deschide portile fraudei si criminalitatii informatice. Credem ca economia digitala nu poate tolera la infinit acest comprimit, iar arhitectura dispozitivelor are nevoie de o schimbare de paradigma, care sa permita cu adevarat siguranta si securitate, fara a diminua experienta utilizatorului” a anuntat un oficial al Sirin Labs. Inclinam sa-i dam dreptate, dar, ramane de vazut cat succes va avea Sirin Labs cu acest prototip.

sursa: ibitimes.co.uk

Summary
product image
Aggregate Rating
3 based on 1 votes
Brand Name
Sirin Labs
Product Name
Finney
Price
$ 999