Stiri

Facebook introduce protectia imaginilor de profil

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Facebook continua sa aprobe noi masuri de siguranta, si, mai nou, va introduce protectii pentru imaginile de profil cel putin pentru utilizatorii din India. Scopul este acela de a impiedica incercarea de impiedica copierea, impartasirea sau folosirea incorecta a imaginilor. „Toti utilizatorii care doresc protejarea profilului lor prin intermediul noului sistem se vor asigura ca altii nu le pot distribui, salva sau trimite pozele de pe profil precum nu vor putea fi nici macar etichetati de prietenii lor de pe Facebook” anunta The Verge.

Pe Android, cei care vor opta pentru aceasta functie vor primi o margine de protectie albastra in jurul imaginilor lor, Facebook anuntand ca nu se vor putea face nici capturi de ecran la fotografiile de profil. Oficialii retelei sociale motiveaza aceasta optiune pe care o asigura mai nou utilizatorilor prin faptul au fost pusi la curent cu refuzul foarte multor femei de a-si uploada pozele proprii pe internet.

Diferite organizatii de securitate sociala din India s-au plans oficialilor Facebook de acest fapt, iar gigantul Social Media a actionat imediat. Ramane de vazut daca aceasta functie de protectie va fi extinsa si in afara Indiei pe viitor, tinand cont ca astfel de plangeri exista in mai multe colturi ale lumii.

Facebook: „o rama la poza de profil creste cu 75% sansele ca poza sa nu fie copiata”

Sistemul gandit de compania lui Mark Zuckerberg au fost dezvoltate in parteneriat cu o serie de organizatii, pe baza unor teste specifice care indicau faptul ca multe fotografii erau utilizate necorespunzator. Spre exemplu, Facebook sustine ca adaugarea unei rame banale si neatragatoare la poza de profil de pe facebook, creste cu 75% sansele ca acea poza sa nu fie copiata si re-distribuita in alte scopuri. „Aceste suprapuneri de rame sau desing pot reduce furtul imaginii” sustine si The Verge, care citeaza o sursa de incredere din interiorul gigantului Social Media.

In timp ce Facebook declara ca face tot ce poate pentru a impiedica screenshot-urile pe Android (sistemul de operare care domina piata din India), cei care sunt rau intentionati ar putea realiza acele screenshoturi cu ajutorul unui laptop sau pe un desktop. Realizand situatia, oficialii companiei cauta solutii diverse pe care le pune pe seama evolutiei pregresive si constante a companiei.

Conform unui raport Hootsuite, 2.8 miliarde de oameni utilizeaza retelele de social media, iar Facebook este lider incontestabil la acest capitol. 230 de milioane de utilizatori aduna reteaua sociala a lui Mark Zuckerberg numai in Statele Unite ale Americii, in timp ce o crestere semnificativa o are gigantul social media in Indonezia, unde este utilizata de 117 milioane de oameni. Lunar, in schimb, Facebook este frecventat de 1,9 miliarde de oameni, iar cifra va atinge foarte curand pragul a 2 miliarde.

Pe Facebook ne puteti gasi si pe noi pe aceasta pagina oficiala. Va asteptam cu sugestii si mesaje oricand!

Summary
 Facebook introduce protectia imaginilor de profil
Article Name
Facebook introduce protectia imaginilor de profil
Description
Gigantul Social Media anunta ca in India va trece la protectia imaginilor de profil de pe Facebook in foarte scurt timp