Stiri

Facebook amendata drastic: 110 milioane de euro pentru o minciuna

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 7 ani

Facebook Inc, compania fondata si condusa de miliardarul Mark Zuckerberg, a primit o lovitura de proportii din partea Comisiei Europene. Aceasta din urma a amendat cu suma record de 110 milioane euro compania lui Zuckerberg dupa ce aceasta a mintit in momentul preluarii WhatsApp ca va putea asocia fara probleme conturile utilizatorilor celor doua companii

Amenda record pentru Facebook

Chiar daca suma pe care Facebook Inc va trebui sa o achite pare una ametitoare, surse ale agentiilor de presa straine sustin ca amenda pe care Comisia Europeana putea sa o aplice companiei lui Zuckerberg ar fi putut sa fie si mai mare. Practic, Comisia Europeana sustine ca inca din 2014 exista posibilitatea ca Facebook sa asocieze in mod automat conturile utilizatorilor platformei cu cele de Whatsapp, ba chiar ca angajatii gigantului Social Media erau perfect constienti ca aceasta posibilitate tehnica exista si este perfect posibila.

Facebook si WhatsappDin fericire pentru companie, oficialii ei au colaborat cu organele Comisiei Europene la timp, astfel ca s-a evitat acordarea unei penalitati duble. Amenda administrata de forul european este insa una mai mica datorita bunei colaborari de care Facebook a dat dovada pe parcursul anchetei, pentru ca in lipsa acestor bune intentii, gigantul Social Media ar fi putut fi amendat cu o penalitate echivalenta cu 1% din cifra de afaceri a companiei pe anul trecut. Dupa cum bine stim, cifra de afaceri a concernului condus de Mark Zuckerberg este una impresionanta, ceea ce insemna ca amenda s-ar fi putut indrepta spre 300 de milioane de euro.

In 2014, la un an distanta dupa ce Mark Zuckerberg achizitionase Instagram, Facebook a incheiat deal-ul cu Whatsapp, dupa ce a platit fabuloasa suma de 16 miliarde de dolari, impartita in cash si actiuni. Scopul primordial al gigantului social media a fost sa isi intareasca astfel pozitia pe piata de telefonie mobila, achizitionand cea mai populara aplicatie de mesagerie a acelui an.

La momentul achizitionarii, aplicatia Whatsapp avea 450 de milioane de utilizatori activi la nivel mondial pe luna, in timp ce reteaua de social media avea un numar total de 1.3 miliarde de utilizatori lunar. Conform statisticilor insa, in primul an de la „fuziune”, reteaua de mesagerie a crescut cu aproximativ 1 milion de utilizatori pe zi, nu mai putin de 75% dintre ei fiind activi zilnic pe Whatsapp. Astfel, nu e deloc de mirare ca oficialii Facebook au promis la acea vreme ca vor asocia conturile celor doua aplicatii pentru toti utilizatorii, mai ales ca, in conformitate cu o statistica Medium Media, 80% dintre utilizatorii aplicatiei de mesagerie Whatsapp foloseau in acelasi timp si Facebook.

Summary
Facebook amendata drastic: 110 milioane de euro pentru o minciuna
Article Name
Facebook amendata drastic: 110 milioane de euro pentru o minciuna
Description
Facebook Inc a fost amendata cu nu mai putin de 110 milioane de euro dupa ce a mintit in legatura cu asocierea de conturi cu Whatsapp