Reviews

Evolio S4 Cobalt review, pareri si specificatii tehnice

Home  »  Reviews

Laurentiu Ioan

acum 7 ani

Compania romaneasca Evolio a intrat puternic pe piata smartphone-urilor, mai precis in segmentul entry-level unde face concurenta altor branduri precum Allview (vezi mai multe modele allview) sau Eboda. In acest review vom discuta despre S4 Cobalt, un smartphone entry-level cu un pret de aproximativ 350 de lei.

Evolio S4 Cobalt review, pareri si specificatii tehnice

Designul lui Evolio S4 Cobalt este clasic, avand colturi rotunjite si aspect relativ placut avand in vedere ca ecranul sau este de 4.5″. Ecranul este de tip LCD si se descurca mediocru in conditii de lumina naturala. Bineinteles, acesta nu este laminat, ceea ce inseamna ca se deformeaza usor la apasare.

…. vezi Carduri Memorie microSD

Performantele sunt pe masura pretului, adica slabe. Avem un procesor quad-core MediaTek de 1.2 GHZ, 4 GB memorie interna extensibila pana la 64 GB cu ajutorul unui card microSD si doar 512 MB RAM. Sistemul de operare este Android KitKat, iar daca luam in considerare feedback-ul oferit de utilizatori acesta nu este optimizat foarte bine. Multi useri s-au plans ca telefonul se inchide in timpul convorbirilor, iar dupa ceva utilizare mai intensa touch-ul devine greoi sau se blocheaza.

Camera nu este nici ea ceva impresionant, calitatea fotografiilor fiind slaba iar noise-ul extrem de puternic in conditii de luminozitate scazuta. Bateria este un alt punct slab, ea avand capacitatea de 1600 mAh si nefiind suficienta pentru utilizarea medie a device-ului timp de o zi. La capitolul conectivitate avem compatibilitate 3G si dual-sim, impreuna cu bluetooth si GPS, insa nu putem cere prea mult de la telefon.

Concluzia pe care o tragem in cazul lui Evolio S4 Cobalt este ca acest terminal nu reuseste sa satisfaca decent decat nevoile de baza, apeluri, sms-uri si browsing.

Asta il face potrivit pentru un telefon secundar, sau un telefon pe care sa il foloseasca copiii, pretul de achizitie facandu-l neglijabil in caz de defectiune. Ca alternativa avem Allview A5 Quad Plus, care pare a fi ceva mai capabil, dar despre care vom discuta intr-un alt review.

…. vezi si:

Evolio S4 Cobalt review, pareri si specificatii tehnice

Evolio S4 Cobalt review, pareri si specificatii tehnice

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Evolio
Product Name
Evolio S4 Cobalt